milenaiwojtek 28.11.07, 11:38 czy ktoras z was ma uolawy?czy sa one grozne dla dziecka?jestem w 5 tyg ciazy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatmax Re: upławy 28.11.07, 11:56 ja na początku 5 tc trafiłam do szpitala z plamieniem. Teraz zostały tylko upławy, głownie rano, w ciągu dnia nie. Myślę że jakieś w ciąży być muszą to chyba normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kacha95 Re: upławy 28.11.07, 11:57 jesli są bezwonne i bezbarwne - to nic strasznego ale zawsze lepiej skonsultować z lekarzem, ja mialam upławy i okazalo się ze to początek jakiegoś grzybka odrazu dostalam na to leki - lekarz stwierdzil ze o tej porze roku i początkowej ciązy może się to zdarzać Odpowiedz Link Zgłoś
milenaiwojtek Re: upławy 28.11.07, 12:19 dziekuje za odpowiedz dobrze ze jest takie forum Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakd1 Re: upławy 28.11.07, 15:10 W pierwszej ciązy miałam spore problemy z upławami i grzybkami. Teraz, na początku 2 ciąży jazda zaczyna się od nowa. Trzeba niestety, to leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
milenaiwojtek Re: upławy 28.11.07, 16:24 a w ktorym tyg jestes?mi narazie przeszlo 10 grudnia mam wizyte Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakd1 Re: upławy 29.11.07, 08:12 10tc ale biorę luteinę, która, jak powiedział lekarz, stwarza warunki dla rozwoju grzybicy. Odpowiedz Link Zgłoś
milenaiwojtek Re: upławy 29.11.07, 10:05 a no co ja bierrzesz?mi tez ja przepisal,tylko niewiem po co Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakd1 Re: upławy 29.11.07, 11:54 Luteina to progesteron na podtrzymanie ciąży - miałam niewielkie krwawienie no i wylądowałam na prochach. Na grzybki brałam już różnego rodzaju i siły działania globulki: nystatyna, macmirror, pimafucin, teraz mam doustny fluconazole - wszystko na receptę. Bez recepty można kupić w aptece płukankę Tantum Rosa i zaaplikowaĆ sobie płukanie za pomoca irygatora. A profilaktycznie moŻna brać dopochwowo lactovaginal - też bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_miko Re: upławy 29.11.07, 12:09 W ciąży zwiększa się wydzielina. To normalne. Kwestia jaka jest? Oceń sama, jeśli potrafisz, jeśli nie - przy następnej wizycie spytaj lekarza czy jest prawidłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
p.alicja79 Re: upławy 29.11.07, 17:26 u mnie na początku były przezroczyste, ale wczoraj kolor zmienił się na blado brązowy i od razu dostałam duphaston na podtrzymanie. Najlepiej zapytaj swojego lekarza, każda ciąża jest inna, ale lepiej dmuchac na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś