14.07.06, 11:29
jestem w koncowce 29 tyg ciazy,od tygodnia nie biore witamin,ani kwasu
foliowego,poniewaz mam daleko do apteki,przebywam na wakacjach i najblizsza
apteka jest w odleglosci 30km,czy zaprzestanie brania witamin czy kwasu
foliowego na okres 1 tygodnia moze zaszkodzic dziecku,jest to niezagrozona
ciaza,wszystko jest okej,tylko upaly daja sie we znaki
Obserwuj wątek
    • kachutka Re: poradzcie 14.07.06, 11:47
      Myślę, że nic się nie staniesmile Jedz za to dużo owoców i warzyw (kwas foliowy
      jest zwłaszcza w tych zielonych) Poza tym najwięszke na niego zapotrzebowanie
      jest w 1 trymestrze. Pozdrawiam.
      • miyoki Re: poradzcie 14.07.06, 11:54
        Dziewczyno w ciąży jak masz dobre wyniki to wogóle nie musisz brać witamin
        wystarczy zdrowa dieta generalnie jest teraz moda na nie branie sztucznych
        witamin jeśli nie ma ich braku w organiźmie lepiej to zastąpić kilogramem
        owoców świeżych sezonowych. Ja jestem w 26 tc i nie brałam jeszcze nic zupełnie
        wiec się nie martw smile
    • malpa513 Re: poradzcie 14.07.06, 11:53
      Ja nie biore żadnych witamin tylko żelazo ze względu na słabe wyniki, ale za to
      jem bardzo duzo owoców i warzyw
    • kinia-p Re: poradzcie 14.07.06, 12:07
      mnie się też zdarzyło nie zarzywać przez chwilę witamin. Akurat po tym czasie
      byłam u lekarza i miałam usg. Wszystko było dobrze. Głowa do góry. Jedz owoce i
      warzywa, no i dużo pij wody niegazowanej. W upalne dni to pomaga. Zamiast
      zwykłego pieczywa jedz Vasę albo jakieś inne chrupkie. Zaspokaja apetyt a nie
      zapycha. powodzenia
      • zosia_771 Re: poradzcie 14.07.06, 12:10
        Hej,

Kwas foliowy trzeba brać do 12 tygodnia, później można sobie odpuścić. A poza
        tym jeśli masz dobre wyniki to najlepiej w ogóle nie brać żadnych tabletek-
        obciążają żołądek sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka