jagoda_271 28.11.07, 13:09 wiem że wątek sie już przewijał ale mam pytanko, czy wasze dzieci też tak często mają czkaweke, moje maleństwo ma ją nieraz 3 razy dziennie, bardzo mnie to martwi czy to nie osłabia jego serduszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: czkawka u malucha 28.11.07, 13:11 Naprawdę NIE masz się czym martwić. A to co wymyśliłaś o sercu dziecka to gzdura totalna Daj na luz i nie szukaj problemów. Pzdr.Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: czkawka u malucha 28.11.07, 13:13 Dziecku serduszka nie oslbia, najwyzej Tobie zdolnosc logicznego myslenia A tak powaznie to nie masz sie czym martwic, jeszcze nie raz bedzie mialo czkawki, rowniez po porodzie, recze Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: czkawka u malucha 28.11.07, 13:19 > Dziecku serduszka nie oslbia, najwyzej Tobie zdolnosc logicznego > myslenia cóż za niebywałe poczucie humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
orangeglow Re: czkawka u malucha 28.11.07, 13:32 jagoda_271 napisała: > > Dziecku serduszka nie oslbia, najwyzej Tobie zdolnosc logicznego > > myslenia > cóż za niebywałe poczucie humoru... Jagoda, ale niestety to prawda. Zakładane przez ciebie wątki naprawdę osłabiają, np. "czy malowanie paznokci szkodzi dzidzi", "czy czkawka osłabia serduszko dzidzi", "pęka mi skóra na brzuchu jak ziewam, słyszę wtedy jakieś trzaski bez odgłosu" itp. itd. Aż dziw, że coś takiego pisze kobieta, która już przedtem rodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: czkawka u malucha 28.11.07, 19:44 no troszke przesadziłaś z tymi wątkami te trzaski bez odgłosu to była rozciągająca sie macica, wiem bo zapytałam gina a było mi głupio wcześniej pytać , tak samo z tymi paznokciami to centralnie przeczytałam na forum intymnym, przy czym ktoś odpowiedział że niby to szkodzi dlatego zadałam pytanie na forum ogólnym no chyba po to jest to forum .....dla niektórych to co wydaje sie głupie dla innych może być ważne... sama osobiście czytam wiele dziwnych wątków, jeżeli nie znam odpowiedzi to się poprostu nie udzielam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: czkawka u malucha 29.11.07, 10:29 Mialam do wyboru smiac sie albo plakac Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: czkawka u malucha 28.11.07, 13:13 Jagoda, moja mała miała czkawkę kilkanascie razy dziennie i urodziła się zdrowiusieńka Ba, ma dwa lata i dotąd nie chorowała Nic się ie martw, to ćwiczy mięśnie Odpowiedz Link Zgłoś
anita_szostak1 Re: czkawka u malucha 28.11.07, 13:40 Moja córka miała czykawkę parę razy dziennie i po narodzinach też tak miała. Pediatra powiedział, że to z powodu słabej przepony i to normalne. Teraz w drugiej ciąży dziecko prawie wcale nie ma czykawek. To chyba sprawa indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Autorka watku musi 28.11.07, 13:49 baardzo sie nudzic skoro wymysla takie problemy... szkodzi serduszku?? Boze drogi... raczej jest to forma ruchu dziecka w lonie matki, co pozwala maluchowi cwiczyc prace przepony, rozwijajacych sie plucek, a poza tym ono nie odczuwa czkawki jako czegos nieprzyjemnego tak jak my. Moj dzic tez czesto ja ma co bardzo mnie bawi taka jestem wstretna... Proponuje wrzucic na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
blondyx21 Re: czkawka u malucha 28.11.07, 21:49 KOBIETO!!!!a tobie sie serce oslabia jak masz czkawke????zanim cos napiszesz to zastanow sie nad tym.o jeny ale niektorzy maja "problemy".zajmij sie czyms a nie siedz na zmyslach. Odpowiedz Link Zgłoś
didianka Re: czkawka u malucha 29.11.07, 08:16 a ja lubie jak moje dzieciatko ma czkawke, przynajmniej wiem ze tam jest i bywa ze w ciagu 20 min ma ja 3 razy!! wtedy mam dopiero niezly ubaw... ostatnio mialam tak w kosciele wiec pewnie reaguje czkawka na organy i spiew.... hahaha, pozdrawiam wszyskie mamy Odpowiedz Link Zgłoś