asiul_78 04.08.05, 18:08 qrcze, zaczynam się przejmować, ja miałam cesarkę w marcu 2003 a jestem w 18 tygodniu ciąży... czy to jest reguła ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madaw Re: Ból w okolicy blizny 05.01.06, 22:04 Witam,mnie tez strasznie boli brzuch w okolicy blizny, tez mialam cesarkę,20 mcy temu.Tylko ze ja mam tzw. zrosty w tej bliznie.Czuje przy dotyku ze mam twardą tą blizne.Moj ginekolog powiedzial ze przy nastepnym cieciu cesarskim,czyli przy drugim dziecku usunie mi te zrosty.Okropny jest ten ból,to tak ze nie moge wstawac bez pomocy rąk, musze sie podtrzymywac jak ciężarna kobieta.Po prostu cały dół brzucha boli tak jak po cesarce.Przy kazdym napieciu ,przy kichaniu, kaszlu.Chcialabym sie wybrac do innego lekarza zeby mi to ocenil,tak dla porownania.A to dlatego ze moj lekarz na poczatku mowil co innego a teraz co innego.Chodzi mi tutaj o to ze jak zaraz po cieciu pytalam czy musze nosic taki pas sciagajacy zeby trzymal miesnie,to mowil ze po co, ze nie ma potrzeby.A pytalam go dwukrotnie podczas wizyt.Wszyscy inni mi doradzali taki pas,kolezanki ktore byly po cesarkach dziwily sie ze ja takiego nie nosze.A teraz jak bylam u niego tydzien temu to powiedzial zebym sobie kupila taki pas i zakladala przy jakichs wysilkach.Jestem na niego teraz zła bo moglam nosic ten pas od poczatku i moze byloby lepiej,to posluchalam go ,a teraz wyszlo i tak na moje.Jest to dobry lekarz, chwalony przez wszystkich,zastanawiam sie czy czasem nie spoczął na laurach.. CZy moze mi ktos pomoc i cos doradzic.Ja planowalam drugie dziecko tak zeby byla 4,5 letnia roznica,ale ginekolog powiedzial mi ze nie mam na co czekac, ze potem to mi bedzie za wygodnie i nie zdecyduje sie nigdy na drugie.I ze najlepiej to za rok juz zajsc w ciąże,teraz dziecko ma 20 mcy ,to bedzie mialo 2,5 i w sam raz.Poradzcie cos.Balagam.pa. Odpowiedz Link Zgłoś