Dodaj do ulubionych

badanie ginekologiczne

23.11.04, 08:22
Cześć dziewczyny.Kiedy najszybciej lekarz moze potwierdzic ciąże przez badanie ginekologiczne, bez USG.
Pozdrawia
Obserwuj wątek
    • melba76 Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 08:24
      To pewnei zależy od tego, czy macica sie wyczuwalnie powiekszy - bo rozumiem,
      ze nie chcesz tez potwierdzac przez testy z krwi? Mysle ze kolo 7 tc. jest to
      juz wyczuwalne...
    • misialski Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 08:28
      Ja miałam stwierdzoną ciąze na początku 7 tygodnia. Raczej potwierdzoną bo ja
      juz byłam w 100% pewna ze mam maleństwo pod sercem smile USG miałam w 8 tygodniu.
    • sylwiq Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 08:30
      Ja miałam potwierdzoną ciążę w 6 t.c., i właśnie przez USG.
      • klara11 Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 09:56
        Z tego wynik,ze najlepiej zrobić USG. 6tc to znaczy od ostatniej @, czy od poczecia .Ja jesten w 7 t( od ostatniej miesiączki) i jeden dzień. A testy wychodzą raz pozytywne raz negatywne.
        • nupik Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 10:00
          Ciaze zawsze liczy sie od ostantniej miesiaczki, nie jestes w stanie ze 100
          procentowa pewnoscia stwierdzic kiedy bylo poczecie, lekarze nawet tak nie
          robia. Licz wiec od ostatniej miesiaczki, jesli jestes w 7 tygodniu to to jest
          malutka ciaza i tylko usg dopochwowe ci stzierdzi pecherzyk plodowy. Mnie
          stwierdzilo w 6 ygodniu a lekarz przed 8 ym nawet nie chcial potwierdzic.
          trzymam kciuki
          nupik 21tc
          • anielka25 Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 11:14
            Ja miałam potwierdzoną ciąże przez badanie ginekologiczne i lekarka mi
            powiedziała że macica jest powiększona i maleństwo ma ciecałe 4 tygodnie!
            Dopiero w 8 tygodniu robiłam usg i rzeczywiście pierwsza diagnoza była jak
            najbardziej prawdziwa! Pozdrawiam!
    • agga72 Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 10:04
      Hmm, wiesz, u mnie było tak:
      byłam badana przez lekarkę z powodu problemów z grzybicą, a jak się później
      okazało byłam wtedy już w ciąży - 4 tydzień - lekarka nie stwierdziła wtedy
      ciąży... dopiero po zrobieniu przeze mnie testu (6 tydz.) i udaniu się ponownie
      do lekarki z oznajmieniem wyniku testu podczas badania potwierdziła "wczesną"
      ciążę... Więc nie wiem dokładnie czy rzeczywiście przed 7 tc. możliwe jest
      stwierdzenie ciąży przez badanie ginekologiczne.
      Pozdrawiam
      • klara11 Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 10:27
        A badanie BETa-HCG od kiedy daje 100% pewność?
    • lidkasuper Re: badanie ginekologiczne 23.11.04, 10:40
      U mnie stwierdził przez badanie gin. w 6/7 tc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka