Dodaj do ulubionych

Pieluszki dla noworodka

19.03.06, 12:17
Ile pieluszek zabrać ze sobą do szpitala na poród?(tylko nie piszcie że paczkę, bo chodzi mi o konkrety)
Obserwuj wątek
    • dyzio112 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 12:21
      W szpitalu, gdzie będę niebawem rodzić dają pieluszki, więc nie trzeba w sumie
      nic zabierać dla dziecka.
      Jedynie chusteczki nawilżane do pupki.
      • kiki80 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 13:25
        dyziowink na Polną trzeba brać chusteczki??a skąd wiesz??
        • dyzio112 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 20:54
          Witam Kiki
          Tak na Polną polecam wziąć chusteczki. Jak to skąd wiem, przecież rodziłam w
          tym szpitalu synka. Pozdrawiamsmile))
          • kiki80 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 21:36
            czytałam juz gdzies na forum ze lepiej miec swoje chusteczki do dzieciaczka,
            ale slyszalam tez ze wszystko do dziecka majawink)
            ale skoro radzisz wziąć, to dopakujęwink
            pozdrowienia
            • dyzio112 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 21:52
              Tak lepiej weź.
              Jak rodziłam synka to dawali pampersy, był krem do pupci, kosmetyki do kąpania.
              Dzieci myją położne, ale chusteczek nie było.
              Dla mam dają podkłady i koszule.
              Pozdrawiam
    • aaniac Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 12:37
      Droga ALEKSA51, niestety nie da się konkretnie powiedzieć ile pieluszek będzie
      Ci potrzebnych w szpitalu, bo to zależy od Twojego MaleństwasmileDzieciaczki
      potrafią na początku robić nawet do 10-12 kupek (no nie licząc siusiuwink ). A
      poza tym nie wiesz dokładnie ile dni bedziesz w szpitalu (oczywiście życzę Ci
      jak najszybszego powrotu do domu), ale różne rzeczy się zdarzają. Tylko nie
      myśl,że chcę Cięwystraszyć, ale sama się o tym przekonałamwink-myślałam, ze będzę
      2,3 dni a miałam niespodziewane cc i byłam tydzieńsad.Ale jeśli chcesz, to weź
      kilkanaście sztuk a w razie potrzeby ktoś Ci doniesie pieluszki?Ozdrawiam!
      • patylda Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 12:46
        A dlaczego nie spytasz położnej w szpitalu w którym masz rodzić?
        Ona będzie wiedzieć lepiej niż my.
        • aleksa51 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 12:48
          Nie mogę poradzić się położnej bo mam rodzić w Łodzi a mieszkam 60 km dalej
          • bozenka74 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 13:06
            Można przecież zadzwonić.
            Ja mam spakowaną całą paczkę na wszelki wypadek.
            Pozdrowionka
      • kaczucha24 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 20:23
        Ja na początek kupiłam pampersy 3-6kg, 38 sztuk, dodatkowo mam też 4 pary
        majteczek ceratkowych i 2 paczki po 10 sztuk wkładów belli do tych majteczek.
        Jak zabraknie to mąż dokupi. Poza tym wydaje mi się, że pampersów nie ma co za
        dużo kupować, gdyż nie wiadomo ile dzidzia będzie po urodzenu ważyła, a
        pieluszki bella napewno się przydadzą, tym bardziej, że wychodzą o wiele taniej.
    • elza78 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 15:56
      od momentu kiedy dziecko odda smolke mozesz liczyc 8 na dzien najwiecej
      to przelicz zalezy jeszcze ile w szpitalu zostaniecie, bezpieczniej wziac mala
      paczke newbornow
    • ares1976 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 16:46
      U mnietrzeba pampersy, ok. 8 na dobę a leży się 3 doby - no to 24 sztuki. Ja wezmę 5, resztę mąż dowiezie.
    • deotyma11 Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 17:00
      Aleksa możesz wziąć kilka sztuk tych pieluszek, jeśli nie chcesz brać za dużo.
      W Matce Polce na parterze są sklepy z artykułami dla niemowląt, więc nie będzie
      problemu z dokupieniem pieluszek jeśli będą potrzebne. W szpitalu proszą o
      zostawienie paru sztuk pieluch na odchodnym dla dzieci zostawionych do adopcji.
      Więc jeżeli będziesz miała za dużo, zawsze można zostawić.
    • aalfaa Re: Pieluszki dla noworodka 19.03.06, 20:39
      U mnie do szpitala można wżiąść swoje pampersy (zaczyna się zwylke od newborn,
      na początek kup sobie 1 paczkę na pewno zużyjesz) ale najczęściej uzywa się
      szpitalnych. Każda mamusia dostaje paczkę próbek i jest tam m.in. sudokrem,
      pampers, chusteczki nawilżające... i w szpitalu stosuje się ten pampers a do
      środka szpitalna tetrówkę lub swoje pampersy... więc wybierasz system który
      chcesz wink Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka