Dodaj do ulubionych

Moja druga ciąża

IP: *.* 05.02.02, 22:35
Właśnie dzisiaj razem z mężem zrobiliśmy rano test ciążowy i zobaczyliśmy obok kontrolnej niebieskiej kreseczki śliczną różową. Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że znowu będzie nam dane przeżywać takie wspaniałe chwile jak z naszym Krzysiem. Nasz Synek 14.02 skończy Roczek, a więc gdy urodzi się Dzidziuś będzie miał rok i 8 miesięcy. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia jeśli chodzi o tak małą różnicę wieku? Czekam na odpowiedzi.Szczęśliwa Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesia Re: Moja druga ciąża IP: *.* 06.02.02, 07:46
      Moja siostra i najbliższa przyjaciółka mają dzieci z tak mała różnicą wieku. W ciąży było im ciężko bo na przykład z jednej strony mdłości a z drugiej koniecznośćc wymiany pieluchy. Po narodzinach też trochę trudniej niż w przypadku większej różnicy wieku- starsze uznawało młodsze za zabawkę i np. mój siostrzeniec usiłował noworodkowi wepchnąć samochodzik do buziwink.Teraz dzieci są większe , mają ze sobą dobry kontakt,(choć tłuką się też bardzo) matki mają niejako za "jednym zamachem "odwalone sprawy dotyczące maluchów, ubranka bezprzestojowo przechodzą z jednego na drugie. Tak wiec są dobre i złe strony takiej sytuacji, a pomoc męża bardziej potrzebna niż w przypadku wychowywania dzieci "pojedynczo".
    • Gość: KvM Re: Moja druga ciąża IP: *.* 07.02.02, 13:30
      Cześć Joaniczku!NIeco ponad tydzień temu urodziłam drugą córeczkę. Pierwsza za dwa tygodnie skończy dwa latka. Dlatego dopiero nabieram doświadczenia. A doświadczają mnie dzieciaczki, doświadczają ;-) Trochę o tym pisałam na e-mamie w wątku "Zostałam poddana ciężkiej próbie".Drugą ciążę zniosłam gorzej, niż pierwszą (ale i tak ominęły mnie zgagi, puchnięcie), z przepracowania trafiłam do szpitala w 24/25 tyg. ciąży. Jestem jednak silna kobieta i ciążę donosiłam.Teraz mamy dwie urocze istotki, z których jedna narazie tylko je, śpi, "kupka" i wieczorami płacze , druga zaś choć jest zazdrosna, całuje, głaszcze i przykrywa siostrę swoim kocykiem.Dorka m. Eleonory i Marceliny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka