anitagawron 04.09.05, 08:35 Do którego lepiej zapisać się na USG.Który jest lpszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka-anna Re: Roszkowski czy Kretowicz? 04.09.05, 09:51 Uważam, że dr Kretowicz jest trochę lakoniczny, chociaż sympatyczny.Byłam u niego na usg w 11tc i gdybym go nie spytała o pewne rzeczy , to chyba nigdy sam by nie powiedział. Nie wiem, dlaczego. Chyba go denerwuje, jak pacjentki trochę znają się na rzeczy ( mojemu mężowi zasugerował, że powinien pozbawić mnie dostępu do Internetu, bo za duża wiem- hahahahaha).Dr Roszkowski z kolei uznawany jest za doskonałego fachowca, ale dziewczyny twierdzą, że jest bardzo niesympatyczny. Ja polecam Ci kogoś, kto jest i kompetentny i sympatyczny- Dra Makowskiego. Przyjmuje w przychodni na Łuckiej lub w Pruszkowie w przychodni COntenta. Jeśli wybierasz się na usg połówkowe, to w Pruszkowie za 3d zapłacisz 150 zł razem z płytą DVD. Na łuckiej nie robią 3d. Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
monika2939 Re: Roszkowski czy Kretowicz? 06.09.05, 11:00 Ja byłam 2 razy u kretowicza , ale jestem nie zadowolona mimo iż to dobry lekarz polecam dr.Kulika gabinet ZDROWA krakowskie Przedmieście 67/2 cena 200pln trójwymiar ,zdjęcie na pocztówce dzidziusia i usg na płytce CD\DVD bardzo sympatyczny lekarz. 0607776777telefon polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_11 Re: Roszkowski czy Kretowicz? 06.09.05, 11:09 Ja uważam że Roszkowski jest doskonałym specjalistą. Owszem jest "trochę" przemądrzały ale za to zna się na tym co robi. Ja zaliczyłam zarówno Makowskiego (11tyg), Dudarewicza (21 tyg) i Roszkowskiego (25 tyg) - lekarz prowadzący nalegał żebym udała się do Roszkowskiego ze względu na pewne komlikacje - i stwierdzam że jeżeli chcesz spać spokojnie to idź na usg do Roszkowskiego (owszem przyznaję że jest drogi). A to czy ktoś jest miły czy nie nie ma większego znaczenia, ważne aby wyraził fachową opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutka201 Re: Roszkowski czy Kretowicz? 06.09.05, 11:49 Ja byłam na USG u Roszkowskiego i dużo z moich koleżanek też było właśnie u niego. Słyszałam opinie, że czasem bywa trochę niesympatyczny i trzeba byc na to przygotowanym, ale akurat w moim przypadku wcale to się nie sprawdziło. Był bardzo miły i dla moich dwóch czy trzech koleżanek też był taki, więc to chyba nie reguła. No a specjalistą to jest świetnym. Zdecydowanie wszystkim polecam aby w ciąży choć raz się do niego wybrać! Odpowiedz Link Zgłoś
ewuniek24 Re: Roszkowski czy Kretowicz? 06.09.05, 11:57 Witaj Ja z całego serca polecam Ci Roszkowskiego. Jest to naprawdę doskonały lekarz, spotkałam się z wieloma opiniami na jego temat i były one zawsze bardzo pozytywne. Dla dziewczyn, z którymi rozmawiałam najważniejsze było to, ze jego badania a takze opinie były zawsze trafione. Czasem były to nieprzyjemne dla przyszłej mamy rzeczy, a czasem spokojne potwierdzenie, że wszystko jest w porządku. Ale na to już nie masz wpływu, a czasem lepiej jednak jak najwcześniej dowiedzieć się że coś jest z ciąża nie tak, niż o wiele później, kiedy już nic nie będzie można zrobić. Jest podobno wybitnym specjalistą w wykrywaniu wad wrodzonych i chorób genetycznych. Dla mnie to wystarczyło. ja wizytę u niego wspominam bardzo miło. Byłam ostatnia pacjentką tego dnia, była godzina 21, a zostałam przebadana bardzo dokładnie. I to, że z jego ust usłyszałam, że wszystko jest bardzo dobrze, że ciąza rozwija się prawidłowo, było dla mnie wystarczające. Uspokoiłam się. Wtedy na badaniach byłam w 11 tygodniu ciąży. Teraz jestem w 21 tygodniu i wszystkie moje badania od tamtego czasu tylko potwierdzaja diagnoże Roszkowskiego. Faktem jest, że wizyta jest droga, bo kosztuje 300 zł, ale jeżeli wszystko jest w porzadku wystarczą tylko dwie wizyty, jedna ok 11 tygodnia, druga (sprawdzająca serce) około 25 tygodnia ciąży. Dla mnie było warto. Niedługo wybiorę się do niego ponownie. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;7;46/st/20060119/dt/17/k/6c70/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś