panixx Re: Kobiety bez mdłości? 30.12.07, 23:40 Nie mialam mdlosci, ani razu nie zwymiotowalam, juz jestem na finiszu ciazy i w ogole nie mialam zadnych popularnych 'dolegliwosci'. Oby tak dalej.... Moja przyjaciolka tez tak miala. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Kobiety bez mdłości? 30.12.07, 23:47 W pierwszej ciąży 1 (słownie jeden) raz zrobiło mi się niedobrze, na stacji benzynowej, kiedy powąchałam opary paliwa. W drugiej ciąży bardzo często miałam seriami odruch wymiotny, ale bez mdłości - ot, nagle język mi wypychało na wierzch, jakbym połknęła kulę włosów. Musiałam wtedy np. przystawać jeśli szłam i dławiłam się jak rzygający kot. Ale nie wymiotowałam ani raz. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Kobiety bez mdłości? 31.12.07, 15:43 Z lekka wkurzyłam lekarkę pytając piąty czy szósty raz "Ale na pewno ciąża ? I tak żadnych mdłości, wymiotów, NIC ??!" Zdarza się, naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Kobiety bez mdłości? 31.12.07, 15:47 Ani w pierwszej ani w drugiej ciązy nie miałam mdłości, za to pierwszy trymestr przespałam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kobiety bez mdłości? 01.01.08, 18:55 > Z lekka wkurzyłam lekarkę pytając piąty czy szósty raz "Ale na > pewno ciąża ? I tak żadnych mdłości, wymiotów, NIC ??!" Ja to mam z mamą (w ciąży ze mną wymiotowała od rana do wieczora przez trzy miesiące), co telefon dopytuje się jak się czuje i komentuje, że ona to tak cierpiała, a ja to mam tak dobrze i jak to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
florka72 Re: Kobiety bez mdłości? 01.01.08, 17:27 a po o maja ci nadejsc mdlosci. lubisz sie katowac i meczyc?? ja nie mialm ani jednej mdlosci, nie wymitowalam ani razu. i nie czekalam na to wcale! cieszylam sie okrutnie, ze mnie te radosci omijaja. Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Re: Kobiety bez mdłości? 05.01.08, 19:46 To ja!Zemdlilo mnie 1 raz-u lekarza na tescie toleracji glukozy- Fuj!!!!Omal tego od razu nie zwrocilam.A poza tym 0 problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
easyenglishpz Re: Kobiety bez mdłości? 09.01.08, 21:30 jestem w 33tc. mdlosci nigdy sie u mnie nie pojawily, wymiotow tym bardziej nie bylo. ciążę znosze rewelacyjnie ( odpukac! )Basieńka ma przyjśc na swiat 05.08.juz nie mozemy sie doeczekac malej kruszynki pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: Kobiety bez mdłości? 10.01.08, 12:55 W obu ciążach nie miałam mdłoci ani wymiotów, więc nie są one nieuniknione dla każdej przyszłej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kachna9535 Re: Kobiety bez mdłości? 10.01.08, 14:23 Druga ciąże i też nic, czasem cos pomdli ale nawet nie szapnie Najważniejsze że z dzidzią OK, bo też już myślałam że coś nie tak. Taka nasza natura, może jesteś stworzone do chodzenia w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
gata19 zaczynam widzieć taką prawidłowość... 10.01.08, 20:05 ... że mamy któe spodziewały się córeczek czuły się rewelacyjnie, a te które nosiły synków strasznie męczyły mdłości... hm... z tego co piszecie tak wychodzi... a więc może będzie syn bardzo bym chciała Odpowiedz Link Zgłoś
vegutka Re: zaczynam widzieć taką prawidłowość... 10.01.08, 21:18 U mnie też bardzo delikatne mdłości... No, a bardzo bym chciała, żeby to była dziewczynka, więc zobaczymy, czy się sprawdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
anka3110 Re: zaczynam widzieć taką prawidłowość... 11.01.08, 00:13 nie czytałam wcześniejszych postów, ale chyba się domyślam o co chodzi.U mnie tak było: przy synku mdłości i to prawie przez całą ciążę, natomiast przy córeczce nic, jakbym nie była w ciąży, lekarz też na pierwszej wizycie przypuszczał że będzie córeczka ze względu na zmianę objawów, życzę zdrowiutkiej córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
opale Re: zaczynam widzieć taką prawidłowość... 21.01.08, 15:39 No cóż wydaje mi sie, że jednak nie ma takiej prawidłowosci. ciąża nr 1 zero dolegliwości, mogłam góry przenosić ciaza nr 2 samopoczucie okropne mdłości, zgaga itp. W obu przypadkach córki. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.iika Re: Kobiety bez mdłości? 21.01.08, 15:24 jestem w 38tc..od samego poczatku zadnych objawow ciazy..zadnych mdlosci, uczulenia na zapachy,nie wiem co to zgaga, biegunki, bole glowy..do dzis sie czuje rewelacyjnie i zycze rowniez tego Tobie.. Odpowiedz Link Zgłoś