23.07.04, 16:22
hej
dziewczyny powiedzcie mi -jestem obecnie w 36 tyg ciąży i podczas dzisiejszej
wizyty dowiedzialam sie ze mam rozwarcie na 1,5 cm a moje łożysko jest w 3
stopniu starzenia i w zwiazku z tym mam pytanie czy to rozwarcie świadczy o
tym że mogę urodzić wcześniej ??
Dodam ze codziennie mam takie kłucia w środku i zaczeło mnie dosc intensywnie
bolec krocze ale tylko wtedy kiedy chodze

bede wdzieczna za każdą odp
Magda
Obserwuj wątek
    • le_lutki Re: rozwarcie 23.07.04, 16:37
      Hej waniliowa - przepraszam i nie bierz do siebie, ale to kolejny post w ktorym
      dowiadujecie sie podczas wizyty u lekarza ZE cos sie dzieje/stalo/zmienilo itp
      i mam wrazenie ze nikt (tzn zaden lekarz) nie wyjasnia jakie sa konsekwencje
      tego, co stwierdzil, czy to czyms grozi, cos oznacza, czy cos trzeba zrobic
      itp. Myle sie, czy naprawde kobiety sa totalnie zostawione na lodzie?
      Bo ja sobie nie wyobrazam, zebym wyszla od lekarza po uslyszeniu podobnych
      rewelacji bez instrukcji co dalej z tym fantem zrobic... Czy Ty nie pytalas
      lekarza? A moze on Ci powiedzial co to wszystko oznacza, tylko potrzebujesz sie
      poprostu dodatkowo upewnic od osob z forum, dla uspokojenia, bo to rozumiem...
      Pozdrawiam i zycze zeby wszystko poszlo jak najlepiej!
      Ania
      • waniliowa1 Re: rozwarcie 23.07.04, 17:01
        Juz mówie
        otóz lekarz jak mi oznajmił że mam to rozwarcie to powiedział tylko ze termin
        mam na 20 sierpnia a jak zapytałam czy to cos złego ze jest 1,5 cm rozwarcia to
        z usmiechem na ustach powiedział -przynajmniej jak juz bewdziesz rodziła bedzie
        mniej czekania aby osiagnac 10 cmm

ale macie racje napisałam na forum pytajac sie o to bo cenne sa dla mnie wasze
        uwagi
        Pozdr
        magda

• natka-76 Re: rozwarcie 23.07.04, 16:39
      TAK to oznacza ze urodzisz wczesniej,dziwie sie ze lekarz nie powiedzial ci o
      tym bo skoro sie juz zaczelas "otwierac" to powinien byl ci uprzedzic co robic
      dalej.Jak sie pojawia skurcze co 15 min to jedzi do szpitala (chyba ze masz
      daleko) to wyjedz wszesniej.
      Pozdrawiam i zycze szybkiego porodu
      Beata,Natalka i Malenstwo 37tydz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka