Dodaj do ulubionych

Biust mam karmiących

IP: *.* 14.05.02, 11:55
Cześć,Mam pytanie do doświadczonych emam karmiących.Mam się zaopatrzyć w "odpowiednio większy" biustonosz dla mam karmiących do szpitala. Co to znaczy odpowiednio większy? Rozmiar większy niż w ostatnich tygodniach ciąży?Dwa rozmiary? Trochę jestem przerażona bo teraz (siódmy miesiąc) z mojego 75B zrobiło mi się 85C i jak tak dalej pójdzie to zabraknie rozmiarów... Serdecznie pozdrawiam,Zosia
Obserwuj wątek
    • Gość: Gusiak Re: Biust mam karmiących IP: *.* 14.05.02, 16:30
      Nie ma reguły. Choć karmię synka już jakiś czas, biust mi się powiększył z 75 A do zaledwie 80 A lub 80 (małe) B. Polecam Ci staniczek Triumpha Mamabel Micro Stretch - nie ma odpinanych miseczek, ale "rośnie" z biustem - mi pasował pod koniec ciąży i pasuje teraz (a biust jednak trochę większy) - jest milutki w dotyku i można go gotować. A z karmieniem nie ma problemu - jednym ruchem zadzieram staniczek i już mój maluch może sie dobierać do mleczka.A - i był tańszy niż staniki do karmienia - kosztował około 40 zł.Powodzenia i trzymaj sięGusiak
    • Gość: Berenika Re: Biust mam karmiących IP: *.* 14.05.02, 19:37
      Z tego, co wiem, nie musi być większy, niż w ostatnich tygodniach ciąży. Musi mieć tylko "zapas" w miseczce, bo objętość Ci się będzie zmieniać. natomiast pod biustem Ci ubędzie. Generalnie stanik do karmienia kupuje się w ostatnim miesiącu i już. dziewczyny bardzo sobie chwalą Triumpha - ja już mam taki, chociaż nie przetestowany jeszcze w ogniu walki. Nosi się w każdym razie bardzo wygodnie.Berek
    • Gość: DorotaJ Re: Biust mam karmiących IP: *.* 15.05.02, 08:43
      Cześć Zosieńko,ja kupiłam Triumpha taki psecjalny do karmienia w ostatnich tygoniach ciąży. Pod biutem masz przecież kilka zapięć (zmniejszy Ci się obwód po porodzie), a miseczki są rozciągliwe. Jestem z niego tak zadowolona, że kupiłam nastepny, ale rzeczywiscie jest drogi. Mam też Triumpha taki normalny stanik dopasowywujacy się i chyba go też zacznę stosować.We Wrocławiu na Powstanców Śląskich wybór jest wielki.PozdrawiamDorotaJ
    • Gość: asia_t Re: Biust mam karmiących IP: *.* 15.05.02, 10:21
      Ja mialam przed ciąża 75A. W ciąży 80B. Teraz nosze podczas karmienia 85B. Musi sie zmiescic wkladka. Kup sobie na poczatek jeden biustonosz, zawsze mozna dokupic drugi. Z dzieckiem tez da sie wychodzic z domu! :-) zawsze mozesz wyslac męża na zakupy. :-) PozdrawiamasiaT
    • Gość: Zoś Re: Biust mam karmiących IP: *.* 17.05.02, 15:26
      Bardzo Wam dziękuję za rady. Wstrzymam się do ostatnich tygodni i zobaczę, jak "sytuacja" się rozwinie :)Serdecznie pozdrawiam,Zosia i Synek
    • Gość: krecik Re: Biust mam karmiących IP: *.* 18.05.02, 21:26
      Cześć!Wiesz...ja miałam 75 b ,a po dwóch i pół miesiącach ciąży-75 d albo nawet większy. Kup sobie najlepiej biustonosz rozpinany z przodu, bawełniany.Taki urośnie razem z biustem.I najlepiej bezszwowy lub taki,którego miseczki nie są łączone(cycki się robią bardzo wrażliwe i gryzie wszystko).Ramiączka njlepiej grube.Poszukaj w sklepach sportowych-tam znajdziesz biustonosze np.dla tenisistek.Powodzenia. :hello:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka