kaczucha24 16.11.05, 16:58 Jestem w 5 miesiącu ciąży i zastanawiam się czy upławy są rzeczą normalną czy też powinnam powiedziec o tym lekarzowi. Co więcej największe mam kiedy się zmęczę lub wrócę np. z zakupów. Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluebeata Re: Upławy w ciąży 16.11.05, 17:01 upławy w ciązy są niestety bardzo nagminną dolegliwością ale nie należy tego lekceważyć, powiedz otym lekarzowi jak najpredzej, ja stosuję nystatynę i jest ok. a tak na marginesie to lekarz sam podczas badania powinien to zauważyć. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tysia.w Re: Upławy w ciąży 16.11.05, 20:03 Uplawy swiadcza o stanie zapalnym pochwy. nie mozna tego lekcewazyć. Moze to prowadzić do porodu przedwczesnego, bo moze wczesniej pęknąć pęcherz plodowy. Powinnas powiedziec o tym lekarzowi dla dobra swojego i dla dobra dziecka. To niewielki wysilek a korzyści mogą być nieocenione. Odpowiedz Link Zgłoś
goska277 Re: Upławy w ciąży 16.11.05, 21:36 W ciazy rzecza normalna jest zwiekszona ilosc jasnej,sluzowej wydzieliny,zaniepokoic sie mozna wtedy gdy wydzielina zmienia kolor (zielonkawa,brazowa)lub jej charakter zmienia sie na bardziej wodnisty_moze swiadczyc o infekcji grzybiczej,pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Upławy w ciąży 16.11.05, 23:15 I z tym się zgodzę. A poza tym 5 m-c, lekarz powien Cię badać na wizytach kontrolnych, ocenia również upławy. Gdyby było coś niepokojącego na pewno powiedziałby Ci o tym. Ja też - praktycznie od samego początku ciąży mam zwiększoną ilość białawego śluzu. Na początku ciąży jak spałam na boku, to potrafiłam mieć całe udo (to niżej leżące) mokre. Odpowiedz Link Zgłoś