07.07.05, 09:15
Witam smile
Jutro idę na zdjęcie krążka. Siedzi on sobie w środku 20 tygodniu wink W
związku z tym - czy przy zdjęciu można spodziewać się jakiegoś krwawienia,
większego śluzu, itp... Nie wiem na co się przygotować.
Pozdrawiam - Paulina
Obserwuj wątek
    • moniaweg Re: pessar 07.07.05, 09:26
      U mnie zadnych dolegliwosci podczas zdejmowania pessara nie bylo, zadnych
      krwawien itp. Natomiast samo zdjecie krazka (tj i zakladanie) nie bylo
      przyjemnoscia smile
      Mialam zdjety pessar w 33 tyg i po 2 dniach urodzilam cudna, zdrowiuska
      kluseczke smile))
      Powodzenia
      • unia78 Do Moniaweg 07.07.05, 10:04
        A czy oprócz krążka brałaś także fenoterol? Jeśli tak, to czy odstawiłaś go
        przed/po zdjęciu krążka? Czy przy zdejmowaniu krążka miałaś już skurcze, czy
        poród był wywoływany, czy tak sam od siebie? Przepraszam, że tak wypytuję, ale
        jestem ciekawa smile co mnie może spotkać.
        Pozdrawiam - Paulina
        • moniaweg Re: Do Moniaweg 07.07.05, 10:23
          Fenoterol + Izoptin odstawilam na dzien przed zdjeciem pessara. Rozwarcie na
          1.5 cm mialam juz na poczatku 5 m-ca, wtedy tez ginekolog zalozyl mi krazek, po
          zdjeciu w ciagu kilku godzin mialam juz 2 cm rozwarcie. Skurcze macicy
          nieregularne, ale dosc silne pojawialy sie u mnie od ok 5 m-ca, po zdjeciu
          pojawialy sie czesciej, ale nie byly to jeszcze skurcze porodowe. Po dwoch
          dobach (chodzilam raz dziennie na KTG i badanie ginekol; gdyby nie fakt, ze
          mieszkam przy CZMP, lekarka zatrzymalaby mnie w szpitalu) zaczely sie skurcze
          czeste i regularne. Mialam nakluwane blony plodowe, urodzilam w ciagu 3 godz
    • kucharzynka Re: pessar 07.07.05, 09:31
      Tez mialam pessar, zostal sciagniety jak zaczely mi sie skurcze przepowiadajace.
      Nic nie bolalo bo szyjka byla tak skrorona, ze w sumie jeszcze chwila a sam by
      odpadl. Na drugi dzien zaczal sie porod. Nie ma sie czego bac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka