drizle81 13.03.09, 17:55 Dziewczyny czy któraś ma bóle w klatece piesiowej i duszności w 6,7 miesiacu ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: duszności 13.03.09, 18:01 Tak. To efekt uciskającego na Twoje żebra i płuca - płodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiczek84 Re: duszności 13.03.09, 18:05 Hej ja właśnie zaczęłam 7 miesiąc i zaczynam mieć napady duszności,szczególnie wieczorami mam wrażenie że nie mogę złapać powietrza i ciężko mi się oddycha.Nie mam tego codziennie ale zdarza mi się.Bólu nie odczuwam w klatce piersiowej.W czwartek idę na wizytę kontrolną to poinformuje o tym mojego lekarza.pozdrawiamCzekamy na Filipka 27tc5 Odpowiedz Link Zgłoś
kanaapka Re: duszności 13.03.09, 21:02 jak najbardziej. brzuszek pewnie masz dość wysoko? mi pomaga tzw pozycja kolankowo-łokciowa, tzn klęk z podparciem na łokciach, wtedy brzuszek elegancko zwisa do dołu i można sobie pooddychać. Odpowiedz Link Zgłoś
kajtekeasy Re: duszności 13.03.09, 21:11 ja mam duszności przy wchodzeniu po schodach ale u ciężarówek to norma Odpowiedz Link Zgłoś
nemesis5 Re: duszności 13.03.09, 21:29 ja rowniez mam male problemy z wchodzeniem po schodach ale to moze tylko efekt placebo. Mysle ze kobiety w ciazy musza sapac wiec sapie Odpowiedz Link Zgłoś
kajtekeasy Re: duszności 13.03.09, 22:17 sapanie to nie efekt placebo, poprostu oddychasz w ciazy przepona która jest uciskana przez płod wiec w efekcie masz mniejszą pojemnośc oddechową ale warto ćwiczyc oddychanie i tak sie przyda do porodu wiec miełgo sapania życze;p Odpowiedz Link Zgłoś
darolisek Re: duszności 14.03.09, 10:44 Witam Ja jestem w 30 tc i od trzech tygodni mam bóle w mostku, szczególnie wtedy gdy leże bo z prawej strony mam większy ucisk Teraz w tym tygodniu pojawiły się duszności więc widać, że taka kalej rzeczy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś