Dodaj do ulubionych

dzidzia leniuszek

19.04.05, 12:27
czesc dziewczynysmile jestem w 32 tyg. i mam pytanko..moja dzidzia jest
wyjatkowo leniwa, rzadko kopie, jesli juz to sie wierci albo przeciaga..czy
sa wsrod was przyszle mamy podobnych leniuszkow czy jestem wyjatkiem?
pozdrawiam serdeczniesmile
Obserwuj wątek
    • janki76 Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 12:57
      Cześć!
      Nie nie jestes wyjatkiem. Mó synus to tez chyba jest leniuszek, bo najczesciej
      to sie rozpycham chyba mu nie wygodniesmile bo kopac to rzadko i dobrze. Ja jestem
      teraz w 34 tygodniu. Wiec chyba nie ma powodów do zmartwien, najważniejsze, ze
      sie rusza.
      Pozdrowionka
    • aga76311 Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 13:30
      Cześć. 33 tc i tak samo dzidzia rozpycha się i czasami tylko kopie, ma zbyt
      mało miejsca. Pozdrawiam.
      • paris4 Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 13:33
        U mnie tez z ruchami bywa różnie. Czasem mały kopie sporo, ale potem przychodzi
        kilka dni kiedy jest bardzo spokojny. Bardzo się tym martwiłam i wybrałam się
        na USG - okazało się, że wszystko w porządku, więc chyba taka jego natura.
        Staram sie już nie panikowac, ale wkurzają mnie panny, które twierdzą, że jak
        dzidzia kopie mocno to znaczy, że zdrowa i silna - spotakałam się z takimi
        opiniami a to chyba są bzdury
        • ade1 Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 13:40
          ja 32 tc, u mnie to samo z tym ze ja czuje slabe ruchy od poczatku ciazy bylam
          nawet z tego powodu w szpitalul Lekarze twierdza ze wszzystko ok, ze dziecko
          leniwe, ale ja nei ukrywam ze martwie sie tym bardzo.
    • mamaaga5 Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 13:54
      to zupełnie normalne,
      moja córcia od początku jest strasznym leniuszkiem. właściwie tylko się
      przekręca, ja nie wiem co to znaczy kopniak w żebro itp. Ale lekarka zapewnia,
      że wszystko jest ok, po prostu dzieciaki w brzuchach mają tak samo różne
      charaktery, jak ludzie po drugiej stronie...
      Dla mnie najważniejsze, że zawsze od samego początku rusza się w ten sam sposób.
    • aga.79 Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 14:12
      Ja jestem co prawda w 26 tyg., ale moja dzidzia to też leniuszek. Bardzo rzadko
      kopie, a jak już to słabo. Właśnie więcej się przeciąga, obraca itp.
      Wolałabym bardziej ją czuć, ale liczę na to, że po urodzeniu będzie to poprostu
      spokojne dziecko. Już w brzuszku dzieci pokazują swoją naturę.
      • mamaaga5 Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 14:15
        też tak słyszałam i baaaaaaaaaaardzo na to liczę, że moja córcia będzie takim
        samym aniołkiem po drugiej stronie brzucha.
    • natusik1 Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 19:02
      no to ciesze sie, ze nei jestem osamotnionasmile mam w swoim otoczeniu 3
      ciezarne, ktorych maluchy b. mocno kopia i juz te opowiesci o poobijanych
      zebrach zaczynaly mnie lekko draznic...mam nadzieje, ze wszystkie leniuszki
      beda zdrowe. zycze zdrowkasmile
      • ade1 Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 19:17
        naprawde pocieszajace sa te opinie, kiedys na forum zalozylam post o slabych
        ruchach i odezwaly sie dziewczyny ktore opisywaly szalenstwa jakie maja w
        brzuchach, wtedy bylam pewna ze ze mna cos nei tak ale teraz jestem
        spokojniejsza.
        • dixi Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 20:23
          tez dolaczam do mam leniuszkow, podbudowalyscie mnie troche bo jak si e
          naczytalam o tych skopanych zebrach i innych organach to zaczynalam panikowac;
          moj synek tez slabo kopie, czesciej sie przeciaga i wierci, czuje to
          najbardziej gdy leze na plecach i klade rece na brzuchu, czasami jest tak, ze
          widze jak brzuch faluje a w ogole tego nie czuje;
    • daniaa Re: dzidzia leniuszek 19.04.05, 20:29
      To może ja o poprzedniej ciąży. Ruchy zaczęłam czuć baaardzo późno i zawsze
      było ich mało i bardzo delikatne. Dziecię - już przedszkolak - okaz zdrowia.
      Wszystkie noce przespane, płacz tylko w silnie umotywowanych sytuacjach itp.smile
      Tyle, że b. spokojny, raczej mózgowiec niż mięśniaksmile Po prostu od początku nie
      lubiał sportów wyczynowychsmile
      Za to teraz jest zupełnie odwrotnie (poobijane żebra itp.), aż się boję co
      będzie późniejsmile
      pozdrawiam
      • ade1 Re: dzidzia leniuszek 20.04.05, 10:41
        podnoszę wątek
        • monia725 Re: dzidzia leniuszek 20.04.05, 13:34
          A skąd wy wiecie czy to kopniak czy nie uderzenie rączką przy przeciąganiu?
          Ja np nie odrózniam tych ruchów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka