Dodaj do ulubionych

przeziębienie

31.03.06, 14:16
witajcie , jestem pod koniec 12tyg.c. i właśnie dosstałam temp. 37 i kataru,
i trochę boli mnie gardło . Powiedzcie co można z tym zrobić bo do lekarza na
razie nie mogę się udać a chciałam domowymi sposobami cos
wykombinować .czekam na życzliwe podpowioedzi.
Obserwuj wątek
    • nikusia79 Re: przeziębienie 31.03.06, 14:31
      Ja już jestem na finiszu i znow przeziebionasad
      Lekarz mówił mi, że bezpiecznie mogę brac: wapno, witamine C, rutinoscorbin.
      Pić herbatę z cytryną i miodem, mleko z miodem i masłem. Dobry jest syrop z
      cebuli. W razie wysokiej gorączki paracetamol, apap (to tez paracetamol) I
      lepiej to wyleżećsmile
      Nie bierz aspiryny, jest niebezpieczna. I zawsze najlepiej skonsultować się z
      lekarzem lub chociaz zapytać w aptece. Ja brałam powyzsze leki na początku
      ciąży.
      • deela Re: przeziębienie 31.03.06, 14:39
        ja wlaśnie finiszuje przeziebienie, jestem w 13 tc, kazali mi lezec i pioc herbate, na gardlo syrop z cebuli i trzy razy dziennie rutinoskorbin, jesli masz goraczke koniecznie idz do lekarza to bardzo niebezpieczne, poza tym niewiele ci poradza, bo prawie nic nie mozna brac, w zadnym wypadku aspiryny, paracetamol tez mi odradzano...
        • ivy15 Re: przeziębienie 31.03.06, 18:15
          Ja z mjego doświadczenia mogę ci poradzić abyś na katar kupiła krople do nosa - aptekarka ci doradzi jakie dla kobiet w ciąży, można brać na gorączkę apap - ale to dopiero przy 37,4 niższa temp. nie szkodzi a szybciej przejdzie przeziębienie, na kaszel syrop z babki lancetowatej. No i poza tym domowe sposoby o których pisały wyżej dziewczyny.
    • ddanna Re: przeziębienie 31.03.06, 19:39
      Uważaj Ana na gorączkę - jest zdecydowanie najbardziej niebezpieczna. I nie
      dostałaś temp. 37, bo taką masz od początku ciąży - w tym stanie to normalna
      tempka.
      Leż, pij ten paskudny (jak dlamnie, bo moje dziecko go uwielbia!!!)syrop z
      cebuli (możesz też wkroić do niego parę ząbków czosnku!), na gardło ja
      osobiście kupiłam Propolki (miód i cytryna), pij herbatki (lipa, malina) z
      miodem, a gardło płucz (np. naparem z szałwi albo wodą utlenioną oczywiście
      rozcieńczoną), oczywiście wapno i rutinoscorbin i powinno być lepiej.
      Ja na wieczór, jak czułam się gorzej to jednak brałam paracetamol - mój gin
      powiedział że ma on znacznie mniej szkodliwe działanie niż ewentualna gorączka.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka,
      Dana
      • nikusia79 Re: przeziębienie 31.03.06, 20:48
        kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54921,2096043.html
        www.potomek.pl/leki_w_ciazy_free.html
        www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/stosowanie_lekow_w_ciazy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka