izoola 26.06.07, 08:09 przeczytalam, ze najlepsze sa jednorazowe ale nie z FIZELINY. szukalam po aptekach, na allegro, ale z siateczkowych sa tylko wielorazowe. jakie wiec radzicie? te jedno czy wielorazowki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ggieniaa Re: majtki poporodowe 26.06.07, 08:12 Ja miałam wielorazowe siateczkowe z allegro i były ok. Przewiewne, itp. Ale i tak w szpitalu nie pozwalali ich używać, bo trzeba wietrzyć krocze, żeby się jak najszybciej goiło. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: majtki poporodowe 26.06.07, 09:20 zalezy w ktorym szpitalu, w moim pozwalali, polecam siateczkowe wielorazowe - poprostu przepieraj je codziennie, kup sobie 3,4 sztuki sa przewiewne, musisz miec jakiekolwiek, przy 1 porodzie nie mialam takich i uwierz, chodzenie z wkladka miedzy nogami chociazby do toalety to niezly wyczyn Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: majtki poporodowe 26.06.07, 09:26 Wielorazowe kupiłam w aptece. Przydają się na pewno ale na początku byłam ciągle bez dla dobra rany Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia.orbitrek Re: majtki poporodowe 26.06.07, 09:54 dziewczyny, a ile kosztują takie majtochy? Odpowiedz Link Zgłoś
annia.m Re: majtki poporodowe 26.06.07, 09:57 najważniejsze jest wlaśnie to, żeby byly siateczkowe, a nie z fizeliny. Ja mam siateczkowe i sa wlasnie wielorazowe. Zreszta takie radzila nam polożna na szkole rodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ania2601 Re: majtki poporodowe 26.06.07, 10:01 Ja kupiłam jednorazowe ale sporo się nachodziłam zanim znalazłam je w aptece przy uniwersamie na Grochowie. Za opakowanie 6 szt. zapłaciłam 7 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
annia.m Re: majtki poporodowe 26.06.07, 10:02 ja kupilam po 4,60 w hurtowni. Na allegro sa po ok 4,30 + koszty wysylki www.allegro.pl/item205438413_majtki_poporodowe_wielorazowe_z_nogawkami_r_ 38_40.html (ja takie mam) wiec chyba drozej wyjdzie, choc mozna sie z kims dogadac i zamowic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
annia.m Re: majtki poporodowe 26.06.07, 10:05 dziewczyny nie patrzcie na to czy majtki sa jednorazowe, bo naprawde to jest najmniej wazne. MUSZA byc siateczkowe. W tych z fizeliny wszystko sie odparza i rana krocza wogle nie oddycha Odpowiedz Link Zgłoś
kat.s Re: majtki poporodowe 26.06.07, 10:51 dobry temat, wlasnie mialam zapytac o to samo a moze jeszcze bardziej docikliwie: jak wygladaja takie majtki - bo rozumiem jednorazowe a wielorazowe? one maja w sobie jaks podklad/wklad a'la podpaska na odchody poporodowe? jak to wyglada? bo jestem jeszcze laikiem w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
izoola Re: majtki poporodowe 26.06.07, 11:58 www.allegro.pl/search.php?string=majtki+wielorazowe&category=17286&buy=0&new=0&pay=0&country=1 podklady kupujesz oddzielnie, np belli, 10szt w opakowaniu kosztuje ok 5zl Odpowiedz Link Zgłoś
sabciass Re: majtki poporodowe 26.06.07, 11:58 Poogladaj sobie na allegro, tam tego dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
kat.s Re: majtki poporodowe 26.06.07, 12:35 dzieki serdeczne - a te podklady to takie specjalne podklady poporodowe (kupuje sie je normalnie w drgerii cz tylko w aptece?) czy to takie podpaski większego rozmiaru? Odpowiedz Link Zgłoś
izoola Re: majtki poporodowe 26.06.07, 12:49 ja kupilam na allegro, w markecie nie widzialam, nazywaja sie pieluszki higieniczne dla niemowlat i dzieci, wygladaja jak mega podpaski bez skrzydelek. wystarczy z epowiesz w aptece- podklady poporodowe, beda napewno wiedzialy o co chdzi Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: majtki poporodowe 26.06.07, 13:31 to zalezy ponoc takie krwawnienie moze byc obfite ja po porodzie krwawiłam 3 dni i to dosc skromnie w szpitalu uzywalam podpasek normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: majtki poporodowe 26.06.07, 13:38 O matko święta, kolejny wątek o majtkach.... Dziewczyny, piszecie o nich jakby te majtki były kwestią życia lub śmierci. Jakie kupicie, takie będziecie mieć, to naprawdę nie jest aż tak ważne... Odpowiedz Link Zgłoś
kat.s Re: majtki poporodowe 26.06.07, 14:57 dla kogos kto w tym temacie jest zielony kazda informacja jest wazna i potrzebna, po to jest to forum by odpowiadac na takie wlasnie pytania Odpowiedz Link Zgłoś
annia.m Re: majtki poporodowe 26.06.07, 15:45 Zgadzam sie. Ja gdybym nie chodzila na szkole rodzenia, to pewnie kupilabym majtki fizelinowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: majtki poporodowe 27.06.07, 00:10 annia.m napisała: > Zgadzam sie. Ja gdybym nie chodzila na szkole rodzenia, to pewnie kupilabym > majtki fizelinowe.. No i co stałaby się z pewnością jakaś straszna tragedia, bo miałabyś fizelinowe majtki... A wiesz, ile kobiet nie chodzi do szkoły rodzenia i nie ma dostępu do internetu i forum, a rodzi bez siateczkowych majtek?? Odpowiedz Link Zgłoś
annia.m Re: majtki poporodowe 27.06.07, 09:54 Ja do porodu majtek też nie potrzebuje, a dzielę sie po prostu zdobytymi informacjami. Babka opowiadała o niejednej dziewczynie, której w fizelinowych majtach poodparzało sie wszystko, a do tego gorzej gojąca się rana, która po wsadzeniu wielkiej podpachy i zapakowaniu tego wszystkiego w te majtki wogle już nie oddychała. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: majtki poporodowe 27.06.07, 00:04 tylko i wyłącznie z siateczki - są super, rozciągają się, można uprać i schną na kaloryferze (rodzilam w lutym) w 15 minut. Odkryłam jeszcze ich dodatkową zaletę - zostało mi kilka i teraz jak muszę brać jakieś globulki czy też mam @ (niestety już mam (() to ubieram też te majtki na noc i nawet jak się pobrudzą to piorę i wszystko schodzi pięknie i już się nie martwię o zabrudzoną bieliznę. A podpaski - to kup największe BELLA polecam Odpowiedz Link Zgłoś
pppolonistka Re: majtki poporodowe 27.06.07, 17:54 Przy obu porodach miałam swoje normalne, bawełniane majtki, takie najbardziej znoszone. Przez ciążę je "kolekcjonowałam", a w połogu były jak znalazł!Przy pierwszym porodzie (4lata temu) miałam nacięcie krocza, przy drugim-(miesiąc temu) popękałam, że mi ze 20 szwów założono (duża dzidzia to spowodowała) i w obu przypadkach świetnie się rany goiły. Po co tracić więc fortunę na specjalne gaciory? Odpowiedz Link Zgłoś