animetka 29.08.05, 15:33 witam.jestem w 24 tyg.ciąży.lekarz powiedział,że mam łożysko na tylnej ścianie,bardzo bliziutko szyjki macicy.Boję się co to oznacza.Proszę o odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zetka14 Re: Umiejscowienie łożyska 10.03.06, 17:03 mam pytanie. w 4 miesiącu stwierdzono u mnie łożysko brzeżnie przodujące, w 7 miesiącu lekarz stwierdził ze się podniosło. wcześniej sugerował cesarskie cięcie teraz poród naturalny. jak mam rodzić bezpiecznie dla mnie i dziecka, cc czy naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: Do zetki 10.03.06, 20:37 Proszę powiedz mi czy miałaś jakieś krwawienia przy takiej lokalizacji łożyska,bo ja mam dokładnie to samo,łożysko brzeżnie przodujące i jak nie zażyje środka przeczyszczającego, to prawie każda wizyta w toalecie,zwiazana z nawet małym wysiłkiem kończy się krótkotrwałym krwawieniem,strasznie się tym martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
mooonia2 Re: Umiejscowienie łożyska 10.03.06, 20:39 to ze na tylnej to dobrze najgorzej jak jest przodujace lozsko takze bez obaw.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_gk Re: Umiejscowienie łożyska 10.03.06, 20:49 ja tak miałam, teraz mam piękną półroczną córcię No i leczę kręgosłup, ciąża tak uciskała na część lędźwiową, że miałam od 6 miesiąca rwę udową. Mam zwyrodnienie kręgów s1 i s2, lumbalizacje tego obszaru i staw rzekomy utworzony w tej okolicy. W ciąży gadali że przesadzam, po rentgenie zmienili zdanie, powiedzieli, że byłam dzielna wytrzymując taki ucisk. Przeszłam 15 zabiegów rehabilitacji, a teraz chodze na aerobiki i pilates. Musze wzmocnić mięśnie bo "coś musi trzymać zjechany kręgosłup". Ale spokojnie, z tym sie żyje, jak nie od ciązy to można zjechać sobie kręgosłup od nadmiaru sportu lub siedzącego trybu życia. No dobra, chcialac wiedziec co moze być od tego tylnrgo ułozenia. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga magdalena-gk 10.03.06, 21:05 ale chyba nie sugerujesz że twoje problemy z kręgosłupem wzięły się od umiejscowienia łożyska na tylniej ścianie macicy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_gk Re: magdalena-gk 11.03.06, 14:49 Nie sugeruje, tylko potwierdziło to dwóch neurologów, ginekolog i lekarz ogólny. Nacisk ciązy na kręgosłup był tak duże że mam teraz takie problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid027 Re: Umiejscowienie łożyska 07.08.06, 22:39 jestem w 31 tygodniu ciąży i mam przodujące łorzysko i obawiam się cesarki. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.1976 Re: Umiejscowienie łożyska 05.01.07, 12:52 A jak ja mam interpretować mój wynik: łozysko położone wysoko na przedniej ścianie i w dnie macicy....? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Umiejscowienie łożyska 05.01.07, 13:01 Jest wszystko dobrze i nie jest to patologią lecz fizjologią. Wiec nie masz powodu do zamartwiania się. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś