mlodamamuska 19.05.05, 13:06 hej mamy czy bolal was zoladek na poczatku? albo trzustka, nie wiem co to ale boli mnie tak pod piersiami w okolicach zoladka, i w ogole nie chce mi sie jesc.. mialyscie tak? martwi mnie ten brzuch.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninyanna Re: bole zolądka... 19.05.05, 13:12 No wlasnie przed chwila odpowiadalam na to pytanie w innym watku. Podejzewam wczesna ciaze i baaardzo kluje mnie czasami zaladek, wlasnie pod piersiami, ja w zasadzie mam apetyt, ale jak nawet zjem kromke razowego chlebka z bialym serkiem( na ktory mam napady) to czuje sie jakbym miala zaraz wybuchnac z przejedzenia , do tego ciagle mi tak "bombelkuje" w zaladku i straasznie mi sie odbija . pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ninyanna Re: bole zolądka... 19.05.05, 13:14 aha mlodamamusko;]] bole zaladka to typowy objaw ciazy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
martys_85r ja tez.. 19.05.05, 13:23 ja tez podejrzewam ciaze dopiero, jutro wyniki bhcg z krwi, i tez mnie boli zoladek czasem, i nie chce mi sie jesc zbytnio, a jak zjem pol normalnego obiadu to czuje sie jakbym zjadla slonia ciagle mam napady na bardzo slodkie np krowki... mmmmm. i tez mi sie odbija czesto, szczegolnie po tym sloniu a tak to ani piersi mnie nie bola, nic mi nie jest tylko @ miala byc 3 maja... daaaaaaaaaaaaaawno temu Odpowiedz Link Zgłoś
martys_85r + zgaga do tego:( 19.05.05, 13:25 tak, zgag, to kolejna nieprzyjemnosc jaka mnie spotyka ostatnio.. Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 żołądek 19.05.05, 13:53 Mnie tez bolał koszmarnie żołądek ( w ok. 15-17 tyg) czasem az promieniował na cały brzych. Może dzidzuś tak się z nóżką wtykała i uciskał. Czsami przy tym miałam normalny apetyt, czasem wcale Teraz narazie bóle ustąpiły. Podejrzewałam już u sibie wrzody żołądka, boli mnie on bowiem nie tylko w ciąży. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: bole zolądka... 19.05.05, 15:34 Znalazłam jeszcze to na stronie www.aloetech.pl/? go=dolegliwosci&id=210&PHPSESSID=5a08704b44da8137c63388e2c72ee956 Wzdęcie i nerwica żołądka W czasie ciąży często pojawiają się gazy i złe trawienie. Zaleca się: obserwować, które pokarmy lub ich połączenia powodują dolegliwości; zamiast 3 dużych posiłków dziennie jeść 4 do 5 małych; jeść powoli; codziennie wykonywać kilkusetmetrowe spacery (l50-350 m), które wspomagają trawienie eliminują gazy Odpowiedz Link Zgłoś