23.06.07, 16:40
Dziewczyny poradzcie...
Dziewczyna mojeog brata ma nawaracajace owsiki. Spotykamy sie bardzo czesto.
Wiem ze latwo mozna sie nimi zarazic. Co z leczeniem jesli je zlapie od
niej?? Od paru miesiecy uporczywie i bardzo swedzi mnie odbyt i tak
skojarzylam ze moze to przez to. Nie zauwazylam ich jednak, a dzis
dowiedzialam sie ze moj brat sie od niej zarazil. Do jakiego lekarza mam sie
udac. Jestem w 5 miesiacu ciazy.
Obserwuj wątek
    • dr_kaczusia Re: Owsiki 23.06.07, 16:57
      mozesz isc z tym do internisty, zeby w ogole Cie obejrzal i stwierdzil czy to na
      pewno sa owsiki + wykonal bad kalu. Swiad odbytu moga powodowac tez zylaki.
      Niestety leki stoswane w lecz owsicy sa przeciwwskazane w ciazy. Co do brata i
      jego dziewczyny, musza przeleczyc i siebie i swoich domownikow inaczej problem
      moze wciaz nawracac. Przydaloby sie tez wymienic zaraz po leczeniu bielizne,
      posciel itd. A przede wszystkim dbac bardzo o higiene osobista.
      • kasiapfk Re: Owsiki 23.06.07, 17:01
        U mnie z kolei młodsze dziecię przyniosło "lokatorów" -leczyli się wszyscy
        domownicy oprócz mnie. I pediatra mpojego synka i mój lekarz rodzinny i gin
        powiedzieli,ze na czas ciąży mam odpuścić sobie jakiekolwiek leczenie, nawet
        jeśli jestem zarażona. Po ciąży przyjdzie na to czas. Na szczęscie poza moim
        małym nikt z rodziny nie zaraził się.
        • justbe86 Re: Owsiki 23.06.07, 19:31
          Mysle sobie, ze jesli ich nie zauwazylas u siebie to moga to byc hemoroidy-
          dolegliwosc dosc czesta w ciazy. Ja tez myslalam, ze mam owsiki a okazalo sie
          ze to wlasnie hemoroidy. Lepiej idz do lekarza a bedziesz miala pewnosc.
          Pozdrawiam
          • moniqep Re: Owsiki 24.06.07, 13:08
            Owsikow w ciazy sie nie leczy. Jesli jednak ktos z domownikow ma owsiki powinni
            sie wszyscy przeleczyc (oprucz ciezarnej). Trzeba zmienic ,dobrze wyprac
            posciel,reczniki,bielizne. Zabawki dziecka i inne sprzety. Niestety przenosi sie
            je na brudnych rekach.
            Nonsensem czesto w takiech sytuacjach jest to ,ze jesli ciezarma ma owsiki to
            choc wyleczona jest cala rodzine ana moze od mowa ich zarazic.
            • moniqep Re: Owsiki 24.06.07, 13:09
              Ps. owsiki nie sa grozne dla ciezarnej (dla oczekiwanego dziecka). Niestety
              tylko uciazliwe dla samej zarazonej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka