17.09.05, 16:58
Witam bardzo serdecznie!
Teraz jestem w 22 tygodniu. Od urodzenia mam na biodrze znamię. Nigdy, ale to
przenigdy nie miałam z tym problemów. Parę tygodni temu zaczęło mnie
pobolewać. Ból pojawia sie tylko jak dotykam, masuje lub naciskam. No i nie
za bardzo wiem, co z tym fantem zrobić. Zawracać głowę ginekolog, czy może
zostawić to jak jest? Znamię wygląda jak wyglądało, nie boli mocno. Poradzcie
dziewczyny.
Obserwuj wątek
    • tankgirl5 Re: Znamię 17.09.05, 17:03
      Idź szybko do dobrego dermatologa! Nie wolno tego bagatelizować!
    • vibe-b Re: Znamię 17.09.05, 18:03
      dagger1 napisała:

> Witam bardzo serdecznie!
      > Teraz jestem w 22 tygodniu. Od urodzenia mam na biodrze znamię. Nigdy, ale to
      > przenigdy nie miałam z tym problemów. Parę tygodni temu zaczęło mnie
      > pobolewać. Ból pojawia sie tylko jak dotykam, masuje lub naciskam. No i nie
      > za bardzo wiem, co z tym fantem zrobić. Zawracać głowę ginekolog, czy może
      > zostawić to jak jest? Znamię wygląda jak wyglądało, nie boli mocno. Poradzcie
      > dziewczyny.

Witaj,
      tez mi sie to zdarzylo w ciazy. Jeden z pieprzykow bardzo sciemnial i zrobil
      sie bolesny, w 7 miesiacu. Do lekarza wybralam sie jednak dopiero po porodzie,
      i to sporo po. Pieprzyk usunieto, zbadano, i okazalo sie ze wszystko jest ok.
      Wiec nie martw sie na zapas, prawdopodobnie to nic powaznego, ale do lekarza
      idz oczywiscie, bo rzeczywiscie zmain skornych nie powonno sie bagatelizowac.

pozdr
      • trika13 Re: Znamię 17.09.05, 18:38
        W ciąży jest taka rewolucja hormonalna, że pojawiają się zmiany skórne, które
        normalnie by się nie pojawiły. Tak samo te, które są mogą się zachowywać
        inaczej, to normalne. Nie martw się, bo nic złego się nie dzieje, radziłabym
        postępowanie standardowe przy znamionach - pokazać lekarzowi i na wszelki
        wypadek, żeby za ileśtam lat nam nie zaszkodziło, wyciąć. Ale na spokojnie, jak
        już urodzisz i wrócisz do formy. pozdrawiam
        Moja Agateńka
        tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20050912/dt/-6/k/1876/preg.png
        • efk17 Re: Znamię 18.09.05, 01:09
          Niczym się nie martw, poprostu skóra w ciąży się rozciąga i niektóre blizny,
          piepszyki czy znamiona mogą pobolewać. Ja na posladku mam dośc spory piepszyk i
          tez mnie pobolewał ale okazało sie że to skóra.
          Jednak nie jestem specjalistom w tej dziedzinie i gdyby np. zmieniło to znamie
          barwę czy kształt to powinna s udać sie natychmiast do lekarza.
          Trzymaj się zdrowo, ja uważam że to nic powarznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka