Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz praca a ciąża

25.04.05, 12:46
Prosić lekarza o zwolnienie czy dalej pracować : 9 tydzień ciąży, praca
stresująca co powoduje bóle brzucha, czasami 8 godzin przy komputerze,
zarobki 750 złotych, jak myślicie warto się dalej męczyć ?
Obserwuj wątek
    • jancze Re: Jeszcze raz praca a ciąża 25.04.05, 12:50
      Ja idę na parę dni zwolnienia, odpoczywam sobie wtedy , potem znowu pracuję i
      znowu parę dni zwolnienia. To mi dobrze robi, bo mam wrażenie, że wszystko
      robię w ślimaczym tempie i się generalnie nie wyrabiam.
      • mo2005 Re: Jeszcze raz praca a ciąża 25.04.05, 12:52
        Myślę że mi też by się to przydało bo czasami mam już dosyć pracy która jest
        naprwadę bardzo stresująca
        • milka1974 Re: Jeszcze raz praca a ciąża 25.04.05, 13:00
          Daj sobie spokój z tą pracą... Jestem na L4 od 12 tc i to była najlepsza
          decyzja jaką mogłam podjąć!!! Wiem że są kobiety które pracują do końca, mają
          wyrozumiałych szefów, są przesuwane na lżejsze stanowiska i ogólnie
          szanowane... Dla mnie praca to był straszliwy stres, po powrocie do domu
          mdlałam i spałam kilkanaście godzin na dobę - odkąd jestem na zwolnieniu wracam
          do pionu i znów żyję smile Nie mam złudzeń - dla mojej firmy jestem do zastąpienia
          ale dla Maluszka i męża nie smile
          • mo2005 Re: Jeszcze raz praca a ciąża 25.04.05, 13:26
            Dla mego pracodawcy pracownik jest dobry jak zasuwa 8 godzin bez urlopu. Nikt
            mnie nie docenia tylko czekają kiedy coś zrobię źle i wtedy kretyńskie
            komentarze. Mam dosyć bycia niewolnikiem tym bardziej teraz kiedy dziecko i
            jego zdrowie jest dla mnie najważniejsze
    • budzik11 Re: Jeszcze raz praca a ciąża 25.04.05, 12:57
      Jak nie chcesz pracować, źle się czujesz, to pewnie, że idź na zwolnienie. W
      ciąży jest płatne 100% więc nawet nic finansowo nie stracisz. Inna sprawa, jak
      ktoś lubi swoja pracę i nie chce siedzieć w domu, ale w Twoim przypadku nie ma
      co się zastanawiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka