Dodaj do ulubionych

ciazowe rozterki

24.08.06, 10:37
bardzo sie boje ze nie poradze sobie z Maluszkiemsmiledo tej pory bylo wszystko
ok...ale zaczelam sobie uswiadamiac co mnie czeka i ciesze sie ze zostane
mamusia ale strasznie boje sie ze nie dma rady byc dobra mama...:/czy wy tez
mialyscie takie chwile zalamania?
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: ciazowe rozterki 24.08.06, 10:44
      Dasz radęsmile
      Zapewniam Ciebie.
      Musisz uwierzyć w siebie i swój rozum.
      W kobietach jest coś takiego,że jak są w trudnej sytuacji to wstępuje w nas
      olbrzymia siła fizyczna,emocjonalna i jesteś my w stanie prawie góry przenosić
      bo tyle w nas energii i zapału.
      Jeśli masz kogoś do pomocy to nie bój się i nie wstydź o nia prosić.
      Jesli masz ochotę na płacz to płacz ile chcesz,bo płacz oczyszcza również.
      Pozytywne myslenie to zawsze 50 % sukcesu.
      Pzdr.Gosia
      • madja6 Re: ciazowe rozterki 24.08.06, 10:49
        dzieki za te slowasmilete mysli niestety nie daja mi spokoju...
    • mama1_24 Re: ciazowe rozterki 24.08.06, 10:48
      jak byłam w ciąży to też ciągle myślałam o tym, że sobie nie poradzę, że
      przecież nigdy nie miałam styczności z tak małymi dziećmi, co ja zrobie bez
      pomocy, bo moi rodzice mieszkają trochę dalej od nas, więc byłam zdana tylko na
      siebie, ale jak już mój synek się urodził to wszystko przeszło i nikt nie musiał
      mi mówić co mam robić, jak mam robić wszystko przyszło samo, a teraz jestem
      szczęśliwą mamusią 11,5 miesięcznego chłopca smile
    • monicx Re: ciazowe rozterki 24.08.06, 11:05
      Od czasu do czasu zastanawiam się - czy będę dobrą matką??? Ale to całkiem
      naturalne obawy...
    • ewcia1980 Re: ciazowe rozterki 24.08.06, 11:16
      witaj smile
      mnie czasami takie chwile zwatpienia nachodza jak za dużo naczytam sie książek
      i róznych poradników. tam jest cała masa informacji i rad odnosnie pielegnacji
      i wychowania dziecka, ze czasami nie jestem w stanie tego wszystkiego ogarnąc.
      wtedy myśle sobie: "daj spokój! sama najlepiej bedziesz wiedziała co robic i co
      jest najlepsze dla twojego dziecka!" i od razu mi lepiej smile

czesciej niz takie chwile załamania nachodza mnie mysli jak to bedzie jak ten
      maly człowieczek juz sie pojawi na swiecie. przez 26 lat zyłam sobie beztrosko,
      myslałam tylko o sobie i swoich przyjemnościach, a teraz !!!!
      a teraz bedzie nas trójka, czyli wszystko to co chwilowo jest mi potrzebne do
      szczescia smile)))

pozdrawiam
      Ewelina
      • madja6 Re: ciazowe rozterki 24.08.06, 12:20
        wlasnie najwiecej mysli ogarnia mnie po odlozeniu tych "madrych" gazetsmilejest w
        nich wiele ciekawych informacji ale to one powoduja te myslismile
        • ewcia1980 Re: ciazowe rozterki 24.08.06, 12:25
          madja6 napisała:
          > wlasnie najwiecej mysli ogarnia mnie po odlozeniu tych "madrych" gazetsmilejest
          w nich wiele ciekawych informacji ale to one powoduja te myslismile

smile jest proste rozwiazanie - mniej czytac smile))
          a jeszcze przypomniała mi sie jedna rzecz. na samym poczatku, jak tylko
          zaczełam czytac te wszystkie poradniki i gazety, jedna strone potrafilam czytac
          3 razy, zeby wszystko dobrze zapamietac. na szczeście dośc szybko uswiadomiłam
          sobie co wyprawiam smile

pozdrawiam
          Ewelina
    • ineska2 Re: ciazowe rozterki 24.08.06, 11:16
      dobra mama to po prostu taka, ktora sie troszczy o dobro dziecka, a ty juz sie
      o to troszczysz smile wiec nie ma powodow do obaw. jasne, ze tak duzo sie zmienia
      w zyciu, ze mozna sie tego przestraszyc, ale przy calym trudzie maciezynstwo
      jest piekne. Tez zachecam cie do proszenia o pomoc jak bedzie ciezko i nigd nie
      oceniaj sie zbyt surowo, jak bedziesz miala chwile slabosci, czy popelnisz
      jakis blad. Takie obawy, jak masz sa czeste w ciazy.
    • deela ja mam bez przerwy 24.08.06, 12:27
      ale tak sobie myślę ze przeciez nawet suka umie się zajać szczeniakami a co ja gorsza czy jak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka