aniasc 30.05.03, 12:50 Mam do was pytanie. Co to jest tak naprawde depresja poporodowa? Strasznie duzo na ten temat pisza rozne magazyny, ale czytac prase to nie to samo co wysluchac kogos, kto przez to przeszedl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusiakraj Re: depresja 30.05.03, 21:19 Witaj Aniu!!! Ja jestem mama Michalka,ktory obecnie ma 3 miesiace i dwa tygodnie.Jak do tej pory nie mialam depresji(mam nadzieje ze tak zostanie),poki co jestem zakochana w swoim synku i swiata poza nim nie widze. Ale widzialam jak wyglada depresja i z tego co zaobserwowalam to polega to na tym,ze kobieta calkiem zatraca jakby swoja tozsamosc,na nic nie ma ani sily ani ochoty.Caly czas boi sie o swoje dziecko i boi sie tez z nim zostac sama,gdyz nie wierzy w to ze sobie poradzi.Nie ma sily by zajac sie soba,nie ma sily ani na opieke nad dzieckiem ani na zajecie sie soba.Jest bardzo zagubiona i po prostu zalamana.Mysle ze sa rozne objawy depresji.Moze byc tez tak,ze kobieta zaczyna nienawidziec swojego dziecka,ma zal ze zabralo jej wolnosc,nie moze zniesc jego placzu i tego ze musi byc przy nim na kazde zawolanie. To sa takie moje przemyslenia na ten temat,mam nadzieje ze Ciebie ominie depresja i bedziesz korzstac z urokow macierzynstwa bez zadnych klopotow. Zycze Ci powodzenia. Agnieszka-mama Michasie(18.02.2002r.) Odpowiedz Link Zgłoś
aniasc Re: depresja 31.05.03, 10:26 Dzieki sliczne, Agusia! jak dla mnie najwazniejsze jest to, ze taka paskuda jak depresja nie jest regula Odpowiedz Link Zgłoś