Dodaj do ulubionych

Tydzień trzynasty

27.07.05, 14:00
ja własnie dzisiaj zaczynam 13 tydz, i nosze w sobie taka malutka brzoskwinke
Obserwuj wątek
    • asiam3 Re: Tydzień trzynasty 12.08.05, 12:07
      Ja też jestem w trzynastym tygodniu i noszę pod serduszkiem bliźnięta to moje
      pierwsze dzieci
      • ferbliczek Re: Tydzień trzynasty 27.07.06, 13:44
        Cześć. witam serdecznie, ja kończe 13 tydzień i czyję sie co raz lepiej, ale
        niestety ciągle nie ma apetytu. mam pytanie kiedy sie dowiedziałaś, że to
        bliźniaki. papa trzymajcie sie zdrowo.
    • kkrol23 Re: Tydzień trzynasty 20.08.05, 09:55
      jestem w 13 tygodniu i bylam wczoraj u lekarza, widzialam jak moj dzidziolek sobie brykal. krecil sie tak, ze lekarz nie mogl go zmierzyc. niesamowite!
      • ferbliczek Re: Tydzień trzynasty 27.07.06, 13:46
        kkrol23 napisała:

> jestem w 13 tygodniu i bylam wczoraj u lekarza, widzialam jak moj dzidziolek
        so
        > bie brykal. krecil sie tak, ze lekarz nie mogl go zmierzyc. niesamowite!
        od początku pokazuje, ze jest ważne. Ile centymetrów ma twoje maleństwo.
      • ad57 Re: Tydzień trzynasty 17.08.06, 17:25
        > jestem w 13 tygodniu i bylam wczoraj u lekarza, widzialam jak moj dzidziolek so
        >
        bie brykal. krecil sie tak, ze lekarz nie mogl go zmierzyc. niesamowite!

jestem w 12tc i mialam wczoraj dokladnie tak samo dzidzius takie fikał koziołki ze lekarz nie mogo go zmierzyc w koncu sie udało ma 6,1 cm
    • konvalia80 Re: Tydzień trzynasty 12.09.05, 19:54
      ja tez zaczelam 13ty tydzien,do tej pory chwalilam sie ze nie mam mdlosci i
      prosze - sa!sadwymiotuje od tygodnia,czy ktoras z Was tez tak miala?
      • izabelek27 Re: Tydzień trzynasty 14.09.05, 10:27
        tak ja tak miałam jestem w 12 tyg i od neicałego tyg. wymiotuję i mam ciagle
        mdłości...a juz myslałam ze mnie to ominiesad ciekawe jak długo to potrwa
        • onion75 Re: Tydzień trzynasty 15.09.05, 12:07
          koncze 12 tydzien, i od kilku dni wymituje kilka razy dziennie.
          Juz sie zaczelam zastanawiac czy aby wszystko jest w porzadkusad
        • konvalia80 Re: Tydzień trzynasty 15.09.05, 19:47
          Mam nowe spostrzeżenia, może którejś z Was się przydasmile.Zauważyłam, że wymioty
          pojawiają się po witaminach, które zapisał mi ginekolog(FEMINATAL). Odkąd
          przestałam je brać, znów czuję się dobrze, widmo wymiotów odeszło w niepamięć!
          Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Znacie może jakieś witaminy dla kobiet w
          ciąży godne polecenia? Pytam tak o wszystko bo to moja pierwsza ciążasmile Czekam
          na info, pozdrawiam wszystkie Mamusie.
          • agneska.pop Re: Tydzień trzynasty 21.09.05, 13:53
            Jestem w 13 tyg. czuję się ok, no "tylko" te mdłości. Mam pytanie czy wy
            kobitki też macie takie upławy? Przestraszyłam się że to plamienia ale tak
            naprawdę to jak wyglądają właśnie plamienia??
          • avari79 Re: Tydzień trzynasty 23.09.05, 18:25
            Witam wszystkie Mamusie smile
            Nasilone wymioty pojawiły mi się również po preparacie witaminowym PRENATAL.
            Również nie polecam. Wymiotuję tylko rankiem od 6 tygodnia ciąży (można się
            przyzwyczaić), ale po Prenatalu zwracalam każdy posiłek i każdy płyn jaki
            przyjęłam już po 5 minutach.
            • konvalia80 Re: Tydzień trzynasty 26.09.05, 18:09
              Wiec to chyba jednak indywidualna sprawa, bo ja Feminatal zamienilam wlasnie na
              Prenatal i czuje sie juz dobrzesmile Trzeba chyba wybrac metoda prob i bledow
              (niestety).Ja juz jestem w 15 tg ale bardzo dziekuje za odpowiedzi na moje
              watpliwosci.Pozdrawiam
            • alabedz Re: Tydzień trzynasty 20.12.06, 09:43
              Mnie po prenatalu nic nie dolega.
              • magda30755 Re: Tydzień trzynasty 02.01.07, 00:24
                Witam ponownie napiszcie jakie macie dolegliwości w tym tygodniu.Ja nie mam
                żadnych mdłości.Ide za dwa tygodnie na uzg.Napiszcie czy już można okręlić
                płeć dziecka .Pozdrawiam .
          • mamuskapiotrusia1 Re: Tydzień trzynasty 24.09.05, 21:55
            Masz racje!!! ja doszłam do tego dawno temu,wszystkie te witaminy nadaja sie do
            kosza!!!! odstawcie to i kupcie w aptece FALVIT za 7 zł. i co dziennie po 1
            tabletce przy śniadaniu!!!! mnie wszystko minęło i do końca ciąży czułam sie
            super i urodziłam zdrowego synka!!!
            • hiacynta07 Re: Tydzień trzynasty 16.01.06, 17:06
              Kochana - generalnie Falvit nie jest dla ciężarówek.
              ma za duże wartości niektórych ze składników. Świetnie, zę u Ciebie wsyztsko
              OK, ale nie polecałabym Falvitu innym paniom.
              pozdro
          • opty_33 Re: Tydzień trzynasty 10.10.05, 14:47
            Podobne objawy wystepuja po Feminatalu rowniez u mnie. Wymiotowalam caly czas
            przez okres 11tyg, po odstawieniu F. ilosc wymiotow sie zmniejszyla (lekarz
            powiedzial, ze F. moze tak dzialac wskutek duzej zawartosci zelaza). Teraz
            jestem w 13tygodniu, wznowilam przyjmowanie tej witaminy i znow sie czuje
            bardzo zle. Za tydzien ide na wizyte kontrolna, poprosze o przypisanie mi
            innych witamin, wtedy podziele sie nowymi wiadomosciami.
          • albmim8 Re: Tydzień trzynasty 10.01.06, 18:43
            Mdlosci nasilają sie po witaminach zawierajacych jod jak np. Materna. Moj lekarz w czasie mdlosci zalecil mi Falvit i lupane migdaly.
          • kkocimowska Re: Tydzień trzynasty 17.03.06, 13:04
            Ja też bym teraz była w trzynastym tygodniu, ale....
            Polecam Materne. Jest dosyć droga, ale dobra. Mnie aż tak po niej nie mdliło.
            Poza tym łykaj je na noc.
          • iwa94 Re: Tydzień trzynasty 26.03.06, 10:57
            ja tez mam takie mdłości po witaminach i przestałam je brać. Już po kilku
            dniach czuje znacznie lepiej a myślałam ,ze umre w pracy jak zaczęło mnie
            skręcać.
          • patrycjaswiech Re: Tydzień trzynasty 25.04.06, 15:11
            moja doktor powiedziala ze feminatal nalezy przyjmowac od polowy 4 miesiaca
            dopiero ja jestem w 14tc i przyjmuje jeszcze przez trzy tygodnie kwas foliowy a
            pozniej dopiero feminatal! JA
            • szarlottta Re: Tydzień trzynasty 26.06.08, 10:04
              Są dwa rodzaje fieminatalu
              FEMINATAL 800 - DO 12 TYG CIĄŻY (umnie ok, zero mdłości, aktualnie
              12tc)
              Feminatal 400- od 12 tyg. ciązy

Pozdrawiam
          • renate_s Re: Tydzień trzynasty 09.05.06, 09:40
            ja biore Prenatal Classic (Purinatans Pride)i czuje sie swietnie choc nie wiem
            czy to zasluga witamin...
          • crazygirl11 Re: Tydzień trzynasty 17.08.06, 17:20
            Ja również jestem w trzynastym tygodniu. Do tej pory ciążę przechodziłam
            fantastycznie (spać, spać, spać, lekkie nudności - zero wymiotów). Cztery dni
            temu zaczęłam brać FEMINATAL i nudności zwiększyły się. Nie wymiotuję, ale
            jakieś 30 min po wzięciu tabletki bardzo mocno "ciągnie" mnie na wymioty...
          • sto.krotka79 Re: Tydzień trzynasty 05.05.07, 12:52
            Mój lekarz przepisał mi te same witaminy, ale ja po nich miałam biegunki.
            Widocznie są tam jakieś składniki, albo czegoś jest za dużo, i nasze organizmy
            tego nie tolerują
          • caila Re: Tydzień trzynasty 05.08.08, 13:41
            miałam podobnie, jestem w 13 tyg i dostałam pożądnej wysypki po kwasie foliowym już troche zeszła, jeśli twojemy maleństwu nic niedolega i rośnie i jak mu to służy to chyba lepiej pocierpieć mi tak powiedział mój lekarz chociaż wysypka była niedozniesienia, jednak jesli tak to odwiedz innego lekarza może wypisze coś innego i sprawdzaj skład może czegoś nietolerujesz.
            pozdrawiam
        • caila Re: Tydzień trzynasty 05.08.08, 13:36
          ja właśnie zaczełam 13 tydzień i nadal niemam wymiotów ale apetyt też mam mały,
          kiedy czuje sie już ruchy?? ja zaczynam sie denerwować bo nic nieczuje a chciałabym żeby mnie już porządnie kopnął wtedy miała bym pewność że napewno tam jest.
          to moje pierwsze dzieciątkosmile
      • malika.devi Re: Tydzień trzynasty 26.02.06, 01:25
        Tak,ja! Dobrze wiedziec,że nie jestem samasmile.Do tej pory nie wymiotowałam, a
        teraz -proszę!- nie mogę wyjść z domu, bo cały czas mnie mdli, wymiotuję nie
        tylko rano. Zyć nie umieraćsmile
      • niunia8982.2 Oczywiście 19.07.08, 12:22
        Ja jestem aktualnie w 19tc,i do 15tc zwracałam codziennie wszystko bywało że nic
        nie jadłam a i tak zwracałam, nawet teraz nudności nie ustają, zwracam
        sporadycznie rano,co kilka dni. wszystko oki, powodzonka smile wiem przez co
        przechodzisz smile
    • simonkapl Re: Tydzień trzynasty 14.09.05, 10:34
      Ja tez jestem w 13 tym.Dzidzia ma 63 mm, bryka, serduszko bije.Ja
      • simonkapl Re: Tydzień trzynasty 14.09.05, 10:35
        Za szybko wcisnelam. Jak na razie nie mam mdlosci i nie wymiotuje.Pozdrawiam
        • kinia_1979 Re: Tydzień trzynasty 15.09.05, 11:57
          Witam wszystkie przyszłe mamy!!! Ja również jestem w 13-tym tygodniu. To moja trzecia ciąża i jak do tej pory mdłości odczuwam tylko w tej. Na szczęście (jeszcze) nie wymiotuję.
    • mija4walles Re: Tydzień trzynasty 21.09.05, 13:56
      wlasnie ja juz 14 hehhe i juz si emoge doczekac
    • bernadetakominkiewicz Re: Tydzień trzynasty 26.09.05, 12:14
      Hej dziewczyny też jestem w trzynastym tygodniu. Byłam niedawno na pierwszym
      USG i byłam w szoku, że moje dziecko już tak wyraźnie widać. Wyobraźcie sobie
      ssał palca, to jest cudowne.Tylko raz miałam wymioty a tak poza tym jest
      wszystko ok. Pozdrawiam was wszystkie.Pa
    • mbb1 Re: Tydzień trzynasty 30.09.05, 12:14
      Hurra,minęły najbardziej zagrożone poronieniem tygodnie.Czuję się
      fantastycznie, a moje maleństwo rośnie jak na drożdżach. Bycie w ciąży jest
      cudowne...Myślę o maleństwie i wszystkie pozostałe sprawy odeszły w cień...
    • mbb1 Re: Tydzień trzynasty 30.09.05, 12:21
      Dziewczyny, coś z tymi witaminami przesadzacie.Ja od początku biorę
      Prenatal,żelazo,folik i ani razu nie wymiotowałam ani razu nie było mi
      niedobrze.Skupcie się na dziecku, na przeżywanej radości odsuńcie od siebie
      niepotrzebne troski to i wymioty miną. pozdrawiam
      • net79 Re: Tydzień trzynasty 17.02.07, 09:25
        To chyba nie tak, każdy fizjologicznie przechodzi ciążę inaczej. Po za
        tym ,żeczywiście witaminy powinno się brac dopero w 2 trymestrze, w pierwszym
        są niepotrzebne, poniewaz nie biorą udziału w tym pierwszym procesie, po za tym
        nikt tak naprawdę nie zbadał wpływu syntetycznych witamin na płód. To też
        chemia....
    • romanasosin Re: Tydzień trzynasty 10.10.05, 13:38
      Mdlosci juz przechodza.Czekam teraz na brzuszek,zebym w pelni mogla poczuc moje
      malenstwo!!!jak narazie prawie nic nie widacsad
      W czwartek usg,juz nie moge sie doczekac.
      Trzymajcie kciuki.
      Pozdrawiam.
      • meg_0 Re: Tydzień trzynasty 28.12.05, 12:48
        Też już jestem w 13TC wink, czuję się ogólnie dobrze,może dlatego,że jestem już
        spokojniejsza.. Tylko brzuszek nie chce rosnąć uncertain, ale chyba już niedługo
        zacznie?? Zawsze bylam chuda, może dlatego? Jak to jest u was z tymi brzuszkami?
        Pozdrawiam
    • marzena96 Re: Tydzień trzynasty 19.10.05, 15:12
      Dzisiaj zaczynam 13 tydzien,trzy dni temy bylam na USG-wszystko jest
      wporzadku,ma 6 cm-niespodziewalam sie ze moje malenstwo jest juz tak
      ukrztaltowane,tylko szkoda ze akurat niechcialo mu sie poruszyc-chyba
      spalo.Jestem szczesliwa i niemoge sie doczekac kiedy poczuje ruchy dzidzi.
      • schizia1 Re: Tydzień trzynasty 24.10.05, 13:22
        Witam wszystkie przyszłe Mamy! Ja też jestem w 13 tygodniu. Trzy dni temu byłam
        na USG i widziałam moją Ukochaną Dzidzię machającą rączkami i nóżkami, mma już
        65 cm długości i rozwija się dobrze. Ja ciążę od samego początku znoszę bardzo
        dobrze, żadnych mdłości, wymiotów, tylko okrutne ataki spiączki (już
        pzrechodzą). Dbam o siebie jak mogę najlepiej, ale niestety przeżywałam
        ostatnio okrutne stresy w życiu prywatnym, wiem, że dla dobra Dziecka nie wolno
        mi się denerwować, ale czasem to jest silniejsze ode mnie, jak pewne sytuacje
        doprowadzają mnie do szału. Jednocześnie panicznie się boję czy przez to Dzidzi
        nie stanie się krzywda. Boże jeden stres napędza drugi, a wiem, że tak nie
        wolno. Myslę pozytywnie, oddycham głęboko i mocno wierzę, że wszystko będzie
        dobrze. Obiecałam Dzidzi, że nigdy nie dam się już sprowokować. Pozdrawiam i
        życzę Wam spokoju i cieszenia się każdą chwilą z przebywania w tym cudownym
        błogosławionym stanie.Aga
      • meg_0 Pierwsze ruchy? 06.01.06, 14:40
        Kiedy można poczuć pierwsze ruchy Dzidzi? Słyszałam, że przy szczuplejszej
        budowie można je poczuć dosyć wcześnie..? Powiedzcie cos na temat tego czy
        zjedzenie czegos słodkiego może miec wpływ na ruchliwość dziecka przy usg?
        Pozdrawiam wszystkie oczekujące wink
    • blondi_bydgoszcz Re: Tydzień trzynasty 07.12.05, 16:29
      w sumie dzis zaczelam 14 tydzien,ale 13 tydzien przebylam z dobrym
      samopoczuciem,nieukrywam 2 lub razy bolala mnie glowa.Bol piersi juz ustał,ale
      zaczely mnie swedziec sutki,lecz to normalne!-Mam super lekarza i dzieki temu
      moge wielu z wam odpowiedziec na dreczące was pytanka.Pozdrawiam was i zycze
      dobrego samopoczucia.
    • anyamama Re: Tydzień trzynasty 12.12.05, 18:16
      to niesamowite jakie bogate zycie ma taka drobinka! i jeszcze bardziej
      niesamowite jest to , ze potem nie pamietamy tych niesamowitych przezyc z
      czasow, gdzy bylismy jeszcze plodami. ja za dwa dni zobacze juz mojego kropka
      na usg i mam nadzieje, ze bedzie porzadnie fikal koziolkismile))
    • agulaptak Re: Tydzień trzynasty 09.01.06, 09:31
      Cześć!!!!!
      Ja też jestem w 13 tc. 4 dni temu miałam robione usg i to co zobaczyłam było
      niesamowite. Moaj dzidzi ruszała się jest w pełni ukształtowana, na zdjęciu
      widać oczy, nosek, nóżki rączki-naprawdę niespodziewałam się ze w 13 tc tak
      wszystko wyrażnie widać. Dopiero po tym badaniu w pełni poczułam że jestem w
      ciąży.
      • kalka13 Re: Tydzień trzynasty 10.01.06, 12:20
        ja jutro koncze 12 tc i zaczynam trzynasty to moja druga dzidzia i ta ciaze
        znosze zupelnie inaczej niz pierwsza i czuje juz delikatne plywanie w moim
        brzuszku smile))
        • maga_123 Re: Tydzień trzynasty 16.01.06, 16:43
          Witam wszystkie mamy!
          To moja pierwsza ciąża i teraz czuję się już dobrze - na początku mdłości i
          zgaga dawały się we znaki. Wchodzę w 13 tydzien i jest ok oprocz tego że
          pojawiły się jakies zmiany skórne na twarzy. Moze ktoś mi coś doradzi????
          Pozdrawiam

maga
          • mmalicka21 też 13 tydzień jak źle po wit. to je odstawcie 16.01.06, 18:34
            ja czuje sie super żadnych mdłości żadnych upławów czasami śpiąca ale tak w
            normie
            jeżeli chodzi o skóre to nie wiem bo ja zawsze miałam lekki trądzik to ja mam
            tak czy siek zmiany skórnme
            a co do witamin ja nie biorę żadnych tylko kwas foliowy, zdrowo się odżywiam i
            nie potrzeba jeżeli wszelkie badania wykazały że twojemu organizmowi nic nie
            brakuje
            więc kobiety jak nic wam nie brakuje jedzcie warzywa i owoce i odstawcie
            witaminy jak się źle po nich czujecie,
            to troszkę wyciąganie od ludzi pieniądzy jak na mój gust-no chyba że brak
            witamin jest tak ewidentny że matka jest anemiczką
            jedzcie warzywka kapustkę kiszoną, pomidorki i jabłuszka, ziemniaczki jedzcie
            jogurciki, pijcie soczki warzywne a będziecie tak samo dowitaminizowane jak po
            tych tabletkach
            a i lepiej czuć sie bedziecie
            pzdr magdsa
            • lidia_nerkowska Re: też 13 tydzień jak źle po wit. to je odstawci 17.01.06, 18:55
              Mi lekarz mówił,że w I trymestrze nie przyjmuje się dodatkowych preparatów
              witaminowych oprócz kwasu foliowego.
              Jestem w połowie 13 tyg i zaczynam czuć się coraz lepiej smile
              No i ciągle jem jabłka smile)
              • anna19750 Re: też 13 tydzień jak źle po wit. to je odstawci 20.01.06, 19:34
                Ja też jestem w 13 tygodniu ciąży biorę tylko kwas foliowy i od 2 dni preparat
                żelaza na niedokrwistość hemoglobina 11. Zgadzam się z innymi dziewczynami,że
                jeśli człowiiek się prawidłowo odżywia to nie musi brać żadnych syntetycznych
                witamin . Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie.
            • mmagda34 Re: też 13 tydzień jak źle po wit. to je odstawci 17.02.07, 15:00
              Święta reacja. Odstawic witaminy sztuczne a jeść warzywa, owoce i pić naturalne
              soki. Oczywiście łatwiej sięgnąć po tabletke, niz robić sok samemu, ale
              przekarkulujcie co jest zdrowsze dla was i dla dziecka.
    • annmor1 Re: Tydzień trzynasty 03.02.06, 09:43
      jestem w 13tym tygodniu i mój dzidzius ma ok 11 cm.
    • mamusia_niuni1 Re: Tydzień trzynasty 10.02.06, 21:21
      witam smile jestem w 12/13 tygodniu mojej pierwszej ciąży. Jak narazie od dwóch
      tygodni mam poranne mdłości, ale da się przeżyć smile no i jak tylko jestem głodna
      to muszę coś zjeść...
      A co do witamin to mój lekarz nie kazała mi brać nic więcej niż kwas foliowy.
      Następne usg mam dopiero 21.02 i nie mogę się doczekać smile) od kiedy nie robi
      się usg dopochwowego?? A czy są tu mamusie z Wrocławia ?
      • zgielk Re: Tydzień trzynasty 16.02.06, 17:07
        mi powiedział wczoraj, że od tego ok. 22. tygodnia

człowiek ma 5 cm i wyraźnie się bił po głowie na USG. hm.

nie mam nudności
        nie wymiotuję
        nie urosły mi piersi
        nie urósł mi brzuszek
        tylko w talii przybyło i w biodrach sad

nadal mam wrażenie, że ktoś mnie w coś wrabia
        a po USG miało być inaczej
      • iwonna.m Re: Tydzień trzynasty 13.10.06, 10:41
        hej mamusia_niuni1 wink Ja jestem z Wrocławia i też jestem w 13 tygodniu ciąży.
        Mdłości prawie minęły ale mam napady głodu. Do pracy przychodzę z wielką torbą
        kanapek, owoców i jogurtów wink
    • mak752 Re: Tydzień trzynasty 25.04.06, 10:56
      trzynasty tydzień i małe wcale juz nie małe ma prawie dwanaście centymetrów ,
      jest śliczne i mojesmilei bardzo ruchliwe - macha łapkami i nóżkami, wierci się
      (to po tacie ta ruchliwośćsmilei ma wielkie oczka- to po mamiesmile. ja ciagle
      wymiotuję - już od 6 tygodnia, brak apetytu, schudłam 3 kg. (dobrze ze przed
      ciążą troszkę przytyłam). piersi mam za to większe o dwa rozmiary do 75Csmile już
      brzuszek przestał boleć (chociaż macicia sie rozciąga ciągle, łozysko już
      ukształtowanesmile. powoli redukuję dawki duphastonu i luteiny, z witamin elevit
      pronatal - żadnych efektów ubocznych (preparat dla kobiet z anemia - bardzo
      żelazowysmile
      • karinka21 Re: Tydzień trzynasty 25.04.06, 15:06
        ja jestem w 13 tygodniu, wymioty minęły, staram się jeść mało, ale co 3
        godzinki, dzięki temu mdłości ustępują, na razie nie przytyłam, nikt nie chce
        uwierzyć, że to 13 tydzień, to moja trzecia ciąża i w poprzednich już było
        sporo widaćsmile, jedynie piersi urosły do 75b, i w talii chyba z 3cm, poza tym
        spaceruję sobie dużo, a usg jeszcze nie miałam.
    • aniak302 Re: Tydzień trzynasty 25.04.06, 15:19
      dzisiaj zaczął mi się 13 tc, czuję się dobrze, wogóle nie wymiotowałam,
      przeszłam trzy m-ce super
      • peaa Re: Tydzień trzynasty 03.05.06, 14:11
        ja dopiero jutro zaczynam 13 tydzien i w sumie te mdlosci i wymioty to nie
        takie staszne ale bole glowy, nie do zniesienia. a co do tych witamin to ja
        biore materne i jak bralam ja w ciagu dnia to byly mdlosci ale moj lekarz
        zalecil mi je na noc i jest lepiej.
    • asia.narcyzek Re: Tydzień trzynasty 08.05.06, 23:09
      U mnie ciazy jak narazie przebiega ksiazkowo. Wraz z koncem 11 tygodnia minely
      mdlosci, wymioty i zawroty glowy. Ale z 12 przyszly potworne bole glowy. Ciekawe
      co przyniesie mi ten tydzien, wlasnie w niedziele zaczelam 13 i juz sie nie moge
      doczekac, kiedy przytule ta mala istotke. Ach i pod koniec 12 tygodnia poczulam
      takie dziwne falowanie w brzuszku. Nikt mi w to nie wierzy ale ja wiem, co czuje...
      • bryta1 Re: Tydzień trzynasty 15.05.07, 14:42
        właśnie dzisiaj zaczełam 13tydzień i mdłości mineły
    • asia.narcyzek Re: Jesli chcecie by dzidzia sie ruszala na USG 08.05.06, 23:11
      Jesli chcecie by dzidia sie ruszla na USG wystarczy glosno zakaszlec. Malenstwo
      boi sie kaszlu i sie budzi ale potem to wariuje, przynajmniej u nas trudno bylo
      je zmierzyc smile) A pozniej nam pokazalo, ze mamy juz sobie isc smile) Niesamowita
      istotka rozwija sie pod moim serduszkiem smile)
    • sylvia69 Re: Tydzień trzynasty 12.05.06, 14:24
      Jestem na półmetku 13tc - mdłości ustały, ale zastąpiły je bóle głowy -
      arystokratyczne smile zaczął się sezon grillowy i niestety moja dzidzia nie trawi
      takiego jedzienia, przez co kilka razy dopadły mnie wymioty - ale już jest
      coraz lepiejsmile
    • susumali Re: Tydzień trzynasty 03.08.06, 22:07
      Witam wszystkie Mamy w 13tyg!Ja tez w nim jestem.Czuje sie dobrze choc zmeczona
      jestem dniem i noca.Jeszcze 5 dni a znow zobacze malenstwo na usg.Nie moge sie
      doczekac!Poki co schudlam okolo 4kg ale apetyt wlasnie wraca.Nawet znajoma z
      Anglii ktora przyjechala w odwiedziny poprosilam o ulubione ciastka.Przywiozla
      4 paczki po pol kilo, ciekawe na jak dlugo starcza.Poza tym sentymentalna sie
      zrobilam jak nigdy wczesniej, ostatnio bardzo plakalam na filmie "Bodyguard", a
      jak wasze nastroje i nas troje?
      • barbara.leskiw Zaczynamy 13 tydzień 17.08.06, 13:23
        Gdy czytam te wszystkie rzeczy jak rozwija się nasze maleństwo bardzo się
        wzruszam. Za tydzień usg już się nie mogę doczekać by zobaczyć naszego skrabka.
        Na usg będzie poraz pierwszy mój mąż - bardzo się cieszy do tej pory oglądał
        maluszka tylko na zdjęciach usg smile
    • paulinkamalec Tydzień trzynasty 21.08.06, 04:26
      powiedzcie mi czy w 14 tygodniu juz widac jakiej plci jest dzidzia?
      • pogodna24 Re: Tydzień trzynasty 04.09.06, 19:14
        Tez jestem ciekawa czy w 13 - 14 tygodniu juz widac plec dziecka.
        • magda30755 Re: Tydzień trzynasty 02.01.07, 00:18
          Witam wszystkie przyszłe mamusie.Jestem w 13 tygodniu ciąży.Nosze w sobie dwoje
          kochanych dzieciaszków.Niech odezwie się mamusia która również spodziewa się
          bliźniaków.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.
          • ewaczernuszyn Re: Tydzień trzynasty 02.01.07, 14:12
            czesc!
            ja tez spodziewam sie blixniaków - mam termin na 16 lipca 2007
            a jutro usg
            pozdrawiam
            Ewa..
            • magda30755 Re: Tydzień trzynasty 03.01.07, 00:07
              Witaj
              ja jeszcze nie mam wyznaczonego terminu porodu.Na uzg ide za dwa
              tygodnie .Pozdrawiam .
    • natunia84 Tydzień trzynasty 19.12.06, 16:17
      Jakie to wspaniałe uczucie. Mój maluszek też już ma 13 tygodni w brzuszkusmile
      • magda30755 Re: Tydzień trzynasty 04.01.07, 18:49
        Ja w niedziele kończe 13 tydzień.Bardzo dobrze się czuje.Ide w przyszłym
        tygodniu na uzg.Już się nie moge doczekać kiedy zobacze moje aniołki w
        monitorze.Niech piszą przyszłe mammusie które też się spodziewają bliźniaków.I
        które aktutalnie są z Łodzi.Napiszcie jak z waszymi ubraniami dotychczas które
        nosiłyście.Powiem szczerze w moje spodnie już się robią bardzo
        dopasowane.Napiszcie jak samopoczucie.Podzielcie się ze swoimi
        wrażeniami.Pozdrawiam przyszłem mamusie i czekam na odpowiedź.
    • ale-p Tydzień trzynasty 16.02.07, 19:57
      Ja również mam w brzuszku brzoskwinke gdyż kończę 13 tydzień. Mam termin porodu
      na 20 sierpnia 2007. A ty kiedy masz planowany poród???
      • joana_33 Re: Tydzień trzynasty 17.02.07, 07:31
        Witam,u mnie tez zaczął się 13t,termin porodu mam na 23.08
        • green40 Re: Tydzień trzynasty 17.02.07, 07:54
          To identycznie jak ja - dziś zaczynam 13 tydzień, termin: 23.08 smile A skąd
          jesteś? To Twoja pierwsza ciąża? Ja jestem 26-letnią olsztynianką i jestem mamą
          debiutantkąsmile
          • joana_33 Re: Tydzień trzynasty 18.02.07, 08:40
            Do green40:witaj ,jestem z Wałcza woj.zachodniopomorskie,to moja druga ciąża,mam juz 11letnią corę.Mam 34 lata.pozdrawiam Cię serdecznie.
      • zizet2 Re: Tydzień trzynasty 17.02.07, 21:24
        cześć ja za 3 dni zacznę 13 tc termin mam na 29 sierpnia. na razie mam straszne
        doły i wszystkim się martwię sadw środę idę na usg i się dowiem czy mały groszek
        nie ma wad genetycznych - strasznie się obawiam tego badania.
        Czy Wy też nie macie wcale ochoty na sex?
        • anna-laszczak Re: Tydzień trzynasty 19.02.07, 21:40
          Witam Was Kobitki ja już też mam 13 tydzieńsmiletermin mam na 24 sierpień i tak
          nawiasem mowiąc juz zaczynam o tym myślećsadja mam usg na poczatku marca i już
          odliczam dni aby zobaczyć moją nutelkesmilejestem bardzo ciekawa co zobaczymy
          razemz z mężem???więc patrząc po terminach jak się zaczniemy sypac to jedna po
          drugiej hahahahah................zdróweczka życzę i spokojnej ciążysmile.buziaczki
      • mmagda34 Re: Tydzień trzynasty 18.02.07, 20:39
        ale-p napisała:

> Ja również mam w brzuszku brzoskwinke gdyż kończę 13 tydzień. Mam termin porodu
        >
        > na 20 sierpnia 2007. A ty kiedy masz planowany poród?
        Cześć!
        Ja też mam termin porodu na 20 sierpnia. Czy już cos przytyłas?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka