Dodaj do ulubionych

Brzuch mnie piecze!

31.08.03, 21:44
Obserwuj wątek
    • anet22 Re: Brzuch mnie piecze! 31.08.03, 21:48
      Od pewnego czasu odczuwam pieczenie w dole brzucha. Coś jakby strzaszne gorąco -
      jakby mi ktoś skórę przypałał. Zwykle dzieje się tak, gdy dłużej stoję, albo
      idę. Nie wiem czy to normalne, czy może jest to niepokojący objaw? Jak
      myślićie? Zetknęłyście się kiedyś z czymś takim?
      Pozrdawiam
      Anet + 33 tygodniowy brzusio
      • lili24 Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 08:47
        to wynik rozciagajacej sie skory,
        przy dluzszym staniu dzidzius napiera Ci na okolice dolnych partii brzuszka i
        stad pojawia sie uczucie dziwnego mrowienia czy tez pieczenia.
        Wiem co czujesz tym bardziej ,ze mam blizne po wyrostku, i skora ta b. malo
        sie rozciaga wiec okolice tej blizny mnie wlasnie pieka. Nie swedza, nie bola
        tylko pieka.
        Najlepiej wtedy posmarowac grubo mustela lub innym kremem ktory stosujesz na
        brzuch,

pa pa

pozdrawiam
        karolina
      • nika28wawa Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 08:56
        Pieczenie może oznaczać jakąś infekcję. Jak piecze podczas siusiania to jest
        infekcja dróg moczowych. A tu u ciebie może być jakaś inna. Lekarz na pewno
        będzie wiedział o co chodzi.
        Mają na wszystko lekarstwa.
        Powodzenia
        Monika
        • lili24 Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 14:18
          tylko, ze z opisu wynika, ze kolezanke piecze brzuch - wiec ja to odbieram
          jako skore brzucha...
          dlaczego ma brzuch piec przy siusianiu ?????

kazdy normalny czlek zdaje sobie sprawe ze pieczenie w okolicach pochwy - oraz
          przy siusianiu oznacza stan zapalny.
          • anet22 Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 19:31
            Tak, rzeczywiście - to brzuch mnie piecze, nie okolice sromu... Nie wydaje mi
            się również, żeby była to kwestia naciągnięcia skóry - o ile na gorze brzucha
            skóra jest napięta, o tyle u dołu - jest mięciutko (posiadam spore zapasy
            tłuszczyku jeszcze sprzed ciąży)W ciązy przytyłam na razie tylko 4 kg, a to już
            33 tydzień. Dzisiaj znowu mocno mnie piekło gdy krzątałam się po kuchni - chyba
            za długo stałam... Czy ktoś miał taki przypadek? Boję się, zeby to nie było coś
            poważnego, bo jeśli tak, to zaraz pędzę do lekarza!
            Poradźcie!
            Anet
            • nika28wawa Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 19:38
              Moze wystarczy posmarować się oliwką i przestanie.
              Monika
              • lili24 Re: Brzuch mnie piecze! 01.09.03, 23:12
                kochana nie musisz wcale czuć napięcia skóry,
                bo rozciąga się ona również od "wewnątrz" tzn. rozciąga się tkanka podskórna,
                z tego co piszesz wynika jednoznacznie, że przy dłuższym staniu dziecko
                napiera na partie dolne brzuszka i stąd to pieczenia,
                więcej nie możemy pomóc, bo specjalistkami nie jesteśmy i po takim opisie
                tylko tyle mi przychodzi do głowy, jeśli chcesz szczegółowej info po prostu
                zadzwoń do lekarza.
                Wtedy się uspokoisz, bo na pewno nie jest to nic groźnego.

pzdr,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka