Dodaj do ulubionych

kto na grudzień dziś przy komp.

03.11.05, 12:52
witajcie dziewczyny jak tam sampoczucia :o)
Jak mijają tygodnie? u mnie ten tydzień to 36
A dzieciaczki ich zdrówka?
Moja dzidzia (niespodzianka) najprawdopodobniej ma chore jelitka :o(
Jadę jutro do lekarza i zobaczymy na kolejnym USG co się dzieje, dwa
wcześniejsze niestety tylko potwierdzały diagnoze, że może mieć niedrożne
jelitka, ale czekam z martwieniem jak dzidzia będzie na świecie i wtedy wezmę
się za nią :o)
Mam nadzieję że to nic groźnego.
A no i jeszcze zadowmowiło się chyba na dobre maleństwo bo od samego początku
jest główką do góry i raczej czeka mnie CC buuuu :o( a szkoda
Trzymajcie się
Obserwuj wątek
    • agikom Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 13:22
      Hej! My z moim synkiem wczoraj skonczylismy 36 tydzien. U nas wszystko ok, ale ja sie trzymam okropnie poniewaz strach przed rozwiązaniem meczy mnie okropny, no i przesladują mnie wizje okropnych porodów, nieudanych cesarskich cięć i wszystko naraz... A tu juz MAluszek tuż tuż. Pozdrawiam i mam nadzieję, ze jelitka wyzdrowiejąsmilesmile
      • aaanulka Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 13:30
        a ja mam nadzieję że te koszmary przestaną Ciebie męczyć, trzymajcie oboje
        najlepiej jak potraficie papa
        • pzl8 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 13:53
          My dzisiaj z Jasiem kończymy 36 tydzień.Wieczorem jedziemy na Usg sprawdzić jak
          jest tuptuś ułożony i w ogóle jak się rozwija,gdyż ja tracę na wadze.Też mnie
          gnębią koszmary,żle sypiam i wyobraźniaa pracuje na zdwojonych
          obrotach.Wierzę,że i u Was i u mnie wszystko będzie ok.A tak w ogóle czy
          wszystko już macie przygotowane,bo ja jeszcze niezupełnie
          • aaanulka Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 13:57
            ja od samego początku gdy miałam chwilę organizowałam rzeczy dla dzidzi.
            Teraz pozostało czekać czekć...
            • pzl8 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 14:01
              ja też rozkładałam sobie to wszystko w czasie,a mimo to jeszcze kilku rzeczy
              brakuje,no i ta nieszczęsna torba do szpitala-pora się pakować
    • myszzz Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 14:03
      hej, a my jutro zaczynamy 33 tydzien.Jutro tez mam wizyte i mam nadzieje,ze nie
      wyladuje zowu w szpitalu, bo jezeli nie, to za tydzien jedziemy na usg 3D
      zobaczyc jak sie ma dzidzia, bo ostatnie robiono mi w szpitalu w 20 tc. Ja tez
      ciezko to znosze, bo musze ciagle lezec(teraz kiedy to pisze to tez), zaczelam
      juz 5 miesiac odkad tylko leze i mam juz czasami doly uncertain ale do konca na
      szczescie juz coraz blizej. Zycze wszystkim dzieciaczkom i mamusiom duzo zdrowka.
      • aaanulka Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 14:05
        bądzmy dzielne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • pzl8 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 14:05
        ja życzę Ci wytrwałości.wszystko będzie dobrze
    • siciliana78 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 14:10
      a my jesteśmy 35tc i 3 dni. Mamy się z naszą niunią dobrze, za tydzien mamy
      wizyte u gin, wiec sie okaze kiedy i jak rodzimy. Wszystko juz gotowe, poza
      torba do szpitala i rzeczamy dla mamy, typu laktator, majty jednorazowe,
      koszule, itd.
      Ciezka sprawa tylko ze spaniem, nadmiarem kg i ogolnym takim wilorybim
      wyglądem, ale pocieszam się że to jeszcze tylko chwilka smile
      pozdrawiamy wszystkie grudniowe mamy!
      • bzz.basia Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 14:35
        Hej! Ja mam nadzieję,że też będę grudniową mamusią,wprawdzie termin mam na
        23.12 ale od 28 t.c. walczę ze skracającą się szyjką.Dziś kończę 33 t.c. więc
        jeszcze parę tygodni...Pozdrawiam
    • wiki1976 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 14:58
      No my jutro zaczynamy 33tc i zaczyna nam cisnienie skakać no i dietka .

Pozdrawiam
      • justyna62 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 15:07
        Ja jestem w 32tyg. i tez jade dzisiaj na usg popatrzec na córeczkę,termin mam
        na 31 grudnia ale ze względu na moja małopłytkowość prawdopodobnie będe miała
        poród wywoływany po 38tyg. czyli w połowie grudnia. Ja część rzeczy, a
        własciwie znaczna część mam po moim starszym synku, więc pozostaje mi
        dokupienie kilku rzeczy no i pranie i prasowanie, ale na to mam jeszcze troche
        czasu.

Justyna
        • pzl8 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 15:26
          muszę kupić jeszcze łóżeczko(cały czas się zastanawiam czy tradycyjne czy
          turystyczne),wanienkę,rożek ,kosmetyki.ubranka kompletowałam całą ciążę,bo po
          moich wyrośniętych dziewczynach nic nie pozostało
    • adusia33 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 15:55
      Hej u mnie 35 tydzień termin 5.12.
      Mój "mały" (3038g) chłopczyk kopie prawie non stop - mój brzuch przypomina
      stadion gdy robia meksykanska fale wink
      Dzisiaj trochę się zmartwiłam bo badanie na przeciwciała (mamy z meżem konflikt
      RH)wyszło pozytywne i jutro ide na konsultacje. Trzymajcie kciuki .PA
      • pzl8 do adusi 03.11.05, 16:11
        trzymam kciuki za nas wszystkie .bedzie dobrze
    • aldik2 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 17:02
      Witam,
      Ja jestem w 34 tygodniu i nie czuję się zbyt dobrze,nudności,bóle
      głowy,problemy z ciśnieniem.Budzę się generalnie nad ranem i problem spania
      znam doskonale.Jutro idę do gin.Zobaczymy co mi powie.A tak poza tym to z
      przygotowaniami u mnie w porządku,piorę ubranka itd.Pozostały mi tylko do
      kupienia kosmetyki,rożek dla dzidzi i dla siebie wkładki lakt.,podkłady hig. do
      szpitala.Ale-głowa do góry,będzie dobrze.
      Pozdrawiam wszystkie grudnióweczki!!!!
    • apdutkiewicz Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 17:10
      My zbliżamy się do 34 tygodnia. Termin mamy na 17 grudnia, Czaruś już się
      odwrócił. Męczą mnie nieprzespane noce, zgaga i ciężar. Pozdrawiamy wszystkie
      grudniowe mamusie.
      • dora774 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 19:49
        Ja tez mam termin na koniec grudnia, a dokładnie na 30.12. Ze spaniem ok ale tez
        zaczynam sie czuc jak hipopotam, a najgorsze jest w tym wszystkim ze teraz
        ogarnia mnie w zwiazku z tym ogólne rozleniwienie. Nic mi sie nie chce wszystko
        mnie nudzi nawet telewizja. Ale mam do was prosbe, gdyby ktoras z was miala taka
        liste co i jakich firm trzeba kupic z kosmetykow dla dzidzi np do pielegnacji
        pepuszka itp.
        • leanyka Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 21:03
          Witam!
          Ja mam termin na 02.01.2006r ale jak znam zycie urodzę w grudniu, czeka mnie cc
          troche sie boję ale dam rade..Problemy ze spaniem pojawiły sie i u mnie
          przekrecam sie z boku na bok i sapię jak lokomotywasmile Mam ciagle uczucie
          spłyconego oddechu..A czy jest jakas mama która bedzie rodziła w Warszawie w
          szpitalu Bielańskim??

Pozdrawiam
          Monika
          gg 3671234
          • renata48 grudzien i bielanski 04.11.05, 17:59
            Witam!
            ja mam termin na 1 grudnia i planuje porod w bielanskim.
            ciekawa jestem, czy znasz tam polozne?

pozdrawiam,
            renata
            • leanyka Re: grudzien i bielanski 05.11.05, 18:05
              Czesc Renata!
              Miło Mi może sie spotkamysmile
              Niestety nie znam tam polożnych natomiast moja doktor prowadzaca ciąze tam
              pracuje i automatycznie ide do tego szpitala, siostra urodziła w zeszłym
              tygodniu w Bielanskim, jest b.zadowolona ogolnie same pozytywy

Pozdrawiam
              Monika
        • pzl8 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 03.11.05, 22:01
          dzisiaj skończyłam 36 tydzień,tuptuś waży 2800,lekarz mówi,że to mało iże
          dzidzia będzie niezbyt duża.Termin mam na 1 grudnia.A jak waga waszych
          dzidziulek?
          • agikom Re: kto na grudzień dziś przy komp. 04.11.05, 09:03
            Hej! Widzę ze te nieprzespane noce powtarzają się w co drugim poscie. Czemu to tak jest, ja sie krece w tym łózku, stekam, budze wciaż meza, potem wstaje ,chodze albo siadam do kompa... Nie lubie tych chwil bojest zimno ciemno, smutno i samotno. A jak tam kilogramy? bo ja juz chyba ze 13 albo i 14.
            • pzl8 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 04.11.05, 10:06
              ja przytyłam 7 i na dodatek chudnę,tuptuś też nie jest za duży.noce są
              koszmarne,nieustannie się budzę i myślę,myślę,myślę
              • aaanulka Re: kto na grudzień dziś przy komp. 04.11.05, 11:14
                Problemów ze spaniem nie mam ale za to na + całe 20 kg termin mam na 4 grudnia
                ale cos lekarz wspominał że jeszcze w listopadzie CC będzie dziś jadę na te USG
                zobaczymy co z jelitkami
                Jak będzie źloe to na dniach pewnie CC będzie troszkę sie boje im bliżej więcej
                obaw a teraz wskoczę do wanny kompiułkę sobie zrobię
                Pozdrawiam ANKA
                • apdutkiewicz Re: kto na grudzień dziś przy komp. 04.11.05, 11:17
                  Ja przytyłam 10 kg, a moje maleństwo dwa tygodnie temu (w 32 tc) ważyło 2200g.
                  Na szczęście rozwija się dobrze i nie mam z nim większych problemów.
        • lucado Re: kto na grudzień dziś przy komp. 05.11.05, 10:58
          co do pepka to 70% spirytus
    • jadrom Re: kto na grudzień dziś przy komp. 05.11.05, 09:26
      Witajcie,
      Ja mam termin porodu na 12.12, ale podczas usg padały daty 7.12, 5.12, a nawet
      29.11. Dlatego jestem już w stanie gotowości. Noce mam koszmarne. Chodzę siku
      co godzinę, zatem nie prześpię nawet kilku godzin, a w każdej pozycji jest mi
      niewygodnie, sapię jak hipopotam. Nic mi się nie chce. Pracowałam do niedawna
      (jestem drugi tydzień na zwolnieniu), potem śmigałam po sklepach, załatwialam
      mnóstwo spraw, a teraz ogarnęło mnie jakeś totalne rozleniwienie, osłabienie.
      Wszystko mi ciąży, źle mi jest chodzić, ciągła zgaga. A poza tym dręczą mnie
      obawy przezd porodem (pierwszy miałam koszmarny), czasami wpadam w jakąś
      panikę, że umrę przy porodzie i mąż za niedługo ożeni się i jakaś macocha
      będzie opiekowała się moim dzieckiem w moim mieszkaniu. Wiem, że to są
      kretyńskie myśli, ale tak mam i nic na to nie poradzę. Mam nadzieję, że już
      niedługio będzie po wszystkim i nadmiar obowiązków roziwieje mi te głupie myśli.
      Pozdrawiam wszyetkie grudniowe Mamy
      • agikom Re: kto na grudzień dziś przy komp. 05.11.05, 11:34
        jadrom! mam to samo, Chociaz nie przytylam jakos STRASZNIE duzo (13kg), a jestem wysoka, to jednak tez chodze jak hipopotam, w nocy budze sie co poł godzi jecze i stekam przekręcając sie na drugi bok, na którym i tak mi niewygodniesad , ciezko mi wygramolic sie z łózka zeby isc siusiu, w nocy mam skurcze, plecy mi wysiadają... ech! No i okropny strach przed porodem, tez mam takie schizy jak TY. moze rzeczywiscie warto spróbowac tej melisowej herbatki. wiele osob sobie chwali.damy radesmilepozdrawiam.
        • jadrom Re: kto na grudzień dziś przy komp. 05.11.05, 13:46
          Miła agikom,
          Miło mi, że nie jestem sama w tej udręce. Z jednej strony boję się porodu, z
          drugiej chcę, żeby już było po i żeby wszystko "ruszyło" od nowa. Bo teraz to
          jest taki chwilowy marazm. Domownicy mają swoje sprawy - mąż pracę, córka -
          szkołę, koleżanki. A ja tak naprawdę jestem sama ze swoimi myślami, bo trudno
          zadręczać otoczenie swoimi kretyńskimi myślami. Jak ostatnio powiedziałam
          mężowi o groźbie mojej śmierci, o tym, że zostanie sam z dzieckiem, że jak się
          drugi raz ożeni, to będę go straszyła w nocy i nigdy nie zazna spokoju, to
          przeraził się moim stanem psychicznym i też już chce, żebym urodziła. Ja też
          już chcę urodzić. Ale jakoś przeżyję jesze te kilka tygodni. Trzeba mysleć
          pozytywnie - to ostatnie chwile spokoju, bo potem to się zacznie sajgon... Nie
          będzie chwili wytchnienia, dlatego trzeba jeszcze starać się odpocząć.
          Pozdrawiam
    • lucado Re: kto na grudzień dziś przy komp. 05.11.05, 10:56
      u nas koncowka 36 tc samopoczucie ogolnie ok tylko ciagna mnie pachwiny no i
      troche kosc lonowamnie boli. co do spania bo widze ze wiele nas jest to ja
      popijam herbatke z melisy 1/2 szklaneczki i nawet pomaga, ale do 24 krece sie
      po mieszkaniu.ja to mam problemy z nogami ciagle mi mrowieja a to doprowadza
      mnie do szału!!!no ale wiedzialam w co sie pakuje od zawsze mam problemy z
      krążeniem pocieszam sie ze do konca coraz blizej. waga jednego maluszka mnie
      powalila 3kg? wow moj brzdac ma ok 2,5kg cos malutki wypada na tle pozostalych
      ale lekarz twierdzi ze wszystko ok rozwija sie prawidlowo i to najwazniejsze, a
      urosnac zdazysmile co do ubranek to nie mam prawie nic a o kosmetykach rozkach
      itp. to jeszcze nie myslalam ale musze juz sie zabrac za kompletowanie, dla
      siebie mam troche wiecej przygotowane ale torba jeszcze w szafie nie spakowanasmile
      co do lozeczka to ja kupilam turystyczne firmy arti bardzo fajne ma kolorowe
      nadruki na bokach i co najwazniejsze w cenie jak drewniane tylko 270,00pln a i
      ma na wyposazeniu przewijak, mam nadzieje ze sie przyda. takie turystyczne
      lozeczko wydaje mi sie przyjemniejsze i bezpieczniejsze, bo jakmaly podrosnie
      to nie bedzie walil glowa po szczebelkach jak mu cos odbijesmile
      pozdrawiam wszystkie mamusie.
      • monia-pi Re: kto na grudzień dziś przy komp. 05.11.05, 13:56
        Drogie kobitki u mnie to samo koncowka 36 tc i OGROMNE PROBLEMY ZE SPANIEM, a
        na dokladke mam ucisk na kregoslup i nawet chodzic nie moge bo ogromnie boli
        mnie lewa strona jak chodze - nie zycze zadnej z was-! Byle do konca drogie
        grudnioweczki smile
    • eselchen Re: kto na grudzień dziś przy komp. 05.11.05, 15:14
      Nie jestem sama....
      Myslałam, że tylko mi jest tak cięzko! To 34 tydzień a ja mam trudności ze
      wszystkim, spaniem, chodzeniem, wstawaniem... smile
      Nie mówię już, że sapię jak lokomotywa!
      Ostatnio chwyciło mnie przeziębienie, ale na szczęście już przechodzi i dziś
      czuję się znacznie lepiej.
      Maleństwo szaleje w brzuszku i żyje swoim rytmem. Najbardziej aktywne jest rano
      do południa, później przebudzi się popołudniu jak zjem coś dobrego. I
      oczywiście wieczorem, kiedy już leżę i czytam daje znać!
      Pocieszam się, że to już "bliżej niż dalej"!
      Pozdrawiam wszystkie grudniowe mamy!
      • agikom Re: kto na grudzień dziś przy komp. 06.11.05, 06:43
        Jestem jednak załamana tym spaniem... Dzis w nocy płakałam bo miałam sen o szyjce okręconej pępowiną... zaczął sie poród ,ja jade do szpitala i prosze o usg a oni nie chca zrobic... ale wyłaaaam! Dzis kupuję melisę! A poza tym ta cholerna zgagasad Takie uczucie jakby sie człowiek kwasu solnego napił, a ten wypalał by mu całą klatkę piersiową. Ja juz sie zastanawiam w tej wsciekłości-moze mam przstac w ogole jescwink bo przeciez to jest nie do zniesienia. A po Rennie to wymiotuje i jest jeszcze gorzej...A co Wy robicie ze zgagą?
    • takaja3 to i ja sie dołącze 05.11.05, 20:43
      ja tez 34/35 tc
      i olbrzymie problemy ze ZGAGĄ
      oczywiście spanie wstawanie i wogóle ruszanie sie sparawiają mi problemy ja mam
      15 kg do przodu ;-(
      nie wiem jak sie tego pozbede ale jest mi tak cięzko że bede robić wszystko
      żeby sie tego pozbyc
      na dodatek starsznie puchne i mam straszne mrowienie w rekach
      w zasadzie to ich nie czuje....
      trudno mi cokolwiek nimi robić ;-(
      za to wszystko praktycznie mam juz przygotowane dla dzidzi
      dzisiaj zakupiliśmy łożeczko - stoi już poskręcane i najwazniejsze dla mnie
      zamówiony WÓZEK!!!!
      koszmar z tym wózkiem ale decyzja juz zapadła
      zostalo mi jeszcze troche aptecznych rzeczy no i spakowanie torby dla mnie....
      termin mam dopiero na 13.XII ale licze i zrobie wszytsko zby było szybciej
      w końcu czekaja mnie porzadki na swięta - mam nadzije że jak pomyje okna to
      moze sie szybciej zacznie wink
      pozdrawiam wszystkie mamucsie
      i trzymam za nas kciuki
      • an_ni Re: to i ja sie dołącze 05.11.05, 21:37
        dlaczego nie wejdziecie na forum grudzien 2005 ?? wielu z was tam nie
        widzialam - forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826
      • jadrom Re: to i ja sie dołącze 05.11.05, 22:31
        Miła takajo3,
        Ja ma termin na 12.12, ale wg usg na 7.12, albo 5.12, albo na 29.11. Przytyłam
        znacznie - 17 kg, ale mam nadzieję, ze to zgubię, bo przy pierwszym dziecku
        ważyłam 18 kg i zgubiłam wszystko w około pół roku. Nie przesadzaj z tymi
        porządkami. Jeszcze dość namęczysz się przy i po porodzie, oszczędzaj siły.
        Jeszcze zatęsknisz za spokojem. Mnie też jest bardzo ciężko, czasami
        zastanawiam się, jak czują się takie grubasy, przecież wszystko jest problemem -
        wstanie z wanny, ubranie butów, zmiana pozycji. Nie wyobrażam sobie ważyć
        tak "normalnie" tyle co teraz. Będzie dobrze, głowa do góry.
        Pozdrawiam
        • iwo1290 Re: to i ja sie dołącze 07.11.05, 12:00
          czesc narescie znalazłam kogoś kto ma termin na 12 12 mnie też to czeka mam
          córke 18 i 14 lat a teraz po takim czasie mała jeszcze jedną puchna mi nogi
          chyba to zatrucie tak jak kiedys odpisz jak cos wiesz na ten temat .pa
          pozdrowienia
          • jadrom Re: to i ja sie dołącze 08.11.05, 10:29
            Cześć,
            Ja mam córkę 15 lat, zatem "wiekowo" pewnie jesteśmy podobne. Teraz też będzie
            córka. Puchnięcie nóg miałam w pierwszej ciąży. Potem zawsze miałam tendencje
            do puchnięcia nóg latem, ale w tej ciąży to przeżywałam istny koszmar z nogami.
            Stopy "wylewały' mi się z butów, noszę już najszersze z możliwych, żadnych
            innych nie włożę. Od dwóch tygodni jestem na zwolnieniiu i jest lepiej.
            Opuchlizna zeszła, może nie całkowicie, ale przynajmniej widać zarys kostki, o
            czym wczesniej mogłam tylko zamarzyć. Jeżeli puchną Ci nogi i masz dodatkowo
            wysokie ciśnienie, to może być oznaką zatrucia ciążowego, ale nie musi. Trzeba
            zrobić badania. Zresztą do tej pory wyszłoby Ci to w badaniach. Myślę, że u
            Ciebie wszystko jest ok, tylko pod koniec ciąży już z krążeniem jest gorzej, bo
            waga, więcej krwi. Ale jak się niepokoisz, to lepiej sprawdź u lekarza. Ja
            teraz chodzę co dwa tygodnie i zgłaszam takie rzeczy. Wczoraj byłam, lekarka
            zobaczyła moje nogi, sprawdziła wyniki badań i stwierdziła, że wszystko ok.
            Pozdrawiam serdecznie.
          • mjc2 Re: to i ja sie dołącze 08.11.05, 20:03
            Jak miło przeczytać, że jest dziewczyna, która urodzi dziecko w grudniu po tak
            długiej przerwie (14 l). Ja mam termin na 15.12 i córkę 15 letnią. Czuję się
            nawet, nawet... Choć ta różnica wieku nieco mnie przeraża. Jak zacząć "od nowa"
            przyzwuczajanie się do małego dziecka, podporządkować mu życie swoje i
            pozostałych osób. Jak reaguje Twoja rodzina na nową dzidzię? mam ochotę pogadać
            bardziej bezpośrednio gg 5019973. Pozdrawiam i czekam na odp.
            • jadrom Re: to i ja sie dołącze 08.11.05, 21:48
              Cześć,
              Ja mam przerwy 15 lat i 4 miesiące (córkę urodziłam w sierpniu 1990 roku). Miło
              mi, że napisałaś. Trochę obawiałam się tej rewolucji, ale teraz cieszę się, że
              jeszcze coś przede mną. Starsza córka jest nieco zazdrosna, bo do tej pory ona
              dzierżyła palmę najważniejszej osoby w rodzinie, ale mam nadzieję, że to się
              zmieni, jak mała się urodzi. Dzisiaj nie mam możliwości spokojnie wejść na gg,
              ale może jutro, albo napisz na mój priv, to również chętnie pogadam
              bezpośrednio.
              Pozdrawiam
    • aaanulka Re: kto na grudzień dziś przy komp. 07.11.05, 16:55
      dziewczyny byłam na USG z jelitkami w miarę, więc już sie nie martwię i niuńka
      sie nie odwruciła i czeka mnie CC
      I to jeszcze w listopadzie po termin na 4 grudnia ale lekarz powiedział że
      lepiej się przygotowac bo w zasadzie mogę zacząć rodzić już teraz :o)
      Trzymajcie sie cieplusio w te mroźne dzionki
    • kkasperka Re: kto na grudzień dziś przy komp. 07.11.05, 21:50
      witam grudniowki
      milo wiedziec, ze ktos tez jeszcze jeczy... ja na zgage nie robie nic, ale
      najbardziej trafia mnie szlag przez skorcze lydek.
      generalnie czulam sie caly czas bardzo dobrze, ale od jakis 5 dni nie moge
      nawet na zakupy chodzic, bo mnie "brzuch ciagnie". zdziwilam sie nieco, bo
      myslalam, ze to sie pozniej zaczyna. termin mam na 09.12, wiec to jeszcze
      jednak troche czasu...no i obnizyl mi sie znacznie, nie wiem co o tym myslec.
      pozdrawiam was mocno
      Karolina
      • kkasperka Re: kto na grudzień dziś przy komp. 07.11.05, 22:02
        no i stalo sie napisalam skurcze przez "o", nie zjedzcie mnie, to przez
        przypadek...
        • adelimat Re: kto na grudzień dziś przy komp. 08.11.05, 18:55
          Cześć Grudnióweczki!!!
          U mnie 34 tydzień i 6 dni. Termin mam na 18 grudnia. Przytyłam tylko 6
          kilogramów ale Dzidzia rośnie bo w 31 tygodniu ważyła prawie 2 kilogramy.
          Zapraszam na forum prywatne grudnióweczeksmile))
    • agikom Re: kto na grudzień dziś przy komp. 08.11.05, 19:28
      Ja dzis mam pełne 37 tygodni i juz mi sie zdaje ze nie wytrzymam ani dnia dluzej. Codziennie patrze czy brzuszek sie obnizył, ale nie bardzo widze zeby cos sie zmienilo. MAm tylko czesto skurcze i bóle. No i oczywiscie zgage straszną i apetyt na czekoladę mleczną!!!!!!!!! I ostatnio zauwazyłam ze tez juz trace wigor, po zakupy ciezko mi isc, a jesli gdzies sie w ogole ruszam to krokiem slimakasmile No i czekamysmilesmile
      pozdrowienia!!!
      • morsk2 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 08.11.05, 21:19
        Witam,
        u mnie dopiero 34 tydz - termin wigilijnysmile
        Niestety też mnie dopadła zgaga, chociaż poprzednio nie miałam tego problemusad
        Na plus mam ok 11 kg, tak samo jak w poprzedniej ciąży, więc nie jest źle, ale
        i tak się czuję jak wielorybekwink Człowiek nie ma na nic siły i ochoty, ale
        starsza córeczka, która ma 21 miesięcy, nie pozwala na odpoczynek...
        Dziś np zaczęła dzień o 5.15, niezła pora na zabawę, nie?
        Strasznie mnie ciekawi jak zareaguje na pojawienie się konkurencji...
        A jeszcze przed porodem czeka nas przeprowadzkasad
        Chyba za dużo tego na raz, ale co zrobić, musi być dobrze bo nie ma innej
        opcji, prawda?wink
    • paulakp Re: kto na grudzień dziś przy komp. 08.11.05, 21:35
      Witam ja mam termin na 24 grudnia czyli wigilia na porodowce smile ale
      najwazniejsze zeby mala byla zdrowa jestem w 34 tyg ciazy i przytylam 15 kg
      wiem ze to duzo i wygladam jak osoba polykajaca zrbuzy bo mam tylko ogromny
      brzuch a terszta bez zmian w pasie przybralam ponad 30 cm
      Pozdrawiam Was i Wasze fasolki trzymie kciuki za wszystkie przyszle mamuski
      papapa
      • agikom Re: kto na grudzień dziś przy komp. 09.11.05, 12:15
        paulakp, to bedzie Dzidzątko pod choinkę!!!!Super! Ja jestem w 37 tyg, jeszcze 3 tygsmile Tez mam już 15 kilo i tez mam tylko brzuch, az sie dziwie gdzie poszło to całe 15 kilo bo brzuch mam sredniej wielkoscismile W pasie takze okolo 30cm poszło w przódsmile Juz coraz ciężej i szczerze mówiąc nie mogę sie doczekać, cały czas wsłuchuje się w siebie i czekam na jakieś pierwsze znakismile
        pozdrawiam i życze powodzenia!!!
      • morsk2 Re: kto na grudzień dziś przy komp. 09.11.05, 23:14
        Paula, piękny termin, nieprawdaż? Nie trzeba się martwić o organizację Świątwink
        Tak poważnie, to mam nadzieję w Święta być już w domu z Maleństwemsmile))
        Pierwsze dziecko urodziłam tydzień przed terminem i teraz też mam taki planwink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka