evita_iv 30.03.06, 11:02 Kiedy kochane mamy dostałyscie cos do jedzenia po CC w znieczuleniu zzo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
phantomka Re: kiedy mozna jesc po CC? 30.03.06, 11:08 Ja urodzilam o 14 w srode, a suchary dostalam w piatek na sniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: kiedy mozna jesc po CC? 30.03.06, 11:10 Na drugi dzień suchary i zupinkę,a na trzeci dzień już normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: kiedy mozna jesc po CC? 30.03.06, 11:11 cc mialam w piatek wieczorem a jesc dali w niedziele rano. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: kiedy mozna jesc po CC? 30.03.06, 11:26 Suchary mogłam jeść po dwóch dniach, choć z "koleżanką" z którą leżałam na sali pooperacyjnej podjadałyśmy już na drugi dzień . Normalnie jeść dostałyśmy na trzeci dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: kiedy mozna jesc po CC? 30.03.06, 12:42 przy pierwszej cesarsce- suchary na trzeci dzien, teraz przy drugiej normalne jedzenie na drugi dzien na sniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: kiedy mozna jesc po CC? 30.03.06, 12:54 prawie po 24 godzinach dostałam kleik Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: kiedy mozna jesc po CC? 30.03.06, 12:59 lenka_style napisała: > prawie po 24 godzinach dostałam kleik a ja normalne lekkostrawne zarcie Odpowiedz Link Zgłoś
earl.grey Re: kiedy mozna jesc po CC? 30.03.06, 13:01 o rany. nie wiem, czemu wszystkie dziewczyny tak głodzili. Dostałam normalne jedzenie (choć raczej lekkie, ale żaden kleik czy suchary, normalny chlebek z czymś tam i zupę mleczną z ryżem) następnego dnia rano (cesarka o 14.45). I to dlatego byli tacy ostrożni, że po narkozie. Dziewczyny po zzo jadły wcześniej. Od razu dodaję, że pić mogłam (tylko wodę) od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: kiedy mozna jesc po CC? 30.03.06, 13:11 Nie wiem, czemu tak wyszlo, ale na obchodzie lekarka obejrzala moj brzuch, posłuchała i powiedziała: ta pani może już pić, a jutro jeść. Było to 8 godzin po operacji. Rano dostałam zupką mleczną, potem normalny obiad. Rzeczywiście, bardzo szybko dochodzę do siebie po operacjach. Ta była w znieczuleniu podpajęczynówkowym w św. Zofii w Wawie KA Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Zalezy od szpitala 30.03.06, 23:15 po pierwszym cc glodzili mnie 3 pelne doby (w czwartej wyszlam do domu, wiec sie nie wykosztowali na moje zywienie), po ostatnim cc (w zupelnie innym szpitalu) wode do picia dostalam na sali pooperacyjnej, jeszcze przed ustapieniem znieczulenia, a normalny posilek jakies 12 godzin pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: kiedy mozna jesc po CC? 30.03.06, 23:29 Obie cc we wtorek o 8.00 rano, przez 24 h - woda do picia, rano w środę normalne śniadanie, żadnych sucharów i kleików. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kiedy mozna jesc po CC? 31.03.06, 09:22 mnie dłuzej głodzili. Dzień na kroplówkach, potem woda lub gorzka herbata, potem słodka herbata a potem zupy. W kolejnym dniu normalnie. Mysle ze co szpital to inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: kiedy mozna jesc po CC? 31.03.06, 11:43 jakos na drugi dzien na sniadanie kleik a na obiad zupelnio normalny szpitalny obiad,to chyba byly golabki... cc nie jest operacja na przewodzie pokarmowym, wiec teoretycznie nie ma przeciwsskazan do niejedzenia, to raczej chodzi o to, zeby nie wymiotowac po znieczuleniu i tez zeby odwlec moment chodzenia do toalety - tak mi powiedzieli w szpitalu jak sie domagalam jedzenia od razu. pozd Odpowiedz Link Zgłoś
katep_1 Re: kiedy mozna jesc po CC? 31.03.06, 11:47 ja jestem świerzo po cc i juz ci piszę jak to jest. Cesarkę miałam w sobotę o 23.35 w niedziele nic do jedzenia, w poniedziałek kleik, i we wtorek juz normalnie. Alenie licz na gołąbki takich zeczy się nie jada w ciąży!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: kiedy mozna jesc po CC? 31.03.06, 13:33 Ale po cc nie jesteś w ciąży A gołąbki się jada, kiedy się chce... Ka Odpowiedz Link Zgłoś