iii10 27.09.07, 15:07 Własnie odebrałam wynik wymazu z kanału szyjki i niestety posiadam powyższe g..... nic nie mogę znaleść w necie na ten temat, jest to chyba jakiś paciorkowiec do dr ide dopiero w poniedziałek, martwie się. Wiecie coś na temat tej bakterii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batutka Re: streptococcus alfa hemolit. 27.09.07, 15:22 to jest na pewno paciorkowiec (bo sama naza "streptococcus" oznacza paciorkowca), ale pytanie z jakiej grupy faktycznie w necie nic na ten temat nie ma moze zadzwon do swojego ginka jak ja mialam robiony posiew, to lekarz kazal mi zadzwonic jesli wynik bedzie nieciekawy - zeby jak najszybciej zaczac leczyc na szczescie wyniki byly dobre - ale ja na Twoim miejscu bym jednak zadzwonila do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
lavelial Re: streptococcus alfa hemolit. 27.09.07, 15:25 tak tak lepiej udaj się do lekarza po receptę ,ja tak zrobiłam . niesterty im więcej badań tym więcej świństw w sobie odkrywamy ,lekarze radzą nie panikować ale jak tu nie panikować kiedy w grę wchodzi zdrowie dziecka.... Odpowiedz Link Zgłoś