Dodaj do ulubionych

urodzilam przez cc- bylo warto!!!

08.10.06, 18:59
Wszystko trwalo szybko-ok 20 min i zobaczylam moja piekna ,zdrowa corke.A
bylo by zle gdybym zwlekala do porodu naturalnego-wody okazaly sie zielone,a
skurcze nie wystepowaly.
Porod przez cc w XXI wieku to cudowna rzecz dla malodej mamy i jej dziecka-
polecam!!!!!
Obserwuj wątek
    • kasia191273 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 08.10.06, 19:06
      eee tam, od razu 'polecam'!

gratuluję Ci oczywiście zdrowej córci i takich wrażeń, ale uważam, że
      nakłanianie do cc bez medycznych wskazań to już lekka przesada. Tak
      przynajmniej brzmi Twój post- bo choć w Twoim wypadku wskazania były, to
      piszesz do nas tak, jakbyśmy mając wybór miały rezygnować z porodu naturalnego
    • ola75101 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 08.10.06, 22:19
      Rodziłam przez cc i naturalnie. Dużo szybciej dochodzę do formy po porodzie
      naturalnym, choć doceniam komfort urodzenia przez cc, które daje gwarancje
      bezpieczeństwa dla dziecka.
    • eyes69 A rodzilas naturalnie? n/t 08.10.06, 22:21
    • karolina218 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 08.10.06, 22:39
      a mam takie pytanie czy cc jest sie prztytomnym ??
      czuje sie jakis bol albo cos nie przyjemnego ??

pozdrawiam
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20723;51/st/20070415/k/d5f1/preg.png

• cota Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 09.10.06, 08:31
        Ja miałam znieczulenie podpajęczynówkowe i nie czujesz bólu, nieprzyjemne może
        być wyszarpywanie dzidzi z brzucha, całość przebiega szybciutko. Potem jak
        puszcza znieczulenie to już boli, ale zależy od szpitala, w moim nie podają
        żadnych środków przeciwóbolowych, choć to operacja, żenada po prostu, w innych
        podają i da się znieść. Ja mialam swój paracetamol, ale nic nie pomógł big_grin. A i
        tak położne fukały, ze go biorę, to mimo osłabienia dość ostro wyraziłam swoje
        zdanie na temat z jednej strony zajmowania się maluchem, z drugiej bólem po cc,
        z trzeciej brakiem jakichkolwiek środków przeciwbólowych. Połozna dała mi
        spokój, ale powiedziała,żebym schowała paracetamol aby ona nie widziała, co
        mogłam jedynie skwitować wzruszeniem ramion, nie jestem, nie byłam i nie będę
        dzielna Matką Polką co zamierza cierpieć w imię ..?...w XXIw.
        • mama_kotula Cota???? 10.10.06, 12:55
          Nie wiem, czy dobrze rozumiem: brałaś doustny paracetamol zaraz po operacji?
    • dawida26 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 09.10.06, 08:59
      urodziłam sn synka pięć miesięcy temu. Niesamowite uczucie. Ból jak cholera
      przyznam. I teraz martwioę się że przy mojej epilepsji która pokazała się trzy
      miesiące temu będę musiała rodzić przez cc (o ile będzie ok). Ale gratuluję
      zdrowego dzieciaka. Jeśli nie ma przeciwskazań do cc nie decydowałabym się
      • dacra Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 09.10.06, 09:10
        urodzilam synka w maju. Po 18 godzinach porodu sn zdecydowano o cc. CC bylo ze
        wzgledu na brak postepu porodu i spadek tetna dziecka. Miala wczesniej zzo i
        tylko dlatego mialam cc w tym znieczuleniu a nie po narkoza. Potem dostawalam
        przez cewnik zrodkiprzeciwbolowe, po 24 godzinach zdjeto mi cewnik i kazano
        wstac z lozka. Po 2 dobie mialam juz dziecko caly czas przy sobie wczesniej
        przyjezdzalo do mnie na karmienie, a jak byl maz to bylo caly czas z nami. Po
        tygodniu czulam sie tak jakby porodu nie bylo, tylko troche rana ciagla i mialam
        wiekszy brzuch. U mnie obylo sie bez komplikacji i bardzo szybko doszlam do siebie.
        • monika2821 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 09.10.06, 10:20
          Ja mialam 'cc na zyczenie' a o zielonych wodach nie mialam pojecia ani ja ani
          moj ginekolog!Zabieg trwal 20 min ,nic nie czulam.Anestezjolog poinformowl
          mnie:wlasnie rozcieto powloke brzuszna a ja bylam w szoku-juz tak szybko,ja nic
          nie czuje winkPotem czulam jak lozko sie kolysze i to bylo nawe fajne
          uczucie.Nastepnie zobaczylam coreczke.
          Bol po cc oczywiscie byl-trudno.Po 3 dniach wyszlam z prywanej kliniki.Po
          tygodniu doszlam do siebie.
          Pozdrawiam!
          • eyes69 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 09.10.06, 10:27
            A moze dlatego, ze prywatna to "bylo warto". wink

Jesli nie masz porownania do porodu naturalnego, to skad wiesz co watro? smile

Rozumiem, ze w Twoim przypadku pewnie i tak by sie na cc skonczylo, ze wzgledu
            na te wody.
            • karolcia67 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 09.10.06, 10:40
              Ja rodziłam przez cc troche lat wstecz, bo były komplikacje w czasie trwania
              porodu sn, i powiem szczerze nie chce już rodzić sn, mimo ze pierwsze dziecko
              urodziłam sn, to był koszmar... a po cc nic mnie nie bolało bo byłam tak
              szczęśliwa że dziecko urodziło się całe i zdrowe.
            • 45q6 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 10.10.06, 15:26
              ja osobiscie prosilam sie o cc .a to dlatego ze cala ciaze jedna i druga byly
              problemy z infekcjami .i zaden lekaz niewiedzial co to jest i od czego .wskazan
              moze nie bylo ,ale po cc doszli co to bylo ,prawdopodobnie wnowajca wszystkiego
              jest gronkowiec zlocisty ,ktorego nie moga usunac mimo leczenia amntybiotykami
              on powraca .i co ciesze sie ze wywlczylam swoje bo mam zdrowe córki 3 l. i
              roczek .no a co by bylo gdyby nie moja intuicja wole nawet niemyslec
              agnieszka
    • mama_kotula Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 09.10.06, 10:39
      monika2821 napisała:
      > Porod przez cc w XXI wieku to cudowna rzecz dla malodej mamy i jej dziecka-
      > polecam!!!!!

Tak, no super po prostu. Rozcięcie brzucha jest de best i lekiem na całe zło.
      Zastanów się, co piszesz.

Ja też rodziłam przez cc, dwukrotnie, ze wskazań medycznych, i faktycznie, widzę
      wiele plusów takiego rozwiązania ciąży, ale nie przyszło mi do głowy, aby wpadać
      z tego powodu w euforię i reklamować operację na forum.
      • tucik Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! potwierdzam! 09.10.06, 22:42
        też tak urodziłam-CC PLANOWANE-b. szybko doszłam do pełnej formu, brzuch po 4 m-
        cach jak sprzed ciązy piekny i płaski, malutka cieńka blizna, waga tez jak
        sprzed a przytyłam 18kg! dzidzia zdrowiuteńka, będę rodzić tylko przez cc!
        • aga55jaga Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! potwierdzam 10.10.06, 00:20
          tucik napisała:

> też tak urodziłam-CC PLANOWANE-b. szybko doszłam do pełnej formu, brzuch po 4
          m
          > -
          > cach jak sprzed ciązy piekny i płaski, malutka cieńka blizna, waga tez jak
          > sprzed a przytyłam 18kg! dzidzia zdrowiuteńka, będę rodzić tylko przez cc!

ależ co ma wspólnego płaski brzuch po ciąży z cesarką ????
          • tucik Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! potwierdzam 11.10.06, 20:15
            a ma wspólnego tyle, że krąży mit jakoby po cięciu brzuch się wolniej wciągał,
            gorzej chował co u mnie nie znalazło potwierdzenia!
    • aga55jaga Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 10.10.06, 00:01
      "Porod przez cc w XXI wieku to cudowna rzecz dla malodej mamy i jej dziecka-
      polecam!!!!!"

cc to nie ciasto albo wycieczka nad morze. Więc nie polecaj. Pozwól zadecydować
      każdej z nas co dla nas i dla naszych dzieci będzie najlepsze.
      • antyka Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 10.10.06, 00:08
        i ja rodzilam przez cc
        ale w zyciu nie przyszloby mi do glowy pisac na forumach: goraco polecam!
        tak po prostu w zyciu wyszlo, ze mialam ciecie, a nie psn
        ani to powod do dumy, ani do wstydu
        ani tez metoda warta odradzania, czy polecenia...
        • aga55jaga antyka 10.10.06, 00:12
          odpoczywaj babo a nie po forach się szlajasz big_grinDDDD
        • malgosiek2 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 10.10.06, 13:09
          Antyka gratulacje!!!!!
          ŚciśliCię w piątek,bo jak tak to mnie też pocięli w piątek.
          Mam co trzeba i to jest ważne,ale o dzieciach zapomnę jużsad
    • komyszka Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 10.10.06, 07:42
      gratuluje!!smilesmilesmile
      ja niestety rodziłam sn ale po raz pierwszy i ostatni. jesli jeszcze kiedys
      postaramy sie o drugie dziecko - rozwiązanie wyłacznie przez planowe cc.
      pozdrawiam!
      • duszka30 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 10.10.06, 08:29
        Tyle ile nas tyle pewnie opinii na ten temat, rodziłam dwa razy naturalnie i
        uważam, że mimo bólu to bardzo piekne przeżycie i uczucie jakie dane jest
        przeżywać tylko nam kobietom!! Nie chciałabym aby ktoś nam to odbierał,
        oczywiście czasem się nie udaje, ale nie zdecydowałabym się na cc na własne
        życzenie.
    • malgosiek2 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 10.10.06, 13:07
      Właśnie wrociłam ze szpitala po operacji ginekologicznej,ale brzuch cięty jak
      do c.c.
      NIGDY w życiu nie chcę mieć c.c.na życzenie.
      Trzeba być naprawdę porąbanym na ciele i umyśle by dać się pokroić ot tak sobie
      bo chcę.
      Teraz jest 4 doba po operacji ani kaszlnąć,kichnąć,schylić się.
      mimi iż miałam zn.podpajęczynowkowe dobę byłam nietomna i nieżywa,Rzygałam jak
      kot wstać trudno,przekręcić się na boki też a gdzie jeszcze opiekować się
      dzieckiem.
      Rana ciągnie,kłuje,boli,tyłek skłuty po lekach p/bolowych.
      Nie była to błacha operacja,a raczej z tych poważnych.
      Macica cięta na 7 cm z boku.
      Ech....szkoda gadać,bo zaraz po powrocie ze szpitala zlinczują mnie jak psa
      zwłaszcza cota i podobne.
      Pzdr.Gosia
      • abi3 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 10.10.06, 15:32
        Również miałam operację ginekologiczną (plastyka macicy). Bardziej
        traumatycznego zdarzenia nie miałam nigdy w życiu : ból, ból,ból i jeszcze raz
        ból. Dochodziłam do siebie dwa tygodnie....
        Po czterech latach urodziłam synka, oczywiscie przez cc (wskazania lekarskie).
        Bolało jeden dzień, ale nie bardzo, na drugi dzień śmigałam przy malym jak sarenka.
        No i jak to jest? hihi....nie wiem!
    • mala1976 Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 11.10.06, 20:48
      No właśnie. Ja nie wiem co robić bo mam wyraźne predyspozycje do nieplanowanej
      cc ze względu na torbiel w jajniku (jedyny jajnik, poprzedni usunięty w całości
      z jajowodem) i żółtaczke typu C, ale żaden lekarz jednoznacznie nie chce mi
      powiedziec co wybrac nature czy cc
    • kaasma Re: urodzilam przez cc- bylo warto!!! 11.10.06, 22:18
      ja rodziłam sn choc miałam rodzić cc ale uparłam sie i tyle.było super nie mam
      na brzuchu blizny, nie ciągnie mnie i nie ma zrostów
    • kotka211 Popieram monike 11.10.06, 22:33
      Ja też mialam cc i wierze ze można sie dobrze czuć po cc i chcieć jeszcze raz
      to powtórzyc! Ja też miałam cc ale nie na rządanie tylko przez wody zielone i
      brak rozwarcia i nie moglam wyleżec pierwszej doby w łózku po znieczuleniu
      zewnątrz oponowym bo prawie nie czułam bólu, jedynie przy schodzeniu z łózka i
      pierwszych krokach bylo cieżko! Po powrocie do domu bylam od razu na nogach!
      Teraz jestem 11 mies po i jesli zajde w ciąże to napewno bede rodzic przez cc!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka