aneta429 27.03.06, 18:36 Witam. Jak czesto czujecie ruchy na tym etapie ciazy? Ja odczowam je sporadycznie i troche mnie to niepokoi. Jak przyloze reke do brzuszka to czuje jak pika serduszko.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabuniek Re: 39 tydzien-pytanie 27.03.06, 18:40 Moja dzidzia była w brzuszku bardzo leniwa (teraz jej to minęło ) Były dni, że praktycznie wcale nie kopała, dzięki Bogu miała czkawkę dość często i po tym czułam, że żyje, ale czasami rzeczywiście się bałam (na szczęście bezpodstawnie). Myślę więc, że to wszystko zależy w dużej mierze od dzidzi. P.S. Pod koniec ciąży ma ona bardzo mało miejsca i praktycznie zawsze rusza się mniej. Głowa do góry !! ) Odpowiedz Link Zgłoś
bondyrka Re: 39 tydzien-pytanie 27.03.06, 18:50 Ja tez jestem w 39 tyg.ciazy i wlasnie wszedzie pisza,ze dzidzia ma malo miejsca i porusza sie sporadycznie,a moj synus na odwrot tak teraz szaleje,ze nie raz mowie do niego,ze ma sie uspokoic,kazde dziecko jest inne,ale zawsze jak macie obawy lepiej skontaktowac sie z lekarzem albo od razu jechac do szpitala,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka06 Re: 39 tydzien-pytanie 27.03.06, 18:59 Witam, Myslę, że najwazniejsze na tym etapie jest liczenie ruchów dziecka. zaczynaj o 9 rano, kończ o 21. Jeśli rankiem naliczysz 10 ruchów z rzędu bądź spokojna. Jeśli do 14 godziny nie wystąpi taka liczba warto zgłosić się do lekarza, bądź szpitala na ktg. masz prawo do tego. Po ktg zawsze przyjdzie do ciebie lekarz i omówi badanie. Miałam tak samo, czułam, ze dzidzia trochę się rozleniwiła. Często chodziłam na ktg by miec pewność, ze wszystko gra. Obawy zawsze są i warto to badać. Sama też, licząc ruchy, możesz być spokojniejsza. Nic sie nie martw. Mama 13 dniowej Milenki. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta429 Re: 39 tydzien-pytanie 27.03.06, 19:16 Dziekuje za kazda wypowiedz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś