anet22 Re: Brzuch mnie piecze! 31.08.03, 21:48 Od pewnego czasu odczuwam pieczenie w dole brzucha. Coś jakby strzaszne gorąco - jakby mi ktoś skórę przypałał. Zwykle dzieje się tak, gdy dłużej stoję, albo idę. Nie wiem czy to normalne, czy może jest to niepokojący objaw? Jak myślićie? Zetknęłyście się kiedyś z czymś takim? Pozrdawiam Anet + 33 tygodniowy brzusio Odpowiedz Link Zgłoś
lili24 Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 08:47 to wynik rozciagajacej sie skory, przy dluzszym staniu dzidzius napiera Ci na okolice dolnych partii brzuszka i stad pojawia sie uczucie dziwnego mrowienia czy tez pieczenia. Wiem co czujesz tym bardziej ,ze mam blizne po wyrostku, i skora ta b. malo sie rozciaga wiec okolice tej blizny mnie wlasnie pieka. Nie swedza, nie bola tylko pieka. Najlepiej wtedy posmarowac grubo mustela lub innym kremem ktory stosujesz na brzuch, pa pa pozdrawiam karolina Odpowiedz Link Zgłoś
nika28wawa Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 08:56 Pieczenie może oznaczać jakąś infekcję. Jak piecze podczas siusiania to jest infekcja dróg moczowych. A tu u ciebie może być jakaś inna. Lekarz na pewno będzie wiedział o co chodzi. Mają na wszystko lekarstwa. Powodzenia Monika Odpowiedz Link Zgłoś
lili24 Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 14:18 tylko, ze z opisu wynika, ze kolezanke piecze brzuch - wiec ja to odbieram jako skore brzucha... dlaczego ma brzuch piec przy siusianiu ????? kazdy normalny czlek zdaje sobie sprawe ze pieczenie w okolicach pochwy - oraz przy siusianiu oznacza stan zapalny. Odpowiedz Link Zgłoś
anet22 Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 19:31 Tak, rzeczywiście - to brzuch mnie piecze, nie okolice sromu... Nie wydaje mi się również, żeby była to kwestia naciągnięcia skóry - o ile na gorze brzucha skóra jest napięta, o tyle u dołu - jest mięciutko (posiadam spore zapasy tłuszczyku jeszcze sprzed ciąży)W ciązy przytyłam na razie tylko 4 kg, a to już 33 tydzień. Dzisiaj znowu mocno mnie piekło gdy krzątałam się po kuchni - chyba za długo stałam... Czy ktoś miał taki przypadek? Boję się, zeby to nie było coś poważnego, bo jeśli tak, to zaraz pędzę do lekarza! Poradźcie! Anet Odpowiedz Link Zgłoś
nika28wawa Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 19:38 Moze wystarczy posmarować się oliwką i przestanie. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
lili24 Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 23:12 kochana nie musisz wcale czuć napięcia skóry, bo rozciąga się ona również od "wewnątrz" tzn. rozciąga się tkanka podskórna, z tego co piszesz wynika jednoznacznie, że przy dłuższym staniu dziecko napiera na partie dolne brzuszka i stąd to pieczenia, więcej nie możemy pomóc, bo specjalistkami nie jesteśmy i po takim opisie tylko tyle mi przychodzi do głowy, jeśli chcesz szczegółowej info po prostu zadzwoń do lekarza. Wtedy się uspokoisz, bo na pewno nie jest to nic groźnego. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś