Dodaj do ulubionych

usg 3D Wroclaw?

05.01.05, 18:34
Gdzie sie wybrac na usg 3D we Wroclawiu?
Slyszalam , ze jest na Joanitow i na Borowskiej w nowej AM?
Ktore lepsze?
czekam na Wasze opinie.
W ktorym tygodniu najlepiej zrobic takie usg?
Agnieszka

Obserwuj wątek
    • iwka901 Re: usg 3D Wroclaw? 05.01.05, 20:04
      Hej, nic nie wiem o Borowskiej , ale byłam na Joannitów.
      USG trwa ok pół godziny, w tym czasie lekarz b. dokładnie bada stan serca,
      pępowiny, łozyska, przepływy i czy wszystko jest na swoim miejscu. Ale to nie
      jest 3d , tylko jak przymierza dzidzię do zdjęcia to ustawia 3d. Ogólnie
      wszystko b. dobrze widać, a najlepiej robić po 22 tc. Tylko terminy długie -
      trzeba czekać ok 2 tyg.
    • martap10 Re: usg 3D Wroclaw? 06.01.05, 00:12
      Hej. A ja byłam na BOowskiej. Robi tam dr Florjański, który robi też (a
      właściwie głownie) na Dyrekcyjnej. On ejst rewelacyjny. Natomiast USG lepsze
      jest na Dyrekcyjnej. Sprzęt jest zupelnie nowy tutaj i - jak dr stwiedził -
      "zbajerowany", ale czasem źle coś pokazuje, bo chyba jest niedoładnie
      skonfigurowany. Tak mi przynajmniej tłumaczył, kiedy automat sam coś wliczył i
      było trochę bez sensu. Musiał jeszcze raz liczyć ręcznie. Też pokazuje 3D tylko
      przez chwilę, ale tak jest ponoć zawsze - tylko ustawia na twarz. Akurat moj
      synek postanowil zakryc twarz dwiema rączkami i nóżką, wiec nic nie
      zobaczyliśmy, ale wszystko pomierzył, badał przepływy itd. Koszt to 100 zł -
      jeśli nie masz skierowania. Ja nie miałam, więc nie wiem skąd brać. Przyjmuje w
      środy, nie rejestrujesz się na godzinę, tylko się czeka. Przyjmuje chyba od 12,
      niby do 14, ale generalnie "do oporu". Jeśli na Joannitów robią to od dawna,
      może tam jest lepiej, choć osobiście bardzo doktora Florjańskiego cenię. Tak,
      lepiej ok. 22 tygodnia. Pozdrawiam.Aha, nie ma tam możliwości nagraniana taśmę
      ani zrobienia zdjęcia (zdemontowana przystawka). My mieliśmy własną kamerę i
      wszystko nagralismy. Pan oktor nie ma nic przeciwko temusmile pozdrawiam,
      powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka