zaga25 02.12.04, 18:36 Witam. Jestem w 7 tygodniu ciazy. Czy moge isc do dentysty. Czy "trutka" nie zaszkodzi mojemu dzidziusiowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ese1 Re: ciaza i dentysta 02.12.04, 19:07 Jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy, bylam w trakcie leczenia zebow m.in. po poprzedniej ciazy. Wypadlo to na okres miedzy 7-mym a 10-tym tc. W rzeczywistosci problemu nie ma, dentysta to tez lekarz i powinien wiedziec ktory srodek znieczulajacy moze zastosowac w przypadku ciezarnej. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
firanka1243 Re: ciaza i dentysta 02.12.04, 19:10 Hej! Jeśli zęby nie zostały wyleczone a chociaż przebadane zanim zaszłaś w ciążę to powinnaś jak najszybciej wybrać się do stomatologa. Nie ma nic gorszego dla młodej mamusi niż bolący ząb.Ból i stres z tym związany moga zaszkodzić Ci bardziej niż tzw "trutka". Poza tym żyjemy w czasach gdzie leczenie bolącego zęba wykonuje się w znieczuleniu tzw leczenie przyżyciowe. Wizyty u dentysty juz nie są takie "straszne" i naprawdę nie ma się czego bać. Uszy do góry! Pozdrawiam Firanka Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: ciaza i dentysta 02.12.04, 19:34 Wielkie dzieki za dobre rady i pocieszenie. troche sie balam bo mój lekarz rodzinny powiedzial, ze nie moge stosowac nawet kropli do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś