anita.anita80 27.07.05, 14:00 ja własnie dzisiaj zaczynam 13 tydz, i nosze w sobie taka malutka brzoskwinke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiam3 Re: Tydzień trzynasty 12.08.05, 12:07 Ja też jestem w trzynastym tygodniu i noszę pod serduszkiem bliźnięta to moje pierwsze dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
ferbliczek Re: Tydzień trzynasty 27.07.06, 13:44 Cześć. witam serdecznie, ja kończe 13 tydzień i czyję sie co raz lepiej, ale niestety ciągle nie ma apetytu. mam pytanie kiedy sie dowiedziałaś, że to bliźniaki. papa trzymajcie sie zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kkrol23 Re: Tydzień trzynasty 20.08.05, 09:55 jestem w 13 tygodniu i bylam wczoraj u lekarza, widzialam jak moj dzidziolek sobie brykal. krecil sie tak, ze lekarz nie mogl go zmierzyc. niesamowite! Odpowiedz Link Zgłoś
ferbliczek Re: Tydzień trzynasty 27.07.06, 13:46 kkrol23 napisała: > jestem w 13 tygodniu i bylam wczoraj u lekarza, widzialam jak moj dzidziolek so > bie brykal. krecil sie tak, ze lekarz nie mogl go zmierzyc. niesamowite! od początku pokazuje, ze jest ważne. Ile centymetrów ma twoje maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ad57 Re: Tydzień trzynasty 17.08.06, 17:25 > jestem w 13 tygodniu i bylam wczoraj u lekarza, widzialam jak moj dzidziolek so > bie brykal. krecil sie tak, ze lekarz nie mogl go zmierzyc. niesamowite! jestem w 12tc i mialam wczoraj dokladnie tak samo dzidzius takie fikał koziołki ze lekarz nie mogo go zmierzyc w koncu sie udało ma 6,1 cm Odpowiedz Link Zgłoś
konvalia80 Re: Tydzień trzynasty 12.09.05, 19:54 ja tez zaczelam 13ty tydzien,do tej pory chwalilam sie ze nie mam mdlosci i prosze - sa!wymiotuje od tygodnia,czy ktoras z Was tez tak miala? Odpowiedz Link Zgłoś
izabelek27 Re: Tydzień trzynasty 14.09.05, 10:27 tak ja tak miałam jestem w 12 tyg i od neicałego tyg. wymiotuję i mam ciagle mdłości...a juz myslałam ze mnie to ominie ciekawe jak długo to potrwa Odpowiedz Link Zgłoś
onion75 Re: Tydzień trzynasty 15.09.05, 12:07 koncze 12 tydzien, i od kilku dni wymituje kilka razy dziennie. Juz sie zaczelam zastanawiac czy aby wszystko jest w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
konvalia80 Re: Tydzień trzynasty 15.09.05, 19:47 Mam nowe spostrzeżenia, może którejś z Was się przyda.Zauważyłam, że wymioty pojawiają się po witaminach, które zapisał mi ginekolog(FEMINATAL). Odkąd przestałam je brać, znów czuję się dobrze, widmo wymiotów odeszło w niepamięć! Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Znacie może jakieś witaminy dla kobiet w ciąży godne polecenia? Pytam tak o wszystko bo to moja pierwsza ciąża Czekam na info, pozdrawiam wszystkie Mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
agneska.pop Re: Tydzień trzynasty 21.09.05, 13:53 Jestem w 13 tyg. czuję się ok, no "tylko" te mdłości. Mam pytanie czy wy kobitki też macie takie upławy? Przestraszyłam się że to plamienia ale tak naprawdę to jak wyglądają właśnie plamienia?? Odpowiedz Link Zgłoś
avari79 Re: Tydzień trzynasty 23.09.05, 18:25 Witam wszystkie Mamusie Nasilone wymioty pojawiły mi się również po preparacie witaminowym PRENATAL. Również nie polecam. Wymiotuję tylko rankiem od 6 tygodnia ciąży (można się przyzwyczaić), ale po Prenatalu zwracalam każdy posiłek i każdy płyn jaki przyjęłam już po 5 minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
konvalia80 Re: Tydzień trzynasty 26.09.05, 18:09 Wiec to chyba jednak indywidualna sprawa, bo ja Feminatal zamienilam wlasnie na Prenatal i czuje sie juz dobrze Trzeba chyba wybrac metoda prob i bledow (niestety).Ja juz jestem w 15 tg ale bardzo dziekuje za odpowiedzi na moje watpliwosci.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda30755 Re: Tydzień trzynasty 02.01.07, 00:24 Witam ponownie napiszcie jakie macie dolegliwości w tym tygodniu.Ja nie mam żadnych mdłości.Ide za dwa tygodnie na uzg.Napiszcie czy już można okręlić płeć dziecka .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskapiotrusia1 Re: Tydzień trzynasty 24.09.05, 21:55 Masz racje!!! ja doszłam do tego dawno temu,wszystkie te witaminy nadaja sie do kosza!!!! odstawcie to i kupcie w aptece FALVIT za 7 zł. i co dziennie po 1 tabletce przy śniadaniu!!!! mnie wszystko minęło i do końca ciąży czułam sie super i urodziłam zdrowego synka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta07 Re: Tydzień trzynasty 16.01.06, 17:06 Kochana - generalnie Falvit nie jest dla ciężarówek. ma za duże wartości niektórych ze składników. Świetnie, zę u Ciebie wsyztsko OK, ale nie polecałabym Falvitu innym paniom. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
opty_33 Re: Tydzień trzynasty 10.10.05, 14:47 Podobne objawy wystepuja po Feminatalu rowniez u mnie. Wymiotowalam caly czas przez okres 11tyg, po odstawieniu F. ilosc wymiotow sie zmniejszyla (lekarz powiedzial, ze F. moze tak dzialac wskutek duzej zawartosci zelaza). Teraz jestem w 13tygodniu, wznowilam przyjmowanie tej witaminy i znow sie czuje bardzo zle. Za tydzien ide na wizyte kontrolna, poprosze o przypisanie mi innych witamin, wtedy podziele sie nowymi wiadomosciami. Odpowiedz Link Zgłoś
albmim8 Re: Tydzień trzynasty 10.01.06, 18:43 Mdlosci nasilają sie po witaminach zawierajacych jod jak np. Materna. Moj lekarz w czasie mdlosci zalecil mi Falvit i lupane migdaly. Odpowiedz Link Zgłoś
kkocimowska Re: Tydzień trzynasty 17.03.06, 13:04 Ja też bym teraz była w trzynastym tygodniu, ale.... Polecam Materne. Jest dosyć droga, ale dobra. Mnie aż tak po niej nie mdliło. Poza tym łykaj je na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa94 Re: Tydzień trzynasty 26.03.06, 10:57 ja tez mam takie mdłości po witaminach i przestałam je brać. Już po kilku dniach czuje znacznie lepiej a myślałam ,ze umre w pracy jak zaczęło mnie skręcać. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjaswiech Re: Tydzień trzynasty 25.04.06, 15:11 moja doktor powiedziala ze feminatal nalezy przyjmowac od polowy 4 miesiaca dopiero ja jestem w 14tc i przyjmuje jeszcze przez trzy tygodnie kwas foliowy a pozniej dopiero feminatal! JA Odpowiedz Link Zgłoś
szarlottta Re: Tydzień trzynasty 26.06.08, 10:04 Są dwa rodzaje fieminatalu FEMINATAL 800 - DO 12 TYG CIĄŻY (umnie ok, zero mdłości, aktualnie 12tc) Feminatal 400- od 12 tyg. ciązy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renate_s Re: Tydzień trzynasty 09.05.06, 09:40 ja biore Prenatal Classic (Purinatans Pride)i czuje sie swietnie choc nie wiem czy to zasluga witamin... Odpowiedz Link Zgłoś
crazygirl11 Re: Tydzień trzynasty 17.08.06, 17:20 Ja również jestem w trzynastym tygodniu. Do tej pory ciążę przechodziłam fantastycznie (spać, spać, spać, lekkie nudności - zero wymiotów). Cztery dni temu zaczęłam brać FEMINATAL i nudności zwiększyły się. Nie wymiotuję, ale jakieś 30 min po wzięciu tabletki bardzo mocno "ciągnie" mnie na wymioty... Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: Tydzień trzynasty 05.05.07, 12:52 Mój lekarz przepisał mi te same witaminy, ale ja po nich miałam biegunki. Widocznie są tam jakieś składniki, albo czegoś jest za dużo, i nasze organizmy tego nie tolerują Odpowiedz Link Zgłoś
caila Re: Tydzień trzynasty 05.08.08, 13:41 miałam podobnie, jestem w 13 tyg i dostałam pożądnej wysypki po kwasie foliowym już troche zeszła, jeśli twojemy maleństwu nic niedolega i rośnie i jak mu to służy to chyba lepiej pocierpieć mi tak powiedział mój lekarz chociaż wysypka była niedozniesienia, jednak jesli tak to odwiedz innego lekarza może wypisze coś innego i sprawdzaj skład może czegoś nietolerujesz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
caila Re: Tydzień trzynasty 05.08.08, 13:36 ja właśnie zaczełam 13 tydzień i nadal niemam wymiotów ale apetyt też mam mały, kiedy czuje sie już ruchy?? ja zaczynam sie denerwować bo nic nieczuje a chciałabym żeby mnie już porządnie kopnął wtedy miała bym pewność że napewno tam jest. to moje pierwsze dzieciątko Odpowiedz Link Zgłoś
malika.devi Re: Tydzień trzynasty 26.02.06, 01:25 Tak,ja! Dobrze wiedziec,że nie jestem sama.Do tej pory nie wymiotowałam, a teraz -proszę!- nie mogę wyjść z domu, bo cały czas mnie mdli, wymiotuję nie tylko rano. Zyć nie umierać Odpowiedz Link Zgłoś
niunia8982.2 Oczywiście 19.07.08, 12:22 Ja jestem aktualnie w 19tc,i do 15tc zwracałam codziennie wszystko bywało że nic nie jadłam a i tak zwracałam, nawet teraz nudności nie ustają, zwracam sporadycznie rano,co kilka dni. wszystko oki, powodzonka wiem przez co przechodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Tydzień trzynasty 14.09.05, 10:34 Ja tez jestem w 13 tym.Dzidzia ma 63 mm, bryka, serduszko bije.Ja Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Tydzień trzynasty 14.09.05, 10:35 Za szybko wcisnelam. Jak na razie nie mam mdlosci i nie wymiotuje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: Tydzień trzynasty 15.09.05, 11:57 Witam wszystkie przyszłe mamy!!! Ja również jestem w 13-tym tygodniu. To moja trzecia ciąża i jak do tej pory mdłości odczuwam tylko w tej. Na szczęście (jeszcze) nie wymiotuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mija4walles Re: Tydzień trzynasty 21.09.05, 13:56 wlasnie ja juz 14 hehhe i juz si emoge doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
bernadetakominkiewicz Re: Tydzień trzynasty 26.09.05, 12:14 Hej dziewczyny też jestem w trzynastym tygodniu. Byłam niedawno na pierwszym USG i byłam w szoku, że moje dziecko już tak wyraźnie widać. Wyobraźcie sobie ssał palca, to jest cudowne.Tylko raz miałam wymioty a tak poza tym jest wszystko ok. Pozdrawiam was wszystkie.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
mbb1 Re: Tydzień trzynasty 30.09.05, 12:14 Hurra,minęły najbardziej zagrożone poronieniem tygodnie.Czuję się fantastycznie, a moje maleństwo rośnie jak na drożdżach. Bycie w ciąży jest cudowne...Myślę o maleństwie i wszystkie pozostałe sprawy odeszły w cień... Odpowiedz Link Zgłoś
mbb1 Re: Tydzień trzynasty 30.09.05, 12:21 Dziewczyny, coś z tymi witaminami przesadzacie.Ja od początku biorę Prenatal,żelazo,folik i ani razu nie wymiotowałam ani razu nie było mi niedobrze.Skupcie się na dziecku, na przeżywanej radości odsuńcie od siebie niepotrzebne troski to i wymioty miną. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: Tydzień trzynasty 17.02.07, 09:25 To chyba nie tak, każdy fizjologicznie przechodzi ciążę inaczej. Po za tym ,żeczywiście witaminy powinno się brac dopero w 2 trymestrze, w pierwszym są niepotrzebne, poniewaz nie biorą udziału w tym pierwszym procesie, po za tym nikt tak naprawdę nie zbadał wpływu syntetycznych witamin na płód. To też chemia.... Odpowiedz Link Zgłoś
romanasosin Re: Tydzień trzynasty 10.10.05, 13:38 Mdlosci juz przechodza.Czekam teraz na brzuszek,zebym w pelni mogla poczuc moje malenstwo!!!jak narazie prawie nic nie widac W czwartek usg,juz nie moge sie doczekac. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_0 Re: Tydzień trzynasty 28.12.05, 12:48 Też już jestem w 13TC , czuję się ogólnie dobrze,może dlatego,że jestem już spokojniejsza.. Tylko brzuszek nie chce rosnąć , ale chyba już niedługo zacznie?? Zawsze bylam chuda, może dlatego? Jak to jest u was z tymi brzuszkami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzena96 Re: Tydzień trzynasty 19.10.05, 15:12 Dzisiaj zaczynam 13 tydzien,trzy dni temy bylam na USG-wszystko jest wporzadku,ma 6 cm-niespodziewalam sie ze moje malenstwo jest juz tak ukrztaltowane,tylko szkoda ze akurat niechcialo mu sie poruszyc-chyba spalo.Jestem szczesliwa i niemoge sie doczekac kiedy poczuje ruchy dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
schizia1 Re: Tydzień trzynasty 24.10.05, 13:22 Witam wszystkie przyszłe Mamy! Ja też jestem w 13 tygodniu. Trzy dni temu byłam na USG i widziałam moją Ukochaną Dzidzię machającą rączkami i nóżkami, mma już 65 cm długości i rozwija się dobrze. Ja ciążę od samego początku znoszę bardzo dobrze, żadnych mdłości, wymiotów, tylko okrutne ataki spiączki (już pzrechodzą). Dbam o siebie jak mogę najlepiej, ale niestety przeżywałam ostatnio okrutne stresy w życiu prywatnym, wiem, że dla dobra Dziecka nie wolno mi się denerwować, ale czasem to jest silniejsze ode mnie, jak pewne sytuacje doprowadzają mnie do szału. Jednocześnie panicznie się boję czy przez to Dzidzi nie stanie się krzywda. Boże jeden stres napędza drugi, a wiem, że tak nie wolno. Myslę pozytywnie, oddycham głęboko i mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze. Obiecałam Dzidzi, że nigdy nie dam się już sprowokować. Pozdrawiam i życzę Wam spokoju i cieszenia się każdą chwilą z przebywania w tym cudownym błogosławionym stanie.Aga Odpowiedz Link Zgłoś
meg_0 Pierwsze ruchy? 06.01.06, 14:40 Kiedy można poczuć pierwsze ruchy Dzidzi? Słyszałam, że przy szczuplejszej budowie można je poczuć dosyć wcześnie..? Powiedzcie cos na temat tego czy zjedzenie czegos słodkiego może miec wpływ na ruchliwość dziecka przy usg? Pozdrawiam wszystkie oczekujące Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: Tydzień trzynasty 07.12.05, 16:29 w sumie dzis zaczelam 14 tydzien,ale 13 tydzien przebylam z dobrym samopoczuciem,nieukrywam 2 lub razy bolala mnie glowa.Bol piersi juz ustał,ale zaczely mnie swedziec sutki,lecz to normalne!-Mam super lekarza i dzieki temu moge wielu z wam odpowiedziec na dreczące was pytanka.Pozdrawiam was i zycze dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
anyamama Re: Tydzień trzynasty 12.12.05, 18:16 to niesamowite jakie bogate zycie ma taka drobinka! i jeszcze bardziej niesamowite jest to , ze potem nie pamietamy tych niesamowitych przezyc z czasow, gdzy bylismy jeszcze plodami. ja za dwa dni zobacze juz mojego kropka na usg i mam nadzieje, ze bedzie porzadnie fikal koziolki)) Odpowiedz Link Zgłoś
agulaptak Re: Tydzień trzynasty 09.01.06, 09:31 Cześć!!!!! Ja też jestem w 13 tc. 4 dni temu miałam robione usg i to co zobaczyłam było niesamowite. Moaj dzidzi ruszała się jest w pełni ukształtowana, na zdjęciu widać oczy, nosek, nóżki rączki-naprawdę niespodziewałam się ze w 13 tc tak wszystko wyrażnie widać. Dopiero po tym badaniu w pełni poczułam że jestem w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kalka13 Re: Tydzień trzynasty 10.01.06, 12:20 ja jutro koncze 12 tc i zaczynam trzynasty to moja druga dzidzia i ta ciaze znosze zupelnie inaczej niz pierwsza i czuje juz delikatne plywanie w moim brzuszku )) Odpowiedz Link Zgłoś
maga_123 Re: Tydzień trzynasty 16.01.06, 16:43 Witam wszystkie mamy! To moja pierwsza ciąża i teraz czuję się już dobrze - na początku mdłości i zgaga dawały się we znaki. Wchodzę w 13 tydzien i jest ok oprocz tego że pojawiły się jakies zmiany skórne na twarzy. Moze ktoś mi coś doradzi???? Pozdrawiam maga Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 też 13 tydzień jak źle po wit. to je odstawcie 16.01.06, 18:34 ja czuje sie super żadnych mdłości żadnych upławów czasami śpiąca ale tak w normie jeżeli chodzi o skóre to nie wiem bo ja zawsze miałam lekki trądzik to ja mam tak czy siek zmiany skórnme a co do witamin ja nie biorę żadnych tylko kwas foliowy, zdrowo się odżywiam i nie potrzeba jeżeli wszelkie badania wykazały że twojemu organizmowi nic nie brakuje więc kobiety jak nic wam nie brakuje jedzcie warzywa i owoce i odstawcie witaminy jak się źle po nich czujecie, to troszkę wyciąganie od ludzi pieniądzy jak na mój gust-no chyba że brak witamin jest tak ewidentny że matka jest anemiczką jedzcie warzywka kapustkę kiszoną, pomidorki i jabłuszka, ziemniaczki jedzcie jogurciki, pijcie soczki warzywne a będziecie tak samo dowitaminizowane jak po tych tabletkach a i lepiej czuć sie bedziecie pzdr magdsa Odpowiedz Link Zgłoś
lidia_nerkowska Re: też 13 tydzień jak źle po wit. to je odstawci 17.01.06, 18:55 Mi lekarz mówił,że w I trymestrze nie przyjmuje się dodatkowych preparatów witaminowych oprócz kwasu foliowego. Jestem w połowie 13 tyg i zaczynam czuć się coraz lepiej No i ciągle jem jabłka ) Odpowiedz Link Zgłoś
anna19750 Re: też 13 tydzień jak źle po wit. to je odstawci 20.01.06, 19:34 Ja też jestem w 13 tygodniu ciąży biorę tylko kwas foliowy i od 2 dni preparat żelaza na niedokrwistość hemoglobina 11. Zgadzam się z innymi dziewczynami,że jeśli człowiiek się prawidłowo odżywia to nie musi brać żadnych syntetycznych witamin . Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda34 Re: też 13 tydzień jak źle po wit. to je odstawci 17.02.07, 15:00 Święta reacja. Odstawic witaminy sztuczne a jeść warzywa, owoce i pić naturalne soki. Oczywiście łatwiej sięgnąć po tabletke, niz robić sok samemu, ale przekarkulujcie co jest zdrowsze dla was i dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
annmor1 Re: Tydzień trzynasty 03.02.06, 09:43 jestem w 13tym tygodniu i mój dzidzius ma ok 11 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_niuni1 Re: Tydzień trzynasty 10.02.06, 21:21 witam jestem w 12/13 tygodniu mojej pierwszej ciąży. Jak narazie od dwóch tygodni mam poranne mdłości, ale da się przeżyć no i jak tylko jestem głodna to muszę coś zjeść... A co do witamin to mój lekarz nie kazała mi brać nic więcej niż kwas foliowy. Następne usg mam dopiero 21.02 i nie mogę się doczekać ) od kiedy nie robi się usg dopochwowego?? A czy są tu mamusie z Wrocławia ? Odpowiedz Link Zgłoś
zgielk Re: Tydzień trzynasty 16.02.06, 17:07 mi powiedział wczoraj, że od tego ok. 22. tygodnia człowiek ma 5 cm i wyraźnie się bił po głowie na USG. hm. nie mam nudności nie wymiotuję nie urosły mi piersi nie urósł mi brzuszek tylko w talii przybyło i w biodrach nadal mam wrażenie, że ktoś mnie w coś wrabia a po USG miało być inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
iwonna.m Re: Tydzień trzynasty 13.10.06, 10:41 hej mamusia_niuni1 Ja jestem z Wrocławia i też jestem w 13 tygodniu ciąży. Mdłości prawie minęły ale mam napady głodu. Do pracy przychodzę z wielką torbą kanapek, owoców i jogurtów Odpowiedz Link Zgłoś
mak752 Re: Tydzień trzynasty 25.04.06, 10:56 trzynasty tydzień i małe wcale juz nie małe ma prawie dwanaście centymetrów , jest śliczne i mojei bardzo ruchliwe - macha łapkami i nóżkami, wierci się (to po tacie ta ruchliwośći ma wielkie oczka- to po mamie. ja ciagle wymiotuję - już od 6 tygodnia, brak apetytu, schudłam 3 kg. (dobrze ze przed ciążą troszkę przytyłam). piersi mam za to większe o dwa rozmiary do 75C już brzuszek przestał boleć (chociaż macicia sie rozciąga ciągle, łozysko już ukształtowane. powoli redukuję dawki duphastonu i luteiny, z witamin elevit pronatal - żadnych efektów ubocznych (preparat dla kobiet z anemia - bardzo żelazowy Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: Tydzień trzynasty 25.04.06, 15:06 ja jestem w 13 tygodniu, wymioty minęły, staram się jeść mało, ale co 3 godzinki, dzięki temu mdłości ustępują, na razie nie przytyłam, nikt nie chce uwierzyć, że to 13 tydzień, to moja trzecia ciąża i w poprzednich już było sporo widać, jedynie piersi urosły do 75b, i w talii chyba z 3cm, poza tym spaceruję sobie dużo, a usg jeszcze nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak302 Re: Tydzień trzynasty 25.04.06, 15:19 dzisiaj zaczął mi się 13 tc, czuję się dobrze, wogóle nie wymiotowałam, przeszłam trzy m-ce super Odpowiedz Link Zgłoś
peaa Re: Tydzień trzynasty 03.05.06, 14:11 ja dopiero jutro zaczynam 13 tydzien i w sumie te mdlosci i wymioty to nie takie staszne ale bole glowy, nie do zniesienia. a co do tych witamin to ja biore materne i jak bralam ja w ciagu dnia to byly mdlosci ale moj lekarz zalecil mi je na noc i jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.narcyzek Re: Tydzień trzynasty 08.05.06, 23:09 U mnie ciazy jak narazie przebiega ksiazkowo. Wraz z koncem 11 tygodnia minely mdlosci, wymioty i zawroty glowy. Ale z 12 przyszly potworne bole glowy. Ciekawe co przyniesie mi ten tydzien, wlasnie w niedziele zaczelam 13 i juz sie nie moge doczekac, kiedy przytule ta mala istotke. Ach i pod koniec 12 tygodnia poczulam takie dziwne falowanie w brzuszku. Nikt mi w to nie wierzy ale ja wiem, co czuje... Odpowiedz Link Zgłoś
bryta1 Re: Tydzień trzynasty 15.05.07, 14:42 właśnie dzisiaj zaczełam 13tydzień i mdłości mineły Odpowiedz Link Zgłoś
asia.narcyzek Re: Jesli chcecie by dzidzia sie ruszala na USG 08.05.06, 23:11 Jesli chcecie by dzidia sie ruszla na USG wystarczy glosno zakaszlec. Malenstwo boi sie kaszlu i sie budzi ale potem to wariuje, przynajmniej u nas trudno bylo je zmierzyc ) A pozniej nam pokazalo, ze mamy juz sobie isc ) Niesamowita istotka rozwija sie pod moim serduszkiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia69 Re: Tydzień trzynasty 12.05.06, 14:24 Jestem na półmetku 13tc - mdłości ustały, ale zastąpiły je bóle głowy - arystokratyczne zaczął się sezon grillowy i niestety moja dzidzia nie trawi takiego jedzienia, przez co kilka razy dopadły mnie wymioty - ale już jest coraz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
susumali Re: Tydzień trzynasty 03.08.06, 22:07 Witam wszystkie Mamy w 13tyg!Ja tez w nim jestem.Czuje sie dobrze choc zmeczona jestem dniem i noca.Jeszcze 5 dni a znow zobacze malenstwo na usg.Nie moge sie doczekac!Poki co schudlam okolo 4kg ale apetyt wlasnie wraca.Nawet znajoma z Anglii ktora przyjechala w odwiedziny poprosilam o ulubione ciastka.Przywiozla 4 paczki po pol kilo, ciekawe na jak dlugo starcza.Poza tym sentymentalna sie zrobilam jak nigdy wczesniej, ostatnio bardzo plakalam na filmie "Bodyguard", a jak wasze nastroje i nas troje? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.leskiw Zaczynamy 13 tydzień 17.08.06, 13:23 Gdy czytam te wszystkie rzeczy jak rozwija się nasze maleństwo bardzo się wzruszam. Za tydzień usg już się nie mogę doczekać by zobaczyć naszego skrabka. Na usg będzie poraz pierwszy mój mąż - bardzo się cieszy do tej pory oglądał maluszka tylko na zdjęciach usg Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkamalec Tydzień trzynasty 21.08.06, 04:26 powiedzcie mi czy w 14 tygodniu juz widac jakiej plci jest dzidzia? Odpowiedz Link Zgłoś
pogodna24 Re: Tydzień trzynasty 04.09.06, 19:14 Tez jestem ciekawa czy w 13 - 14 tygodniu juz widac plec dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
magda30755 Re: Tydzień trzynasty 02.01.07, 00:18 Witam wszystkie przyszłe mamusie.Jestem w 13 tygodniu ciąży.Nosze w sobie dwoje kochanych dzieciaszków.Niech odezwie się mamusia która również spodziewa się bliźniaków.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaczernuszyn Re: Tydzień trzynasty 02.01.07, 14:12 czesc! ja tez spodziewam sie blixniaków - mam termin na 16 lipca 2007 a jutro usg pozdrawiam Ewa.. Odpowiedz Link Zgłoś
magda30755 Re: Tydzień trzynasty 03.01.07, 00:07 Witaj ja jeszcze nie mam wyznaczonego terminu porodu.Na uzg ide za dwa tygodnie .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
natunia84 Tydzień trzynasty 19.12.06, 16:17 Jakie to wspaniałe uczucie. Mój maluszek też już ma 13 tygodni w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
magda30755 Re: Tydzień trzynasty 04.01.07, 18:49 Ja w niedziele kończe 13 tydzień.Bardzo dobrze się czuje.Ide w przyszłym tygodniu na uzg.Już się nie moge doczekać kiedy zobacze moje aniołki w monitorze.Niech piszą przyszłe mammusie które też się spodziewają bliźniaków.I które aktutalnie są z Łodzi.Napiszcie jak z waszymi ubraniami dotychczas które nosiłyście.Powiem szczerze w moje spodnie już się robią bardzo dopasowane.Napiszcie jak samopoczucie.Podzielcie się ze swoimi wrażeniami.Pozdrawiam przyszłem mamusie i czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
ale-p Tydzień trzynasty 16.02.07, 19:57 Ja również mam w brzuszku brzoskwinke gdyż kończę 13 tydzień. Mam termin porodu na 20 sierpnia 2007. A ty kiedy masz planowany poród??? Odpowiedz Link Zgłoś
joana_33 Re: Tydzień trzynasty 17.02.07, 07:31 Witam,u mnie tez zaczął się 13t,termin porodu mam na 23.08 Odpowiedz Link Zgłoś
green40 Re: Tydzień trzynasty 17.02.07, 07:54 To identycznie jak ja - dziś zaczynam 13 tydzień, termin: 23.08 A skąd jesteś? To Twoja pierwsza ciąża? Ja jestem 26-letnią olsztynianką i jestem mamą debiutantką Odpowiedz Link Zgłoś
joana_33 Re: Tydzień trzynasty 18.02.07, 08:40 Do green40:witaj ,jestem z Wałcza woj.zachodniopomorskie,to moja druga ciąża,mam juz 11letnią corę.Mam 34 lata.pozdrawiam Cię serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zizet2 Re: Tydzień trzynasty 17.02.07, 21:24 cześć ja za 3 dni zacznę 13 tc termin mam na 29 sierpnia. na razie mam straszne doły i wszystkim się martwię w środę idę na usg i się dowiem czy mały groszek nie ma wad genetycznych - strasznie się obawiam tego badania. Czy Wy też nie macie wcale ochoty na sex? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-laszczak Re: Tydzień trzynasty 19.02.07, 21:40 Witam Was Kobitki ja już też mam 13 tydzieńtermin mam na 24 sierpień i tak nawiasem mowiąc juz zaczynam o tym myślećja mam usg na poczatku marca i już odliczam dni aby zobaczyć moją nutelkejestem bardzo ciekawa co zobaczymy razemz z mężem???więc patrząc po terminach jak się zaczniemy sypac to jedna po drugiej hahahahah................zdróweczka życzę i spokojnej ciąży.buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda34 Re: Tydzień trzynasty 18.02.07, 20:39 ale-p napisała: > Ja również mam w brzuszku brzoskwinke gdyż kończę 13 tydzień. Mam termin porodu > > na 20 sierpnia 2007. A ty kiedy masz planowany poród? Cześć! Ja też mam termin porodu na 20 sierpnia. Czy już cos przytyłas? Odpowiedz Link Zgłoś