Dodaj do ulubionych

krwawienie dziąseł

01.02.07, 07:50
Witajcie!jestem w 10tc i bardzo krwawią mi dziąsła,do tego są bardzo spuchnięte.Wyniki z krwi mam bardzo dobre,zęby zdrowe i o higienę jamy ustnej dbam więc nie wiem co się dzieje.Od kilku dni płuczę jamę ustną szałwią,ale to nic nie pomaga.Bardzo prosze Was o radę co może mi jeszcze pomóc.
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: krwawienie dziąseł 01.02.07, 09:59
      rozpulchnienie, zwiększone ukrwienie i krwawienie ze śluzowek (nie tylko z
      dziąsel) to zjawisko normalne w ciąży;
      jesli jednak te krwanienia są obfite, dlugotrwale, to powinnas zasięgnąc porady
      lekarza;
      mi krwawily dziąsla - głównie przy myciu zębow, mialam tez krwawienia z nosa -
      lekarz mowil, ze to normalne
    • ania2613 Re: krwawienie dziąseł 01.02.07, 10:02
      ja tez tak mialam, to standarwdowe w ciazy i podczas karmienia, uzywaj pasty
      lacalut,bo ona jest wlasnie na krwawiace dziasla,a od tych nieszczesnych
      dziasel moga popsuc sie zeby
    • anneczka78 Re: krwawienie dziąseł 01.02.07, 10:14
      Ja też mam problem z dziąsłami. A na początku ciąży miałam dodatkowo lekkie
      krwawienia z nosa.
      • kkatarynka Mialam ten sam problem i znam rozwiazanie :) 01.02.07, 10:48
        Mialam ten sam problem i znam rozwiazanie smile Super na krwawiace, oslabione
        dziasla jest pasta do zebow Meridol. Mnie pomogla w ciagu tygodnia, a mialam
        juz dziasla w nieciekawym stanie. Jest dostepna w aptece, nie jest ona tania -
        kosztuje ona (u mnie na wiosce) 14 zlotych za 75 ml, ale szczerze polecam.
        • ewcia1980 Re: Mialam ten sam problem i znam rozwiazanie :) 01.02.07, 11:37
          Ja problemy z krwawiącymi dziąsłami miałam praktycznie przez cała ciąże.
          Dziąsła przestały krwawic nastepnego dnia po porodzie smile
          W ciązy tez używałam pasty Meridol. Krwawienie troszke zmniejszyło sie ale i
          tak było przy każdym myciu zębów.
          Poza tym kupiłam miekka szczoteczke do zebów.

Aha, no i jeszcze kamien na zebach. Moja dentystka mówiła, ze tez moze
          powodowac zwiekszone krwawienie.

pozdrawiam
          Ewelina
    • mamahani2 Re: krwawienie dziąseł 01.02.07, 11:59
      Oj jak ja to dobrze znam!!! Całą ciąże się męczyłam, ani umyć zębów, ani zjeść
      coś twardego - koszmar. ulgę przynosił mi płyn do płukania Tantum verde -
      polecam, bo działa super. Tak jak moja poprzedniczka napisała, problem zniknął
      zaraz po porodzie. Teraz jestem znowu w ciąży - to już połowa i problemu z
      dziąsłami o dziwo nie mam.
      Pozdrawiam.
      • morita11 Re: krwawienie dziąseł 01.02.07, 19:13
        Rozowy corsodyl jest zalecany do plukania jamy ustnej w ciazy.
    • anita.sz Re: krwawienie dziąseł 03.02.07, 00:21
      Znam ten ból. Jestem w 24t i od początku ciązy męczyły mnie intensywne
      krwawienia dziaseł i z nosa. Przetestowałam różne pasty. Najlepsza okazała się
      Lacalut w połączeniu z płynem Meridol (pasta Meridol była taka sobie).
      Ale problem rozwiązała dopiero szczoteczka elektryczna. Myje delikatniej niż
      tradycyjna.
      • amel22 Re: krwawienie dziąseł 03.02.07, 20:00
        Ja też mam krwawiące dziąsła ,szczególnie kiedy myję zęby.Zmieniłam szczoteczkę
        na bardziej miękką i to trochę pomogło.
        • beatar9 meridol 04.02.07, 14:47
          witam,będąc w ciąży miałam to samo i moja stomatolog poleciła mi pastę Meridol-
          pomógł...pozdrawiam-Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka