Dodaj do ulubionych

1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA???

• zuzka.slavo Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 24.01.05, 18:04
      ostatnia podroz sluzbowa w czerwcu ub.r. i w lipcu poczecie! Czyli za pierwszym
      razem, w wieku 31 lat! Zaplanowana..
      Zuzka
      • agnieszka_kolakowska Ja nie chce dzieci 24.01.05, 18:07
        zuzka.slavo napisała:

> ostatnia podroz sluzbowa w czerwcu ub.r. i w lipcu poczecie! Czyli za
        pierwszym
        >
        > razem, w wieku 31 lat! Zaplanowana..
        > Zuzka
        • rengii Re: Ja nie chce dzieci 24.01.05, 18:44
          31 lat i ciaża po drugim miesiącu starań.
          Teraz jestem w 21 tygodniu i właśnie dziś dowiedziałam się, że bedziemy mieć
          synka!!!
    • enkafi Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 24.01.05, 22:08
      Mam 37 lat i już niedługo kończę moją pierwszą ciążę, która pojawiła się już po
      3 miesiącach starań, niezbyt intensywnych i regularnych z powodu nadmiaru pracy
      mojej i męża. Byliśmy tak zaskoczeni, że długo nie mogliśmy w to uwierzyć, bo
      wszyscy nas straszyli przynajmniej rokiem do dwóch lat starań. Wszystko zależy
      od organizmu, psychiki, zdrowia stylu życia etc.
    • mama75 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 09:36
      30 lat i przy pierwszym podejsciu BINGO - TRAFIONY ZATOPIONY smile a wlasciwie, to
      dziecko przywiozlam sobie z ... podrozy poslubnej smile Mnie tez jest troszke
      glupio, bo prawie wszystkie moje kolezanki z rocznikow 74/75 maja straszne
      problemy z zajsciem w ciaze. Sa mezatkami od kilku lat i po 2-3 latach staran
      wyladowaly w klinikach leczenia nieplodnosci. Oboje z mezem postanowilismy miec
      Dzidzie od razu po slubie i teraz kolezanki patrza na mnie troszke z zazdroscia.
    • dorota0510 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 09:49
      30 lat, dwa lata starań w tym 1 rok intensywnych.Koleżanka moja lat 31 za
      pierwszym podejściem.
    • boborowiec Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 09:51
      W pierwszym cyklu starań, ale niestety zakończona poroniem. Ale już po dwóch
      miesiącach znów się udało za pierwszą próbą smile I teraz jest bdb - 4 miesiąc!!
    • izryn Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 10:11
      Witam. W tym roku w grudniu skończę 30 lat, a wcześniej w lutym spodziewam się
      rozwiązania. W ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań smile. Myślę że wiele
      zależy od organizmu, ogólnej kondycji zdrowotnej itp. Nie ukrywam, że mnie
      akurat zbliżająca sie 30tka zmobilizowała do starań o dzidziusia. Zegar
      biologiczny zaczął jakoś szybciej tykać... Pozdrawiam.
    • ese1 BZDURA 25.01.05, 10:27
      Wszystko zalezy od twojego organizmu. Mam 33 lata i to juz moja 2-ga wpadka
      mimo szczegolnych zabezpieczen, na szczescie bez tragedii, 2-ka dzieci OK, ale
      mam cicha nadzieje, ze 3-cie juz sie nie przytrafi.
    • yskaka Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 11:12
      udało sie za pierwszym razem, totalny szok! w sierpniu skończe 30lat
      iza 26tc
    • mmorawiecka Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 11:34
      a ja mam 28 lat i staralismy sie 9 miesiecy, mimo ze juz rok przed rozpoczeciem
      staran specjalnie odstawilam pigulki zeby unormowac organizm... po pol roku
      staran juz zaczelam sie martwic i chodzic na badania hormonalne itp. Pozniej
      przestalam sie tym troche zajmowac, bo zmienialismy kraj zamieszkania i prosze -
      miesiac po powrocie do Polski, zupelnie niespodziewanie - bum! Moja
      dziewczynka ma teraz 26 tygodni i jest jej dobrze w brzuszku.
      Powodzenia! Na to nie ma reguly. A ja troche przychylam sie do zdania, ze nie
      mozna za bardzo chciec i za bardzo o tym myslec - wtedy sie uda!
    • dagmar11 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 12:05
      Po 30-tych urodzinach stwierdzilismy, ze fajnie by miec dzidziusia,
      odstawilismy tabletki, ale podswiadomie odwlekalismy, bo jeszcze narty, wakacje
      itp, ale w koncu nas nasz dzidzius dopadl smile. Niby od rozmowy o dziecku do
      zajscia w ciaze uplynelo 6 miesiecy, ale specjalnie nie probowalismy utrafic w
      plodne dni, po prostu "samo" wyszlo, z czego bardzo sie ciesze.
      Daga i Fasolka 27tc
    • magdek2 34 lata za pierwszym razem.. 25.01.05, 12:26
      a lekarz twierdził, że powinnam już pomysleć o dziecku bo pora i kłopot będę
      miała żeby zajść ciążę w tym wieku itd., więc przestałam uważać sądząc, że co
      najmniej rok upłynie zanim cos się wydarzy.... a "wpadliśmy" właściwie jak
      nastlolatki i bardzo sie cieszę
    • joanna_poz Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 13:40
      Pierwsza i jedyna próba w moje 32- urodzinysmile Skuteczność 100%smile
      Pozdrawiam,
      Joanna
    • monia1973 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 14:03
      Oboje mieliśmy po 31l. i udało się za pierwszym razemsmile)) Podeszliśmy do tematu
      na luzie, bez niepotrzebnych emocji i np. wyliczeń "dzisiaj dzień płodny to do
      łóżka". Nie robiliśmy też szumu wokół tego faktu, że "zaczynamy się starać",
      żeby też uniknąć niepotrzebnego stresu i emocji a poza tym uważamy, że to nasza
      sprawa a nie przyjaciół ani rodziców. Po prostu przestaliśmy się zabezpieczać.
      I tak będzie co ma być, a zawsze jest taka prawda, że organizm nie obarczony
      stresem lepiej funkcjonujesmile)
    • duszka10 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 14:05
      jakie starania? smile- złoty strzał za pierwszym razem-a myślalam,ze nam sie
      troche upiecze- choc strzal był z premedytacją
      mam 33 lata, ale od 6 lat nie stosuje antykoncepcji hormonalnej, zyję w miare
      aktywnie- rower, narty, pływanie
      dbam o zdrowie- także intymne, nie pale
    • edytafg1 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 14:58
      mam 30 lat, jestem w 33 tygodniu, zaszlam za 1szym razem, bralam 10 lat
      tabletki anty smile
    • asia06 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 15:40
      Mam równe 30. Staralismy sie przez jeden cykl smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka