paulina-w Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 13:28 za wcześnie wcisnęłam enter - a więc tak, @ spóźnia się już 5 dzień, bolą mnie piersi( nie tak jak na okres, bo z reguły nie bolały aż tak mocno...), brzuch trochę pobolewa jak na @,ale tej ani widu ani słychu...Zresztą dziewczyny pisały, że ból brzucha u nich był jednym z objawów. Zrobiłam dziś test - niestety nie było śladu kreski, ani nawet słabiutkiej - czy test mógł jeszcze nie wykazać ciąży ? proszę o odpowiedź. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 13:33 Witam.Mi @ spóźnia się tydzień.Mam ogromnie wzmożony apetyt,jestem strasznie senna,pobolewał mnie brzuch,ale przestał.Piersi co parę dni bolą bliżej pachwin.Test negatywny i tez zastanawiam się nad tym wynikiem.Z pierwszym synkiem również testy mi nie wychodziły.Dwie kreski zobaczyłam dopiero w 49 dc.Także liczę się z tym że może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
kate.bu Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 13:40 ja za każdym razem miałam "objawy" ale zawsze test był negatywny( i jak w koncu przestałam u siebie wynajdywać objawy dowiedziałam się że jestem w ciąży i wtedy krecha była już bardzo widoczna, proponuję beta HCG powinnien dać pewność) Odpowiedz Link Zgłoś
maltez Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 13:46 Zdecydowanie polecam Beta HCG z krwi. Czesc laboratoriow wynik podaje po 2 godzinach (np. w Krakowie w Diagnostyce). Ja na poczatku ciazy tak robilam, jak sprawdzalam przyrosty i dzwonilam po wynik. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-w Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 13:50 A czy ten test Beta HCG robi się u swojego lekarza czy u ginekologa? I to jest płatne czy nie? Przepraszam, że tak o to pytam,ale naprawdę nie mam pojęcia. Pozdrawiam raz jeszcze !! Odpowiedz Link Zgłoś
kate.bu Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 14:25 musisz zapytać w laboratorium czy robia i podejrzewam że robiony na własną rękę jest płatny, choc nie wiem ile Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_bird Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 14:43 Jest płatny, ale nie tak dużo. Nie pamiętam dokładnie, coś koło 15zł.chyba. A testy domowe mogą się mylić, i to zwłaszcza w tę właśnie stronę, o której piszesz (błędny wynik negatywny). Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 14:56 ja robiłam Quicka w pierwszej i drugiej ciazy i za kazdym razem wyszedł na "NIE" Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-w Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 14:57 Wiecie co - smutno mi strasznie przez ten test. Jak szłam po niego do apteki to buzia mi się śmiała jak u wariatki, bo praktycznie byłam pewna, że jestem w ciązy, a tu teścik mi zrobił na złość i nawet smużki różowej nie dał - sama sobie chciałam domalować A może ja po prostu za bardzo chcę mieć Maleństwo i tylko przez to okres mi się spóźnia... Jak @ przyjdzie to sie chyba zapłaczę, a brzuch pobolewa Tak już mi tęskno do tego zapachu, do tego żeby przytulić mojego Dzidziusia, nawet do jego kupek...Dziś byłam u koleżanki, która urodziła tydzień temu, jakie to Maleństwo śliczne!!! Ahhhh i teraz jeszcze bardziej mi smutno! Ale nie trace nadziei. Ależ sie rozpisałam ... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
luciii będzie dobrze! powodzenia! 15.05.06, 15:04 jak to mówią starzy wyjadacze: chcieć to móc tylko trzeba ociupinkę cierpliwości... życzę dwóch idealnych kresek jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
spa76 objawy @=objawy ciązy 15.05.06, 15:06 testy moga się mylic, ale pamietajcie tez, że większość objawów wczesnej ciąży jest bardzo podobna do objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego, więc na ich podstawie nie nalezy sobie robic szczególnych nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-w Re: objawy @=objawy ciązy 15.05.06, 15:12 To znaczy co masz na myśli- że moge być w ciązy czy że mam sobie dać spokój? Powiem tak - z reguły okres miałam co do dnia a nawet godziny, a tym razem już 5 dni spóźnienia, brzuch boli od 6 dni a @ nie ma. I bardzo bym chciała,żeby już nie było ... Odpowiedz Link Zgłoś
spa76 Re: objawy @=objawy ciązy 15.05.06, 16:03 możesz byc w ciąży, ale jedyne tak naprawde co na to wskazuje to opóźnianie się okresu. chodzi o to, żeby co miesiąc sie nie nakręcać bo bola cie piersi, bo ci sie nie dobrze zrobiło, bo cię brzuch dziwnie zabolał itp. bo w pewnym momencie człowiek fiksowac zaczyna. a jak zaszłam, czego ci rychło życzę, to nawet pół objawa nie miałam ) Odpowiedz Link Zgłoś
babilon8 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 15:10 U mnie się nie mylił ale na początku była tylko bardzo słabiutka kreseczka. Jednak nie wszystkie testy są dobre, a oprócz tego stężenie hormonów które pojawiaja sie podczas ciąży może być na początku tak niewielkie że testy nie wykryją.Poczekaj jeszcze kilka dni i spróbuj inny test. Odpowiedz Link Zgłoś
fify Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 15:18 to moze jeszcze ja cos dopisze. szczerze mówiąc to głupieje, bo mam objawy ciązy (ból brzucha, nudności i duży ból piersi), testy wyszły negatywnie. mało tego pojawiła sie @, objawy mam nadal. tylko ze dowiedziałam sie w gabinecie ze mam torbiel na prawym jajniku. więc co? czy torbiel może mi tak mieszac? Odpowiedz Link Zgłoś
20kruszynka Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 17:18 Kobiety!!!! Ja jestem obecnie w 3 miesiącu ciąży,a jeśli chodzi o testy to u mnie test wyszedł negatywny 8 dni po spodziewanym okresie,dopiero po następnych 14 dniach wyszły dwie kreseczki....polecam test Quick Vue.Powodzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
usianka Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 15:37 Moje testy mowily ostatnio "nie" az do 52dc!!!!! Zrobilam cztery. Piaty wyszedl pozytywny. Z Emilką druga kreche zobaczylam 5 dni po spodziewanym terminie @. W dniu oczekiwanej @ test byl negatywny. Trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka256 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 16:04 JEDYNYM objawem tak wczesnej ciąży jest brak okresu (przy czym, jak wiadomo, brak okresu nie oznacza zawsze ciąży). Zrób sobie beta HCG i będziesz pewna - w laboratorium, nie musisz być na czczo, ja płaciłam ok. 30 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-w Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić ?? 15.05.06, 17:26 O rany, do tego teraz boli mnie żołądek , to już chyba z nerwów ... Na brzuchu nie mogę sie położyć, bo piersi bolą jak głupie - juz dawno daaaaaaaaaaaaawno mnie tak nie bolały. Dzień do tyłu... Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 21:34 Zrób usg przezpochwowe, będzie widać pęcherzyk ciążowy i będziesz w 100 % pewna. Ja tak zrobiłam po tygodniu czekania na miesiączkę, w tym czasie zrobiłam 2 testy-oba negatywne. Życzę ,żeby było Was już dwoje Odpowiedz Link Zgłoś
bijou82 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 22:05 to po co w ogóle robić te testy???? ja zamierzam zrobić test jutro rano (QUICK VIEW) jestem 7 dni po terminie @.mam nadzieję że wynik będzie wiarygodny....chociaż po tym co poczytałam to już wątpię.po co sprzedają i produkują te testy skoro one się tak mylą?? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 22:49 Powtórz test za tydzien. Ja też tak miałam, że byłam pewna że jestem w ciązy (takie silne przeczucie miałam), test nic nie wykazał, miesiączki dalej nie było więc po tygodniu zrobiła drugi i... za miesiąc Bobo będzie na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-w dziś już 6 dzień ... 16.05.06, 12:13 Dziś już szósty dzień kiedy nie mam @, mam nadzieję, że test się mylił. Nie rozumiem tylko dlaczego brzuch mnie tak pobolewa na @. A o piersiach juz nie wspomnę ... dziś mąż się przytulił - myślałam, że zwariujęz bólu ... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka256 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 16.05.06, 12:39 Testy się mylą czasem przy niskim poziomie stężenia HCG, ale tylko w jedną stronę. Jak wyjdzie pozytywny - to znaczy, że ciąża na pewno jest. Odpowiedz Link Zgłoś
usianka Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 17.05.06, 13:27 dokladnie poza tym nigdy nie wiadomo kiedy tak naprawde byla ta owulacja i kiedy doszlo do zaplodnienia i zagniezdzienia zarodka. W moim przypadku owu byla najwyrazniej w 32dc!!!!! Wiec nic dziwnego ze 4 pierwsze testy byly negatywne Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 16.05.06, 21:33 szczerze mowiac ja w takich sytuacjach polegalam na testach i zawsze mi sie sprawdzaly i musze powiedziec ze takie objawy jakie opisujesz tez mialam a szczerze mowiac to chyba cos masz w glowie i wg mnie po prostu masz cicha nadzieje ze moze tym razem cos z tego bedzie bo kiedy ja z mezem staralismy sie o dzidziusia to kazda minuta spozniajacego sie okresu i bole brzucha itp dawaly mi zludna nadzieje ze tym razem moze sie udalo a dla pocieszenia kiedy w koncu zaszlam w ciaze to wogole nawet przez chwilke przez glowe mi nie przemknelo ze jestm w ciazy kiedy o tydzien spoznil mi sie okres bo czulam sie jakos wyjatkowo dobrze ale kazda z nas jest inna Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-w coś jest jednak nie tak 17.05.06, 13:03 Witam! no faktycznie może i mam coś w głowie - chyba nawet wcześniej o tym pisałam, że być może za bardzo chce Maluszka i wszystko składa mi sie na to, że jestem w ciąży, ale jednak i tak coś jest nie w porządku. Wczoraj popołudniu zakuł mnie brzuch i po 5 minutach jak poszłam do łazienki to zobaczyłam brązowy kolor na majtkach(nie dużo,ale jednak), byłam pewna, że dostałam okres, włożyłam tampon, a kiedy potem go wyjęłam - o dziwo był czysty - nie mam pojęcia o co chodzi, bo brzuch boli mnie tak jakbym miała @ , a jej nie widać. Może ktoś wie co to może być? Nie wiem co sie dzieje ze mną i trochę mie to przeraża ... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
usianka Re: coś jest jednak nie tak 17.05.06, 13:32 Moja droga, podczas ciazy w terminach spodziewanej miesiaczki moga sie pojawiac brunatne plamienia, a nawet moga byc normalne krwawienia. A moze Ty dopiero mialas owu? A moze to implantacja byla????? Wiesz, dzieja sie rozne rzeczy, czasami zdarzaja sie jakies zaburzenia - tak jak u mnie w tym kosmicznym cyklu Mialam najwyrazniej owu w 32dc, podczas gdy normalnie to juz dawno mam w tym dniu miesiaczke... taką mamy wiosne tego roku Zrob sobie bHCG ale z krwi!! Koszt to okolo 20-30 zł, nie musisz byc naczczo, wynik bedzie albo tego samego dnia albo nastepnego. I wszystko bedzie jasne Odpowiedz Link Zgłoś
adanik Re: coś jest jednak nie tak 17.05.06, 13:48 Jesli Cie to tak bardzo niepokoi, to odwiedz ginekologa. Ale polecalabym cierpliwosc. Jestem w bardzo podobnej sytuacji, tylko bez tego plamienia. Pobieglam wczoraj do lekarza, bo juz nie wytrzymywalam niepewnosci i napiecia i... wiem tyle co przed wizyta Powiedzial, ze ciaza jest bardz prawdopodobna, endometrium grubiutkie, objawy (siusianie, sennosc, nudnosci, nabrzmiale piersi) sa... tylko zarodka nie widac Lekarz powiedzial ze testy pokazuja cokolwiek 10-14 dni od zaplodnienia czy tez zagniezdzenia (nie pamietam dokladnie), wiec nie ma sie co spieszyc z testowaniem, bo owulacja wcale nie musi byc w polowie cyklu, ale tu a nawet w trakcie spodziewanej miesiaczki. Poza tym nawet bedac w ciazy mozna miec okres, co prawda jest on raczej skapy, ale jednak medycyna zna takie przypadki Zycze Ci upragnionych dwoch kreseczke Odpowiedz Link Zgłoś