ewalisza 21.07.05, 11:50 jakie dokumenty mam dostarczyć do pracy gdy urodzę dziecko by ZUS wypłaci mi pieniądze i abym co mniesiąc dostawała wypłatę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga.79 Re: dokumenty do pracy 21.07.05, 13:25 Chyba wypis ze szpitala, w którym jest zaznaczone, że przebywasz na url. macierzyńskim. A jeśli chodzi Ci dodatkowo o zasiłek rodzinny to wniosek, zaśw. o dochodach za 2004 i pesel (ale to, gdy firma zatrudnia powyżej iluś tam osób, bo inaczej składa się to w MOPSie lib Urzędzie Miasta/Gminy) Odpowiedz Link Zgłoś
ally23 Re: dokumenty do pracy 21.07.05, 13:39 zaswiadczenie lekarskie o porodzie ze szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
egz77 Re: dokumenty do pracy 21.07.05, 13:48 Dokumentem wymaganym do wypłaty zasiłku macierzyńskiego jest zaświadczenie o przewidywanej dacie porodu albo akt urodzenia dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
arorat4 Re: dokumenty do pracy 21.07.05, 13:57 Musisz donieść: 1.oświadczenie o porodzie- który to był poród i kiedy(druk ZUS,a może mają w zakłądzie pracy); 2.zaświadczenie lekarskie ze szpitala 3.odpis skrócony aktu urodzenia 4.oświadczenie dla celów ustalenia obowiązku ubezpieczeń społecznych (druk z ZUSu) 6.Zakład pracy powinien wydać Ci zaświadczenie o udzieleniu urlopu macierzyńskiego. To wszystko "idzie" do ZUSu Dodatkowo: 1.Zaświadczenie z zakładu pracy do ZUS-u,że nie pobierasz zasiłku rodzinnego na dziecko, jeśli chcesz starać się o zasiłek rodzinny. Pozdrawiam, mama 15 miesięcznego synusia, która kiedyś szła na macierzyński, a teraz idzie koleżanka, więc jestem na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś