Dodaj do ulubionych

łożysko na dnie

04.01.07, 21:48
ja w temacie - czy spotkalyscie sie dziewczyny z takim określeniem??? Jestem
w 23 tc i byłam dzisiaj na USG genetycznym (połówkowym) jak sie okazało mam
zdrowiutką córónie Tylko martwi mnie ten opis "łożysko na dnie " zapytałam
oczywiście lekarza który robił mi to badanie o znaczenie tych słów co on
skwitował, że lekarz prowadzący mi wyszystko wyjaśni. Strasznie się martwie i
staram coś znaleźść w necie, ale jak narazie coś mi nie wychodzi. Może któraś
z WAS spotkała się z takim określeniem??
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: łożysko na dnie 04.01.07, 21:53
      Spokojniesmile
      Więc niech Cię nie martwi.
      Bo wszystko jest w porządku i jest to fizjologia,a nie patologia.
      Patologią jest wtedy jak łożysko jest przodujące czyli znajduje się przy ujściu
      wewn.
      Pzdr.Gosia
      • stejsi1978 Re: łożysko na dnie 04.01.07, 22:51
        ja miałam przodujące i tez było ok
        • malgosiek2 Re: łożysko na dnie 05.01.07, 09:10
          Przodujące ok?
          Hmmm....mało prawdopodobne.
          Pzdr.Gosia
          • olamad Re: łożysko na dnie 05.01.07, 10:02
            Mniemam, ze koleżanka miała na myśli "na przedniej ścianie" - a to co innego
            niż "przodujące" i jak najbardziej ok, prawda?
            • malgosiek2 Re: łożysko na dnie 05.01.07, 10:06
              Ano!
              O tym skrócie nie pomyślałamsmile
              pzdr.Gosia
              • stejsi1978 Re: łożysko na dnie 05.01.07, 21:03
                chyba wyraznie napisałam PRZODUJACE! nie róbcie ze mnie idiotki.nastapiło
                oderwanie łozyska i krwotok wewnętrzny,skonczyło sie cc. Jak pisałam ze było
                "ok" to chodziło mi o to ze dziecko jest zdrowe...

pzdr
                • malgosiek2 Re: łożysko na dnie 05.01.07, 21:40
                  To trzeba było napisać wyraźnie i logicznie,że chodzi o zdrowe dziecko.
                  A nie napisałaś skrót myślowy i myślisz,że wszyscy się domyślą o co chodzi.
                  Pzdr.Gosia
                  • stejsi1978 Re: łożysko na dnie 06.01.07, 18:42
                    to chyba logiczne ze w ciazy i przy porodzie jest najwazniejsze zdrowie dziecka.
                    My - mamusie jestesmy juz na drugim miejscu. zyje, mam sie dobrze wiec było ok,
                    proste...

pzdr
                    • malgosiek2 Re: łożysko na dnie 06.01.07, 18:44
                      Logiczne,ale trzeba wyraźnie napisać,że miałaś przodujące łożysko i dziecko
                      mimo tego urodziłaś zdrowe.
                      My nie musimy się domyślać Twoich skrótów myślowych.
                      Pzdr.Gosia
                      • stejsi1978 Re: łożysko na dnie 06.01.07, 19:23
                        domyslac sie nie musisz, pouczac tez nie

pzdr
                        • inia33 Re: łożysko na dnie 07.01.07, 13:48
                          ale jak przeczyta to zielona dziewczyna to stwierdzi
                          aha mam przodujące i to jest ok, więc nie mam co się przejmowaćsmile
                          też uważam że odrobina precyzji w wyrażaniu się jeszcze nikomu nie zaszkodziłasmile
                          • stejsi1978 Re: łożysko na dnie 07.01.07, 20:04
                            a dlaczego mamy straszyc kobiety w ciąży?? przeciez nic sie nie poradzi na to ze
                            ma któras z nas np łozysko przodujące! a stres w ciazy nie jest wskazany ...
                            gdybym napisała ze miałam przodujace i to był koszmar! bo miałam skurcz
                            jednostajny, bo oderwało sie łozysko, bo dostałam krwotoku wew, bo zanikł puls
                            małej... co to da?? tylko tyle ze zestresowałabym inne kobiety, a to nie tedy
                            droga... rozumiem o co Wam chodzi i po czesci macie racje. Tylko mówie, nie ma
                            sensu straszyc kobiet bo to co ma byc i tak bedzie... a najwazniejsze jest zeby
                            dzidzia była zdrowasmile a my kobity twarde sztuki jestesmy i wiele jestesmy w
                            stanie zniesc
                            pozdrawiam
                            ps. i zmienmy temat bo kolezanka pytała o łozysko na dnie...
                            • malgosiek2 Re: łożysko na dnie 07.01.07, 20:18
                              Ale to nie jest straszenie kobiet w ciąży.
                              Chyba lepiej,aby taka ciężarna z ł.p była uświadomiona co to jest,co ją może
                              czekać,na jakie niepokojące objawy zwracać uwagę,że ma dużo leżeć i prowadzić
                              bardzo oszczędny tryb życia,że to nie jest błachostka tylko poważniejsza
                              patologia.
                              Pzdr.Gosia
                              • stejsi1978 Re: łożysko na dnie 07.01.07, 22:02
                                to przepraszam Cie bardzo, ale nie wiedziałam ze kobieta z ł.p musi duzo lezec i
                                sie oszczedzac, bo mi nic takiego ginekolog nie zalecił... A o ł.p dowiedziałam
                                sie dopiero na sali operacyjnej... nie lezałam na oddziale patologicznym...
                                kompletnie nic, zadnych wczesniej sygnałów nie miałam i wiesz teraz z
                                perspektywy czasu uwazam ze to dobrze ze mnie nie uswiadomiono wczesniej bo ja
                                straszna panikara w ciąży byłam tongue_out a tak wogole kobietki nie sprzeczajmy sie o
                                jedno "ok" bo te słowne potyczki do niczego nie prowadzą
                                pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka