klara11 23.11.04, 08:22 Cześć dziewczyny.Kiedy najszybciej lekarz moze potwierdzic ciąże przez badanie ginekologiczne, bez USG. Pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melba76 Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 08:24 To pewnei zależy od tego, czy macica sie wyczuwalnie powiekszy - bo rozumiem, ze nie chcesz tez potwierdzac przez testy z krwi? Mysle ze kolo 7 tc. jest to juz wyczuwalne... Odpowiedz Link Zgłoś
misialski Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 08:28 Ja miałam stwierdzoną ciąze na początku 7 tygodnia. Raczej potwierdzoną bo ja juz byłam w 100% pewna ze mam maleństwo pod sercem USG miałam w 8 tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiq Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 08:30 Ja miałam potwierdzoną ciążę w 6 t.c., i właśnie przez USG. Odpowiedz Link Zgłoś
klara11 Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 09:56 Z tego wynik,ze najlepiej zrobić USG. 6tc to znaczy od ostatniej @, czy od poczecia .Ja jesten w 7 t( od ostatniej miesiączki) i jeden dzień. A testy wychodzą raz pozytywne raz negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 10:00 Ciaze zawsze liczy sie od ostantniej miesiaczki, nie jestes w stanie ze 100 procentowa pewnoscia stwierdzic kiedy bylo poczecie, lekarze nawet tak nie robia. Licz wiec od ostatniej miesiaczki, jesli jestes w 7 tygodniu to to jest malutka ciaza i tylko usg dopochwowe ci stzierdzi pecherzyk plodowy. Mnie stwierdzilo w 6 ygodniu a lekarz przed 8 ym nawet nie chcial potwierdzic. trzymam kciuki nupik 21tc Odpowiedz Link Zgłoś
anielka25 Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 11:14 Ja miałam potwierdzoną ciąże przez badanie ginekologiczne i lekarka mi powiedziała że macica jest powiększona i maleństwo ma ciecałe 4 tygodnie! Dopiero w 8 tygodniu robiłam usg i rzeczywiście pierwsza diagnoza była jak najbardziej prawdziwa! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agga72 Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 10:04 Hmm, wiesz, u mnie było tak: byłam badana przez lekarkę z powodu problemów z grzybicą, a jak się później okazało byłam wtedy już w ciąży - 4 tydzień - lekarka nie stwierdziła wtedy ciąży... dopiero po zrobieniu przeze mnie testu (6 tydz.) i udaniu się ponownie do lekarki z oznajmieniem wyniku testu podczas badania potwierdziła "wczesną" ciążę... Więc nie wiem dokładnie czy rzeczywiście przed 7 tc. możliwe jest stwierdzenie ciąży przez badanie ginekologiczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klara11 Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 10:27 A badanie BETa-HCG od kiedy daje 100% pewność? Odpowiedz Link Zgłoś
lidkasuper Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 10:40 U mnie stwierdził przez badanie gin. w 6/7 tc. Odpowiedz Link Zgłoś