Dodaj do ulubionych

spanie na boku, a kopniaki

07.04.07, 17:08
Dziewczyny, jak tylko położę się na bok jeden czy drugi, mała strasznie mnie
kopie, ale to jest przyjemne uczucie. Myślę sobie tylko, że może ją uciskam -
jej niewygodnie i daje mi znaki, abym leżała na plecach (wtedy jest mniej
aktywna). Myślicie, że leżąc na boku mogę ją jakoś uciskać?
Obserwuj wątek
    • 1diavola Re: spanie na boku, a kopniaki 07.04.07, 17:34
      Mnie tak samo kopie jak się kładę na boku. Jeżeli kopie mnie na jednym, to
      zasypiam na drugim boku. Nie radzę spać wznak. Wtedy sama sebie nie dotleniasz,
      bo ciężarna macica uciska na żyły, które tłoczą krew do serca i z tego powodu
      serce krwi dostaje mniej, mniejsza ilość krwi następnie przechodzi do płuc i w
      konsekwencji mózg twój otrzymuje dużo mniej tlenu niż wtedy, gdybyś spała na
      boku. A dzidzia zawsze może się przekręcić jak będzie jej niewygodnie.
      • majowa-panna Re: spanie na boku, a kopniaki 07.04.07, 19:11
        mnie też kopie czasem jak leże na boku, a śpię tylko na lewym bo na prawym to
        już w ogóle nie umiem. jak bardzo się denerwuje to szukam takiej pozycji żeby
        był spokojniejszy. dziecko się wierci bo może też sobie pozycji szuka?
        • amel22 Re: spanie na boku, a kopniaki 07.04.07, 19:27
          U mnie jest dokładnie tak samo.Jak tylko przekręcę się na jeden z boków to
          dostaję "kopniaczki".Wtedy nasuwają mi się głupie mysli-że może niechcący
          synusia przyduszę lub mu coś przycisnę.I śpię na plecach.Ale ile tak można.Jest
          niewygodnie i znowu od początku.Ja na bok a mały daje mi kuksańca.
    • edit38 Re: spanie na boku, a kopniaki 07.04.07, 19:37
      U mnie jest to samo i w moim wypadku jestem pewna że czasami mała daje mi znać
      że jest jej niewygodnie ponieważ potrafi wtedy dosyć boleśnie kopać a gdy
      zmienię pozycję uspokaja się i jej kopanie jest dla mnie przyjemnością. To samo
      jest gdy siedząc zaczynam się garbić (wtedy też daje mi znaki abym się wyprostowała)
      • wiolka766 Re: spanie na boku, a kopniaki 08.04.07, 13:20
        a mnie połozna powiedziała,że najlepiej spac na lewym boku,wtedy dziecko jest
        lepiej dotlenione.
    • skarbus81 Re: spanie na boku, a kopniaki 08.04.07, 14:26
      ja mam ten sam "problem", i jak już mi tak "dokucza" to też przekręcam się na
      plecy, zresztą i tak wolę tak leżec
      • edzia.79 Re: spanie na boku, a kopniaki 08.04.07, 17:38
        mnie mala tez kopie jak spie na lewym boku.przekrecam sie na prawy lub spie pol na lewym-pol na plecach (tak posrodku).do tej pory mala miala tam glowke (chyba ze juz sie przekrecila) wiec sie nie dziwie ze jest jej niewygodnie.
    • fairycharlotte Re: spanie na boku, a kopniaki 09.04.07, 22:16
      Mnie zwykle kopie jak leze na prawym boku, bo tam ma nóżki i troche jej wtedy
      ciasno...
      Na lewym boku zwykle sie uspokaja.
    • babka33 Re: spanie na boku, a kopniaki 10.04.07, 10:45
      jejo, to ja mam dokladnie odwrotnie. Bardziej czuje ruchy "na wznaku"... hmm.
      Pewnie każdy dzieciak lubi inaczej.
      • jadzia.orbitrek Re: spanie na boku, a kopniaki 10.04.07, 12:36
        właśnie moja Mała, też jest najbardziej aktywna jak sobie leżę przed zasnięciem
        na wznak.a na boku jak leżę, to nic nie czujęsad a ogólnie to czasem się
        martwię, czy Moniśka tam się w ogóle rusza, czy może częściej śpi.
    • stefania123 Re: spanie na boku, a kopniaki 10.04.07, 15:17
      najlepiej spać na lewym, wtedy dziecko jest najlepiej dotlenione i moze być
      aktywne. Mój gonekolog odradził spania na wznak juz w zaawansowanej ciazy ze
      wzgledu na zle dotlenienie i moze też niektóre dzieci sie kręcą z braku tlenu.
      Po za tym, mi też było słabo na wznak.
      • monika7920 Re: spanie na boku, a kopniaki 10.04.07, 20:25
        u mnie najbardziej kopie jak leżę na wznak (wtedy brzuch sie rozpłaszcza, czuje
        jakby dziecku brakowało miejsca) i w ogole po zmianie pozycji np z jednego boku
        na drugi
        ale najlepiej sie czuje śpiąc na lewym boku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka