bliambka 18.10.06, 17:25 Czy któraś z Was miała robioną amniopunkcję w Poznaniu? Chciałabym dowiedzieć się szczegółów na ten temat, m.in. kiedy można wykonać ten zabieg i ile trwa oczekiwanie na wynik. Dzięki za ewentualne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beti744 Re: Amniopunkcja - Poznań 18.10.06, 22:24 Czy jesteś pewna że chcesz robić ten zabieg? Czytalam zwierzenia dziewczyny która przestrzegała przed tym zabiegiem. Kilku lekarzy potwierdziło jej że dziecko będzie miało zespół Downa dlatego zdecydowała się na ten zabieg. Później malo co nie poroniła,straciła dużo wód płodowych. Dzięki znajomości profesora w IMiD w Warszawie udało im się uratować dziecko. Okazało się zę dziecko jest zdrowe nie ma żadnych wad genetycznych, mała miała tylko zgnięcioną stópkę bo ta dziewczyna straciła dużo wód płodowych zanim dojechała do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
bliambka Re: Amniopunkcja - Poznań 18.10.06, 22:27 Ja nie chcę zrobić tego zabiegu, ale wręcz muszę. Istnieją ku temu poważne wskazania medyczne, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
beti744 Re: Amniopunkcja - Poznań 18.10.06, 22:29 Zyczę Ci powodzenia, piszę tylko żeby przestrzec, ale nie chcę Cię wystraszyć, jeżeli tak to odebrałaś to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś