Dodaj do ulubionych

39 tydzien-pytanie

27.03.06, 18:36
Witam. Jak czesto czujecie ruchy na tym etapie ciazy? Ja odczowam je
sporadycznie i troche mnie to niepokoi. Jak przyloze reke do brzuszka to czuje
jak pika serduszko.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gabuniek Re: 39 tydzien-pytanie 27.03.06, 18:40
      Moja dzidzia była w brzuszku bardzo leniwa (teraz jej to minęło smile ) Były dni,
      że praktycznie wcale nie kopała, dzięki Bogu miała czkawkę dość często i po tym
      czułam, że żyje, ale czasami rzeczywiście się bałam (na szczęście
      bezpodstawnie). Myślę więc, że to wszystko zależy w dużej mierze od dzidzi.
      P.S. Pod koniec ciąży ma ona bardzo mało miejsca i praktycznie zawsze rusza się
      mniej. Głowa do góry !! smile)
      • bondyrka Re: 39 tydzien-pytanie 27.03.06, 18:50
        Ja tez jestem w 39 tyg.ciazy i wlasnie wszedzie pisza,ze dzidzia ma malo
        miejsca i porusza sie sporadycznie,a moj synus na odwrot tak teraz szaleje,ze
        nie raz mowie do niego,ze ma sie uspokoic,kazde dziecko jest inne,ale zawsze
        jak macie obawy lepiej skontaktowac sie z lekarzem albo od razu jechac do
        szpitala,pozdrawiam
        • janeczka06 Re: 39 tydzien-pytanie 27.03.06, 18:59
          Witam,
          Myslę, że najwazniejsze na tym etapie jest liczenie ruchów dziecka. zaczynaj o
          9 rano, kończ o 21. Jeśli rankiem naliczysz 10 ruchów z rzędu bądź spokojna.
          Jeśli do 14 godziny nie wystąpi taka liczba warto zgłosić się do lekarza, bądź
          szpitala na ktg. masz prawo do tego. Po ktg zawsze przyjdzie do ciebie lekarz i
          omówi badanie. Miałam tak samo, czułam, ze dzidzia trochę się rozleniwiła.
          Często chodziłam na ktg by miec pewność, ze wszystko gra. Obawy zawsze są i
          warto to badać. Sama też, licząc ruchy, możesz być spokojniejsza. Nic sie nie
          martw.

Mama 13 dniowej Milenki.
          • aneta429 Re: 39 tydzien-pytanie 27.03.06, 19:16
            Dziekuje za kazda wypowiedz. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka