20.11.05, 22:12
To tak apropos wątku o komórce w kieszeni lub torebce i możliwym
promieniowaniu.

1. Kto pyta nie błądzi,
2. Nie ma głupich pytań, są tylko głupie... wiemy co,
3. Na pytania odpowiadamy na temat, nikogo nie obrażamy ani nie wyśmiewamy,
odsyłam do Netykiety: forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html

W szczególności, ze względu na nasze stany (odmienne) unikamy denerwowania
się nawzajem.
Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • annia4 Re: Apel 20.11.05, 22:38
      Goniu28b!
      Zgadzam sie z Toba calkowicie. Mam nadzieje, ze kazda forumowiczka to przeczyta
      i nikt juz z nikogo na tym forum nie bedzie ironizowal, ani pisal uszczypliwych
      komentarzy. Przeciez nikt nie ma obowiazku odpowiadac na posty. Piszemy po to
      zeby podzielic sie doswiadczeniem, czasem dodac otuchy, pomoc ...
      Wiec jesli ktorekolwiek pytanie wydaje sie niektorym forumowiczkom "zbyt
      glupkowate" to po prostu przechodzcie do czytania kolejnego postu.

Pozdrawiam
      Ania i 31tyg dziewczynka
    • black_currant Re: Apel 20.11.05, 23:05
      Dokładnie dziewczyny.
      Bądźmy dla siebie po prostu dobre.
      I od razu będzie przyjemniej.
      I tu nie chodzi o głaskanie się po główkach i przyklaskiwanie w każdej sprawie.
      Ale o trochę wyrozumiałości.
      • sarna.sarna Re: Apel 28.11.05, 17:35
        Droga Black_currant bardzo Cię proszę o reakcję w wątkach takich jak te:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=32574586&v=2&s=0
        To, na co pozwala sobie tutaj niejaka 18_lipcowej jest conajmniej poniżej
        krytyki. Obraziła już mnie wielokrotnie na tym forum, a teraz stresuje inne
        dziewczyny (sama bynajmniej nie będąc najwyraźniej zainteresowana problematyką i
        przeznaczeniem tegoż forum). Zrezygnowałam z pisania na tym forum, właśnie ze
        względu na komentarze, jakimi mnie ta pani obdarzyła. Jeśli jej wypowiedzi będą
        tolerowane (tj. nieusuwane) wówczas, krąg osób takich jak ja niestety będzie się
        powiększał.

Z poważaniem - Sarenka
        • gonia28b Re: Apel 28.11.05, 18:51
          Sarenko, ten wątek przez tą impertynentkę i nie będę się tutaj wyrażała przez
          kogo (mam na myśli tylko i wyłącznie 18_lipcową) w większości nadaje się do
          wykasowania. To kompletnie niereformowalna osoba.
        • phantomka Re: Sarna 28.11.05, 21:00
          Skoro zrezygnowalas z pisania na forum to zrezygnuj rowniez z czytania go. W
          zyciu tez biegasz na skarge na kazdego, kto cie obrazi? Nie uchronisz sie przed
          roznymi komentarzami, jestes na forum publicznym i musisz liczyc sie z tym, ze
          panuje demokracja a nie ustroj, w ktorym wszyscy maja te same poglady. Ja nie
          chce nikogo bronic, ale czasami komentarze do lipcowej sa na duzo nizszym
          poziomie i jakos wtedy nikt tego nie kwestionuje.
          • gonia28b Demokracja... 28.11.05, 21:34
            phantomka napisała:

> jestes na forum publicznym i musisz liczyc sie z tym, ze
            > panuje demokracja a nie ustroj, w ktorym wszyscy maja te same poglady.

Demokracja to porządny system rządów. Demokracja to rządy większości.
            Gdyby tak zacząć tolerować takie osoby jak 18_lipcowa, na tym forum
            zapanowałaby ANARCHIA.

Nie mylmy tych dwóch pojęć.
          • sarna.sarna Re: Sarna 28.11.05, 21:46
            Gwoli sprostowania, nie lecę na skargę za siebie - jak napisałam nie jestem już
            czynną "piśmienniczką" tegoż forum, ale lubię je czytać (doskonałe źródło
            informacji). Oczywiście, jak będę chciała "obrzucić kogoś mięsem" znajdę
            stosowne ku temu miejsce i apeluje bezpośrednio do osób, które swym poziomem
            erudycji niestety pogarszają tylko stan emocjonalny forumowych "brzuchatek", aby
            znalazły sobie inny przedmiot do wyładowania..

Co do ustroju panującego na forum, możemy przyjąć oczywiście, że to miejsce
            wolnych wypowiedzi i oczywiście godzić się na wszystkie formy dyskusji, ale czy
            naprawdę o taką wolność chodzi..
    • bonnie75 Re: Apel 21.11.05, 10:17
      Zgadzam sie w 100% z tym apelem. Szczerze powiedziawszy, to juz robi sie
      koszmarne, kiedy czlowiek chcac na tym forum zadac jakies pytanie musi sie
      kilka razy zastanowic, czy nie narazi sie tym na kpiny ze strony innych. Mimo,
      ze jest w sieci anonimowy.
      • paula_poznan81 Re: Apel 21.11.05, 10:45
        Brawo dziewczyny!
        Zgadzam się z wami całkowicie!!!!!
    • zara11 Re: Apel 21.11.05, 11:08
      rowniez sie zgadzam. czasami to az strach o cokolwiek zapytac, bo a noz pojawi
      sie jakas "straznica moralnosci" lub "znawca wszelkiego tematu", ktora pragnie
      sprowadzic pytajacego na ziemie i udowodnic mu, w niezbyt przyjemny sposob, jak
      idiotyczny jest jego post lub jak karygodne jest jego postepowanie. takie
      oburzone maniaczki[smile] potrafia odebrac smialosc do zadawania pytan i po porstu
      zirytowac. pozdrawiam serdecznie.
      • aga726 Re: Apel 21.11.05, 11:39
        Macie racje. Ja po watku "splesnialy chleb" tylko od czasu do czasu tu zagladam
        i czytam, nic nie pisze, po niekotrych odpowiedziach bylo mi jeszcze gorzej niz
        przed zadaniem pytania (moze i dla niekotrych glupkowatego) tyle ze juz z
        zupelnie innych powodow.
        Uwazam, ze na tym forum jest miejsce na wszelkie pytania zwiazane z ciaza i
        kolejny raz powtarzam, kto uwaza pytanie za glupkowate niech go nie czyta i nie
        odpowiada na nie.
        Pozdrawiam serdecznie
      • annam21 Re: Apel 21.11.05, 12:47
        i ja tez sie przylaczam smile)
    • 18_lipcowa Re: Apel 21.11.05, 12:55
      komórka nie szkodzi
      jedzenie nie szkodzi
      picie nie szkodzi
      nawet nie wyciskanych soków
      seks nie szkodzi
      oddychanie nie szkodzi
    • an_ni Re: Apel 21.11.05, 13:58
      a ja apeluje o myslenie w ciazy, to przede wszystkim nie szkodzi
      • gonia28b Re: Apel 21.11.05, 17:00
        Już Ty się o to nie martw smile
        • 18_lipcowa [...] 21.11.05, 17:01
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • s79 Re: Apel 22.11.05, 12:11
      Ja się jak najbardziej z tym zgadzam z jednym małym wyjątkiem...
      Mam dość tych kretyńskich pytań w stylu: "Dziewczyny, czy jestem w ciąży?.."
      Uważam, że bycie uprzejmym i grzecznym nie powinno prowadzić do tego, że
      zrobimy z tego infantylne formum asrologiczne. Dziewczynki zadające tego typu
      pytania powinny raczej poszukać internetowej wróżki - przecież to absurd, żeby
      pytać osoby, które na oczy nie widziały zainteresowanej, o to, czy jest sie w
      ciąży, czy nie, bo miesiączka spóźnia się 3 dni, bo boli brzuszek, bo słabo się
      rano zrobiło..
      Ja DO APELU DOŁĄCZAM DRUGI - ZADAWAJMY NAWET NAJGŁUBSZE PYTANIA DOTYCZACE
      NASZYCH OBAW O CIĄŻĘ, O DZIDZIUSIA, O TO, CO WOLNO, CZY NIE WOLNO JEŚĆ, ROBIĆ,
      SPAĆ ITD., ALE PRZESTAŃMY SIĘ GNĘBIĆ FORUMOWICZKI PROŚBAMI O TO, BY SIEDZĄC
      PRZED WŁASNYM KOMPUTEREM, ZGADYWAŁY CZY KTOŚ JEST W CIĄŻY, CZY NIE..

jeszcze raz - zostawmy to wrózkom i lekarzom smile)
      Z góry dziękuję..

• soniavenir Re: Apel 23.11.05, 11:16
        Rzeczywiście, od jakiegoś czasu coś niedobrego dzieje się z tym forum. Dobrze, ja też uważam, że niektóre posty są niezbyt mądre, ale nigdy na nie nie odpopwiadam tylko po to, żeby dokopać komuś. Dużo bardziej rażą mnie okropne błędy ortograficzne, ale także tego nie komentuję. Bo wiem, że to forum jest dziewczyny dla nas po to, żeby się wspierać, o czym chyba niektóre z Was zapominają poprzez umieszczanie złośliwych komentarzy nie wiadomo po co. No cóż, trzeba to chyba zrzucić na karb ciążowej huśtawki emocjonalnej. A skoro wiecie, jak czuje się kobieta w ciąży, bo same to znacie z autopsji, to nie róbcie innym tego, co Wam niemiłe. Aha, a forum internetowe nie jest przecież jedynym źródłem fachowej wiedzy medycznej. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i trzymam kciuki za Wasze fasolki, bąbelki, kruszynki...
    • gonia28b Przypominam o forum "Szpitale" 02.12.05, 22:33
      Link znajdziecie w tekście powitalnym. Tam pytam się o szpitale, o lekarzy i
      gdzie jakie zbiegi można wykonać.
    • gonia28b Jak również przypominam o czymś takim jak... 04.12.05, 21:07
      TOLERANCJA.
      • jezzmam Re: Jak również przypominam o czymś takim jak... 06.12.05, 19:23
        Tolerancja dorotce_u trzeba o czymś takim przypomnieć
    • gonia28b Staramy się nie zaśmiecać forum. 29.12.05, 14:15
      Czasami dochodzi do absurdów tego typu, że na pierwszej stronie nagle pojawia
      się kilka wątków o bardzo zbliżonej treści. I nie są to wątki przestarzałe.

W następstwie takich praktyk powstają wątki takie jak ten:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34105358
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka