zuzka.slavo Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 24.01.05, 18:04 ostatnia podroz sluzbowa w czerwcu ub.r. i w lipcu poczecie! Czyli za pierwszym razem, w wieku 31 lat! Zaplanowana.. Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kolakowska Ja nie chce dzieci 24.01.05, 18:07 zuzka.slavo napisała: > ostatnia podroz sluzbowa w czerwcu ub.r. i w lipcu poczecie! Czyli za pierwszym > > razem, w wieku 31 lat! Zaplanowana.. > Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
rengii Re: Ja nie chce dzieci 24.01.05, 18:44 31 lat i ciaża po drugim miesiącu starań. Teraz jestem w 21 tygodniu i właśnie dziś dowiedziałam się, że bedziemy mieć synka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
enkafi Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 24.01.05, 22:08 Mam 37 lat i już niedługo kończę moją pierwszą ciążę, która pojawiła się już po 3 miesiącach starań, niezbyt intensywnych i regularnych z powodu nadmiaru pracy mojej i męża. Byliśmy tak zaskoczeni, że długo nie mogliśmy w to uwierzyć, bo wszyscy nas straszyli przynajmniej rokiem do dwóch lat starań. Wszystko zależy od organizmu, psychiki, zdrowia stylu życia etc. Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 09:36 30 lat i przy pierwszym podejsciu BINGO - TRAFIONY ZATOPIONY a wlasciwie, to dziecko przywiozlam sobie z ... podrozy poslubnej Mnie tez jest troszke glupio, bo prawie wszystkie moje kolezanki z rocznikow 74/75 maja straszne problemy z zajsciem w ciaze. Sa mezatkami od kilku lat i po 2-3 latach staran wyladowaly w klinikach leczenia nieplodnosci. Oboje z mezem postanowilismy miec Dzidzie od razu po slubie i teraz kolezanki patrza na mnie troszke z zazdroscia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota0510 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 09:49 30 lat, dwa lata starań w tym 1 rok intensywnych.Koleżanka moja lat 31 za pierwszym podejściem. Odpowiedz Link Zgłoś
boborowiec Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 09:51 W pierwszym cyklu starań, ale niestety zakończona poroniem. Ale już po dwóch miesiącach znów się udało za pierwszą próbą I teraz jest bdb - 4 miesiąc!! Odpowiedz Link Zgłoś
izryn Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 10:11 Witam. W tym roku w grudniu skończę 30 lat, a wcześniej w lutym spodziewam się rozwiązania. W ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań . Myślę że wiele zależy od organizmu, ogólnej kondycji zdrowotnej itp. Nie ukrywam, że mnie akurat zbliżająca sie 30tka zmobilizowała do starań o dzidziusia. Zegar biologiczny zaczął jakoś szybciej tykać... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 BZDURA 25.01.05, 10:27 Wszystko zalezy od twojego organizmu. Mam 33 lata i to juz moja 2-ga wpadka mimo szczegolnych zabezpieczen, na szczescie bez tragedii, 2-ka dzieci OK, ale mam cicha nadzieje, ze 3-cie juz sie nie przytrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
yskaka Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 11:12 udało sie za pierwszym razem, totalny szok! w sierpniu skończe 30lat iza 26tc Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawiecka Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 11:34 a ja mam 28 lat i staralismy sie 9 miesiecy, mimo ze juz rok przed rozpoczeciem staran specjalnie odstawilam pigulki zeby unormowac organizm... po pol roku staran juz zaczelam sie martwic i chodzic na badania hormonalne itp. Pozniej przestalam sie tym troche zajmowac, bo zmienialismy kraj zamieszkania i prosze - miesiac po powrocie do Polski, zupelnie niespodziewanie - bum! Moja dziewczynka ma teraz 26 tygodni i jest jej dobrze w brzuszku. Powodzenia! Na to nie ma reguly. A ja troche przychylam sie do zdania, ze nie mozna za bardzo chciec i za bardzo o tym myslec - wtedy sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
dagmar11 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 12:05 Po 30-tych urodzinach stwierdzilismy, ze fajnie by miec dzidziusia, odstawilismy tabletki, ale podswiadomie odwlekalismy, bo jeszcze narty, wakacje itp, ale w koncu nas nasz dzidzius dopadl . Niby od rozmowy o dziecku do zajscia w ciaze uplynelo 6 miesiecy, ale specjalnie nie probowalismy utrafic w plodne dni, po prostu "samo" wyszlo, z czego bardzo sie ciesze. Daga i Fasolka 27tc Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 34 lata za pierwszym razem.. 25.01.05, 12:26 a lekarz twierdził, że powinnam już pomysleć o dziecku bo pora i kłopot będę miała żeby zajść ciążę w tym wieku itd., więc przestałam uważać sądząc, że co najmniej rok upłynie zanim cos się wydarzy.... a "wpadliśmy" właściwie jak nastlolatki i bardzo sie cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 13:40 Pierwsza i jedyna próba w moje 32- urodziny Skuteczność 100% Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
monia1973 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 14:03 Oboje mieliśmy po 31l. i udało się za pierwszym razem)) Podeszliśmy do tematu na luzie, bez niepotrzebnych emocji i np. wyliczeń "dzisiaj dzień płodny to do łóżka". Nie robiliśmy też szumu wokół tego faktu, że "zaczynamy się starać", żeby też uniknąć niepotrzebnego stresu i emocji a poza tym uważamy, że to nasza sprawa a nie przyjaciół ani rodziców. Po prostu przestaliśmy się zabezpieczać. I tak będzie co ma być, a zawsze jest taka prawda, że organizm nie obarczony stresem lepiej funkcjonuje) Odpowiedz Link Zgłoś
duszka10 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 14:05 jakie starania? - złoty strzał za pierwszym razem-a myślalam,ze nam sie troche upiecze- choc strzal był z premedytacją mam 33 lata, ale od 6 lat nie stosuje antykoncepcji hormonalnej, zyję w miare aktywnie- rower, narty, pływanie dbam o zdrowie- także intymne, nie pale Odpowiedz Link Zgłoś
edytafg1 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 14:58 mam 30 lat, jestem w 33 tygodniu, zaszlam za 1szym razem, bralam 10 lat tabletki anty Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: 1-WSZA CIĄŻA OK. 30-TKI - DŁUGIE STARANIA??? 25.01.05, 15:40 Mam równe 30. Staralismy sie przez jeden cykl Odpowiedz Link Zgłoś