anelka82 23.03.07, 15:26 jestem w 12 tygodniu ciaży i doskwieraja mi silne bole plecow, czy masaz jest wkazany? sa jakies przeciwwskazania do takiej formy przyniesienia obolałym plecom ulgi?ktos cos wie, moze sam praktykuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.stalowa Re: masaz 24.03.07, 12:34 Czesto wybieram sie na masaz ,ktory mnie bardzo relaksuje ,a w domu masuje mnie maz-prawie codziennie.Cudownie sie czuje.Goraco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sempkas Re: masaz 29.03.07, 13:40 mnie terapeuta manualny i masazysta cala ciaze stawial na nogi jak korzystalam z rehabilitacji w Medicover i mysle ze warto chodzilam tez na cwiczenia www.aktywne9miesiecy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anelka82 Re: masaz 17.04.07, 16:12 bardzo prosze o podanie adresow i miejsc w ktorych wykonywane sa masaze dla kobiet w ciazy. bede wdzieczna za kazdy namiar Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: masaz 18.04.07, 15:07 właśnie mi kręgosłup i odcinek krzyżowy od tygodnia pęka.To dopiero 18 tc więc nie wiem jak dotrwam do końca.Macie jeszcze jakies sprawdzone adresy w Wawie albo w okolicach (np Pruszków) gdzie wykonuja masaże kobietom w ciązy? Odpowiedz Link Zgłoś
apolka73 Re: masaz 18.04.07, 15:19 Na Waszym miejscu spytalabym ginekologa czy nie ma przeciwwskazan. Mi masaz kategorycznie odradzily dwie lekarki ,w tym jedna luzaczka, ktorej ufam bezgranicznie. Cos w tym musi byc. Cos z receptorami i dzialaniem rozkurczowym. i przyspieszeniem porodu oczywiscie. wiec kupilam specjalna poduszke do spania i czekam na masaz "po". Podobno jest rownie potrzebny jak w trakcie Odpowiedz Link Zgłoś