Dodaj do ulubionych

becikowe????

01.12.05, 15:41
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie. Jak to bedzie z tym becikowym? Bo teraz
jest zasilek za urodzenie dziecka 500zl. A od stycznia bedzie dodatkowo
1000zl. czy poprostu podwyzsza to 500?? a co jesli urodze 30 grudnia dostane
je wtedy czy nie??
Obserwuj wątek
    • utunia Re: becikowe???? 01.12.05, 16:09
      Zasiłek zostaje podwyższony o 500 zł, czyli będzie wynosić 1000 zł. Niestety
      będzie wypłacany po 1 stycznia 2006
      • aaaooo1 Re: becikowe???? 01.12.05, 17:42
        do tej pory był dodatek do zasiłku rodzinego z tytułu urodzenia dziecka w
        wysokości 500 zł a od 1 stycznia 2006 r. ma byc podwyższony do 1000 zł. A więc
        dostaniesz go tylko w przypadku gdy masz prawo do zasiłku rodzinnego.
    • patrycja_a Re: becikowe???? 01.12.05, 18:42
      Witam.jestem niepracująca ani również zarejestrowana jako bezrobotna.termin mam
      na 16 grudnia wiec urodze w tym roku.nie wiecie może czy mi się należą jakieś
      pieniądze za dziecko?będę wdzięczna.dziękuję,przepraszam, że się wciełam w nie
      swój post i pozdrawiam.
      • mika_007 Re: becikowe???? 01.12.05, 18:48
        patrycja_a napisała:

> Witam.jestem niepracująca ani również zarejestrowana jako bezrobotna.termin
        mam
        >
        > na 16 grudnia wiec urodze w tym roku.nie wiecie może czy mi się należą jakieś
        > pieniądze za dziecko?będę wdzięczna.dziękuję,przepraszam, że się wciełam w
        nie
        > swój post i pozdrawiam.

jeśli łączne dochody twojej rodziny nie przekraczają 504zł na osobę to
        dostaniesz z tytułu urodzenia dziecka 500zł(rodząc w tym roku) -musisz zgłosić
        się do pomocy społecznej z udokumentowanymi dochodami z urzędu skarbowego za
        rok 2004
        gdybyś spełniała kryteria i rodziła po 1 stycznia (prawdopodobnie)dostałabyś
        1000zł
        • alice_springs Re: becikowe???? 01.12.05, 19:07
          Za rok 2004? chyba za 2005?
          I chyba jednak pieniazki sie nie naleza? Ja tez jestem bezrobotna, ubezpieczona
          zdrowotnie w zusie u meza, ale poza tymi zdrowotnymi aspektami to nic mi sie
          nie nalezy. Zadnych dodatkow i be-re-cikowych... Wydaje mi sie, ze kolezance
          rowniez, nawet jesli ma mniej niz 504 zl/os.
          • marys_ofo Re: becikowe???? 01.12.05, 23:07
            za 2004 r. bo za 2005 jeszcze nie złozyłaś zeznania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka