mama703 24.06.07, 14:12 Dziewczyny od 4 dni mam zaparcia a jestem w 5tc.Co mam robic bo sie mecze Pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ranoma Re: help zaparcia 24.06.07, 15:07 zrób sobie "napar" z suszonych śliwek- mi bardzo pomógł... po prostu zalewasz śliwki wrzącą wodą...jeśli nie lubisz czegoś takiego, możesz zjeść kilka suszonych śliwek...naprawdę pomaga)) Odpowiedz Link Zgłoś
i01 Re: help zaparcia 24.06.07, 16:01 jogurt naturalny, lub owocywy + otreby pszenne, dziennie 4 łyzki otrąb, mozna go podzielić na dwa razy pić duzo duzo wody soczki, jeść owoce, jabłka z skórka, śliwki suszone, woda z miodem Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: help zaparcia 24.06.07, 16:07 juz zaparcia??) poczekaj do 30 tc ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: help zaparcia 24.06.07, 17:52 ja na początku miałam zaparcia...teraz wręcz przeciwnie jak mi małą poskacze po jelitach)) Odpowiedz Link Zgłoś
franklin76 Re: help zaparcia 24.06.07, 18:05 Przede wszystkim pić dużo wody niegazowanej mineralnej, owoce, warzywa. Na czczo wypij 1 lub 2 szklanki wody najlepiej jakby była ciepła lub letnia - z sokiem cytryny i łyżką miodu - i gwarantuje ze podziała. Radzę w ogóle odstawić herbatę, kawę, jeśli pijesz... W pierwszej ciąży miałam koszmarne zaparcia na początku, ale była to jesień- zima i ciężko było pić dużo wody. Teraz piję duuużo i zaparć nie mam na razie wcale... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elwi71 Re: help zaparcia 24.06.07, 19:52 Mi te rzeczy średnio pomagały a męczyłam się strasznie. Lekarz przepisał mi tabletki ziołowe, które pomogły przetrwać BOLDALOIN. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2007 Re: help zaparcia 26.06.07, 10:56 Cześć, Na zaparcia bardzo pomaga owoc kiwi. Otóż jedz codziennie po śniadaniu owoc kiwi. Możesz zjeść jeszcze jeden w ciągu dnia zwłaszcza po obfitym posiłku. Kiwi nie zaszkodzi a może pomóc wiele znajomych moich koleżanek to przetestowało i naprawdę jest skuteczne. Owoc zawiera dużo witaminy C która chroni przed infekcjami oraz uodparnia organizm. Mam nadzieję że Tobie również pomoże Pozdrawiam Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-w Re: help zaparcia 24.06.07, 18:35 Mi pomaga z rana miseczka płatków czekoladowych z ciepłym mlekiem. Nawet nie zjem do konca i już czuję, że chce mi się do łazienki, ale nie gwarantuje że będzie działać w innych przypadkach ... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
moniqep Re: help zaparcia 24.06.07, 20:07 Czy od czasu do czasu mozna sobie pomoc czopkiem glicerynowym? Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: help zaparcia 24.06.07, 20:23 Zadnych srodków przeczyszczających nie wolno a tym bardziej czopków glicerynowych.Lepiej kupic sobie magnezytki albo otrebuski lub jesc duzo jablek koniecznie ze skórka bo tam jest duzo blonnika albo suszone sliwki Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: help zaparcia 25.06.07, 07:51 Zrezygnuj całkowicie z białego pieczywa. ( wszelkie chlebki , buleczki itd) Spróbuj graham i inne ciemne pieczywo. Do tego duzo duzo owoców.... Mamy to sczescie ze jest lato i o owoce wcale nie trudno. Zamiast kanapki - zjedz sałatkę z pomidorów czy ogórków. Mi pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
mama703 Re: help zaparcia-- dzieki dziewczyny 25.06.07, 09:18 wczoraj pojechałam ze meżem na zakupy i kupiłam naturalny jogurt troche owoców i zrobiłam sobie koktail. No i wieczerkirem zaliczyłam "kibelek" i dzis rano powtorzyłam czynnosc . Czuje sie lzejsza i pelna energii.Brzuch juz nie jest taki nadety. Jeszcze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaaa Re: help zaparcia-- dzieki dziewczyny 26.06.07, 08:08 witam, kromka ciemnego pieczywa zanuzona w oleju lnianym 2 razy dziennie rano i wieczorem. Pomaga. Olej lniany kupisz w sklepie ze zdrową żywnością. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
damap Re: help zaparcia 26.06.07, 10:01 mnie pomagało: jedzenie na czczo jogurtu AKTIVIA i popijanie dwiema szklankami przegotowanej wody, później KUPA i dopiero normalne śniadanie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alaska1 Re: help zaparcia 26.06.07, 13:15 nie ma chyba nic lepszego niż suszone sliwki - ja sama stosowałąm, w krytycznych sytuacjach popijałam wodą - skutek murowany! Poza tym można od czasu do czasu zastosować czopki glicerynowe - mi zaleciła lekarka - wszystko jest lepsze, od nadymania się - to zabronione! Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: help zaparcia 26.06.07, 17:23 A ja pije koktajle owocowe kefir +truskawki,jagody i malinki.Jem suszone owoce ,pije duzy wody niegazowanej z cytrynka i mieta i nie mam takich problemow prawie wogoleCzasami stosuje JELITON-do kupienia w aptece-mozna stosowac wciazy i super przeczyszcza Odpowiedz Link Zgłoś