antilocapra 15.07.06, 20:34 Cześć!!! Chciałabym sie dowiedzieć co brałyście ze soba do szpitala. Ile koszul, czy jakieś podkłady sa potrzebne czy wystarczą grube podpaski. Czy po porodzie leży się w łózeczku bez majtek??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiek5 Re: Co do szpitala dla mamy 15.07.06, 20:42 to bardzo dużo zalezy od szpitala - można zajrzec czy ma stronie szpitala nie ma takich informacji. Generalnie to koszule (2), podkłady, jednorazowe lub siatkowe majtki, szlafrok, kubek i sztucce, oczywiscie przybory toaletowe, woda mineralna, często przydaje sie własny papier toaletowy Odpowiedz Link Zgłoś
parg4 Re: Co do szpitala dla mamy 15.07.06, 21:07 Jeszcze ręczniki, klapki najlepiej pod prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
siemalek Re: Co do szpitala dla mamy 15.07.06, 22:04 galotki jednorazowe koniecznie ! Pszy pierwszym porodzie w św.Zofii 3 lata i 4 mieś temu krzyczeli na jakiekolwiek galotki wiec się strasznie męczyłam trzymając udami te podkłady dodatkowo wszystko mnie strasznie przy chodzeniu bolało i było nie ciekawie rok temu przy porodzie córki juz nikogo sie nie pytałam czy mogę korzystac z tych majtów i nikt jakoś nie zwracał na to uwagi a komfort poruszania się nie do porównania polecam galotki niezbedne Odpowiedz Link Zgłoś
ania2021 Re: Co do szpitala dla mamy 15.07.06, 22:10 Roznie to z tym bywa,moge napisac wedlug siebie i szpitala w ktorym rodzilam co mi sie przydalo.Duzy recznik kapielowy i jeden maly,recznik papierowy do wycierania krocza po myciu,dwa papiery toaletowe,plyn do higieny intymnej,przybory toaletowe,podklady poporodowe(ja mialam jedna paczke ze soba,a maz pozniej dokupowal w sklepiku w szpitalu zuzylam chyba trzy paczki),trzy koszule rozpinane i trzy pary majtek,lub majtki jednorazowe.Dowiedz sie tez czy w szpitalu w ktorym zamierzasz rodzic trzeba miec ubranka dla dziecka,a dla dzidzi wez pieluszki i chusteczki nawilzajace.Po porodzie pozniej zakladasz majtki jak sie lepiej poczujesz zeby wstac,a na obchod tylko sciagasz,przynajmniej u mnie tak bylo.i jeszcze sztucce moga byc potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś