madeira.online 10.05.09, 20:55 Witam!! Chcę się dowiedzieć jakie są komplikacje jeśli ma się białkomocz w ciąży .(Kobieta w ciąży ma 46lat)Jest to pewna moja dalsza znajoma chcę się po prostu dowiedzieć .Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: Białkomocz 10.05.09, 21:12 czy oprocz bialkomoczu sa jeszcze jakies inne objawy, dolegliwosci? Bialkomocz sugeruje stan zapalny w drogach moczowych/nerkach, pojawia sie np. przy odmiedniczkowym zapaleniu nerek, rowniez w nadcisnieniu tetniczym, przy zakrzepicy zyl, niewydolnosci krazenia, moze byc tez jednym z objawow towarzyszacych gestozie czy rzucawce. Odpowiedz Link Zgłoś
madeira.online Re: Białkomocz 10.05.09, 21:22 Hm czy są jakieś objawy to ja nie wiem , wiem po prostu , że ma takie coś , ale od tygodnia jest w szpitalu i , że jest w ciąży to dlatego tak się pytam z czystej ciekawości.No i czy to nie zaszkodzi dziecku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Białkomocz 10.05.09, 21:45 bialkomocz jest wynikiem jakiegos nieprawidlowego stanu w organizmie matki, w zaleznosci od tego, jakie jest jego podloze, moze byc objawem niebezpieczenstwa dla matki (np. rzucawka, zakrzepica). Bialkomocz u matki nie wplywa na kondycje dziecka, choc dolegliwosci (np. rzucawka, zakrzepica) moga byc powodem do natychmiastowego przerwania ciazy, a wiec przedwczesnego porodu i wowczas pojawia sie zagrozenie dla dziecka. Dobrze, ze jest w szpitalu, jest wiec mozliwosc na szybka interwencje lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: Białkomocz 11.05.09, 00:54 najczęsciej to infekcja dróg moczowych - łatwe do wyleczenia, choć zawsze moze sugerować coś poważniejszczego - nie martw się na zapas, zwłaszcza jeśli jest pod specjalistyczną opieką. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: Białkomocz 11.05.09, 12:46 46 lat i białkomocz, trzeba skonsultować szybko z lekarzem, może to być jeden z objawów stanu przedrzucawkowego. Odpowiedz Link Zgłoś