Dodaj do ulubionych

Lipiec 2004

03.02.04, 12:01
Czy sa mamusie lipcowe.Ja mam termin na poczatek lipca.Nie jestem pewna
poniewaz zaszlam nie majac miesiaczki,po pierwszym porodzie.Moze po USG w
marcu bedzie wrescie wiadomo kiedy po wielkosci plodu.Teraz jestem gdzies w
17 tygodniu.Chyba zadko sie tak zdaza?Pozdrawiam wszystkie mamy z lipca, ala
Obserwuj wątek
    • enusia Re: Lipiec 2004 06.02.04, 21:11
      Hejo hejo.. Ja jestem lipcowa mamusia, z tym ze termin mamy na koniec lipca.
      Czuje sie WRESZCIE swietnie. Energii przybylo i nosi mnie jak wariata wink
      Pozdrawiam cieplo, Reńka
    • sanika Re: Lipiec 2004 07.02.04, 22:21
      ee..smile) chyba nie tak rzadko..jestem w identycznej sytuacjismile) Obecnie znajduję
      się wg. USG w 18/19 tygodniu...napisz jak się czujesz i czy nie przeraża cię
      nowa sytuacja...bo mnie troszeczkę... choć wiem, że sama nie będę, bo wokól
      mnie wiele osób, które zaoferowały swoją pomoc...
      Pozdrawiam
      • shevchuk Re: Lipiec 2004 09.02.04, 08:53
        Też jestem lipcową mamusią! Data porodu - 13 lipca. 16.02 pójdę na drugie USG.
        Może już się dowiem kto będzie (chłopiec czy dziewczynka)!!!
        Pozdraiwm wszystkich!
        • ala011 Re: Lipiec 2004 09.02.04, 10:44
          Shevchuk,chyba jeszcze za wczesnie,ja bylam w 16 tyg. i powiedzieli ze nie moga
          odczytac poniewarz jeszcze nie widac,ale po 20 tyg.to juz beda mogli na 100%
          jezeli nie ukryje sobie plecsmile))
          Ala i maluch
          • enusia Re: Lipiec 2004 10.02.04, 09:21
            Dziweczyny, zgubiłam się już.. W których tygodniach zaczynają się kolejne
            miesiące? Licząc miesiące księżycowe (bo jak wiem, kalendarzowe w ciąży nie
            obowiązująsmile od ostatniej miesiączki - 4 x 4 tygodnie daje piąty miesiąc wraz z
            początkiem 17 tygodnia ciązy.. Dobrze ja to liczę? Czy tez wszystko liczy się
            inaczej? Pytam, ponieważ jestem w 17 tygodniu i głowię się, który to miesiąc.
            Ja zobacze moj Skarb dopiero 3 marca na usg - tym razem Tatuś tez bedzie mógł
            oczka nacieszyć smile A kiedy ruchy? Jeszcze duzo czasu, prawda? Pozdrawiamy,
            Renia i Kruszynka
            • ala011 Re: Lipiec 2004 10.02.04, 11:24
              Renia ja juz czuje ruchy,to druga ciaza,ale ty powinnas zaczac czuc naj poznej
              za 2-3 tygodnie.Ja jestem w 18 tyg,mam termin na 6 lipca,ale tak na prawde nie
              wiem tak jak ty jak to liczyc.W kazdej gazecie pisze inaczej a lekarz mowi mi
              ze oni licza na tygodnie a nie miesiace,na pewno jestes pod koniec 4
              miesiac,tyg.w ta czy w ta to sie za bardzo nie liczy.

pozdrawiam Manuela i maluszek
            • ala011 Do Reni 10.02.04, 11:25
              Renia ja juz czuje ruchy,to druga ciaza,ale ty powinnas zaczac czuc naj poznej
              za 2-3 tygodnie.Ja jestem w 18 tyg,mam termin na 6 lipca,ale tak na prawde nie
              wiem tak jak ty jak to liczyc.W kazdej gazecie pisze inaczej a lekarz mowi mi
              ze oni licza na tygodnie a nie miesiace,na pewno jestes pod koniec 4
              miesiac,tyg.w ta czy w ta to sie za bardzo nie liczy.

pozdrawiam Manuela i maluszek
              • enusia Re: Do Reni 10.02.04, 13:13
                Dzięki za słówka. Pozdrawiam z widokiem na słoneczny Park Krakowski. ale mi się
                marzą spacerki z kruszynką już.... A to dopeiro zima smile
    • ala011 Re: Lipiec 2004 11.02.04, 12:14
      Czyzby tak malo mam rodzily w lipcu??
      Ala
      • karambol45 Re: Lipiec 2004 13.02.04, 08:35
        hej my też mamy termin na lipiec na 16 ,obecnie przechodzimy już 18 tydzień,
        to już druga ciąża i jest zupełnie inaczej,czuje już ruchy i też przybyło mi
        sił i trochę kg, czekamy na wiosnę!!!!!!!!
      • tarkosia1 Re: Lipiec 2004 15.02.04, 23:03
        zglasza sie kolejna LIPCOWKA! ja tez nie moge doczekac sie kolejnego usg, chyba
        zafundujemy soebie z mezem to trojwymiarowe, bardzo juz bysmy chcieli poznac
        plec dzidziusia, ale najbardziej ja wyczekuje ruchow dziecka. Jestem juz w 19
        tyg. ale jeszcze go nie czuje. Moze za duzo utylam? 5 kg od poczatku ciazy...
        podobno szczuple osobki latwiej odczuwaja ruchy dziecka...ale mi tak dopisuje
        apetyt w drugim symestrze!!! smile))
        • bourgeonek Re: Lipiec 2004 17.02.04, 12:31
          Czesc lipcoweczki,

Ja pisze w czerwcowkach, bo termin mam na 2 lipca, ale mam przeczucie, ze z
          drugim bedzie jak z pierwszym, czyli ciut przed terminem.
          Widze, ze lipcowki to prawie same recydywistki. W jakim wieku sa Wasze
          pierworodniaki? Moj Kajtek ma 17 miesiecy.
          Jeszcze nie wiem, kogo mam w brzuszku, ale dowiem sie za dwa tygodnie. Jestem w
          20 tygodniu i przytylam 10 kg, ale wszystko idzie w brzuch i biust. Czuje sie
          b. dobrze.
          Jestescie z Warszawy? Gdzie bedziecie rodzic?
          Pozdrawiam,

Bourgeonek
          • tarkosia1 Re: Lipiec 2004 18.02.04, 10:24
            Ja jestem pierworodka, z Warszawy, wiec chetnie skorzystam z Twojego
            doswiadczenia, jaki szpital polecasz. Mysle o Madalinskiego lub o Karowej...
            ale co kobieta, to inna opinia smile trudny wybor, a juz za miesiac czas zapisac
            sie do szkoly rodzenia. A Ty chodzilas do szkoly, polecasz jakas?
            • ala011 Re: do tarkosi 18.02.04, 10:37
              Chodze na Karowej i bardzo polecam,pierwsze dziecko tez tu rodzilam i nie mam
              zastrzezen co do tego szpitala.Co dobrze ze rodzisz sama na sali,a nie jak w
              innych szpitali.Nie chodzilam do szkoly i calkiem nie zle sobie poradzilam,ale
              tym razem mysle o tym.Napisze do ciebie na poczcire gazety.
              ala
            • bourgeonek Re: Lipiec 2004 18.02.04, 12:31
              Ja rodzilam Kajtka na Zelaznej i drugie tez zamierzam tam rodzic. Bylam bardzo
              zadowolona, zarowno z opieki jak i z warunkow sanitarnych.
              Mialam swoja polozna, ale nie jest to konieczne, poniewaz wszystki sa bardzo
              mile i profesjonalne. naprawde nie moge na nic zlego slowa powiedziec.
              Do szkoly rodzenia chodzilam tez przy szpitalu sw. Zofii (oni nie maja swojej
              szkoly tylko kilka akredytowanych) - szczegoly sa na ich stronie internetowej,
              ktorej niestety nie pamietam.
              Ja do szkoly rodzenia chodzilam w 7-8 miesiacu, wczesniej wydaje mi sie to bez
              sensu.

pozdrawiam,

Bourgeonek
              • mamaoli Re: Lipiec 2004 19.02.04, 13:30
                Ja tez mam termin na 2 lipca i rowniez bedzie to moje drugie dziecko. Olgunia
                ma 15 m-cy i prawdopodobnie bedzie miala siostrzyczke Ige. Pozdrawiamy. Marta,
                Ola i Igusia(?).
                • eenia Re: Lipiec 2004 19.02.04, 18:06
                  Cześć, przejżałam sobie wątki czerwcowy i sierpniowy i powiem wam że wypadamy
                  bardzo bladziutko, tamte rozwijają się intensywnie a u nas w lipcu jakoś tak
                  marniesad Co z nami dziewczyny?
                  U mnie 20 tydzień i pojutrze dowiem się kogo mam w brzuszku. na razie ruchy
                  czuję bardzo sporadycznie ale to pewnie przez te pare kilo nadwagi.
                  Chcę rodzić na Zelaznej i zastanawiam się którą szkołę rodzenia wybrać? Powoli
                  powiinam się decydować. A jak u Was?
                  • bourgeonek Re: Lipiec 2004 19.02.04, 22:13
                    Powtarzam sie pewnie, ale bardzo polecam Zelazna (musze sie chyba do nich
                    zglosic po jakas kase za te reklame wink)
                    Ja chodzilam do szkoly na Dzielna, ale nie pamietam nazwy.

Pozdrawiam,

Bourgeonek
                • bourgeonek Re: Lipiec 2004 19.02.04, 22:10
                  O jak milo! A skad jestescie dziewczyny?
                  Ja mam wizyte za tydzien i juz nie moge sie doczekac wiadomosci kto mieszka u
                  mnie w brzuszku.
                  jak wspominalam pisze w czerwcowkach, bo mam przeczucie, ze urodze pod koniec
                  czerwca wlasnie, a poza tym tam sie wiecej dzieje.

pozdrawiam,

Bourgeonek z Kajtkiem i Dzidziulka
                  • eenia Re: Lipiec 2004 21.02.04, 12:11
                    Witam witam. Właśnie jestem po usg u Roszkowskiego. Dzidziuś zdrowy. Mam za 4
                    tyg zrobić echo serduszka ale doktor powiedział że według niego serce jest
                    zdrowe. Okazało się że to chłopak. Bardzo chcięliśmy córeczkę więc na razie
                    cieżko nam się przestawić. Wg om termon 5 lipca wg usg 7 lipca. Dziecko waży
                    342 g i doktor powiedział że nie jest duże ale jak sprawdzałam w gazecie to
                    taka waga pod koniec 20 tyg to więcej niż tam opisano. No nie wiem a jak u Was
                    było w tym czasie? Niestety nie udało sie zrobić ładnego zdięcia
                    trójwymiarowego.
                    A jak wasze brzuszki? Za póltora tygodnia mam wizytę u mojego gina więc znowu
                    się do was odezwę z wieściami z frontusmile
                    Ja jestem w warszawy.
                    • bourgeonek Re: Lipiec 2004 22.02.04, 12:36
                      Dlaczego bedziesz robic echo serca? Czy macie jakies obciazenia w rodzinie, czy
                      tak poprostu?

Pozdr,

Bourgeonek
                      • eenia Re: Lipiec 2004 22.02.04, 13:15
                        Echo zalecił zrobić bo w serduszku zauważył małe ogniska hyperechogenne. Mam
                        nadzieję że tak jak mówił serce jest zdrowe ale na wszelki wypadek trzeba
                        sprawdzić.
                        • enusia Re: Lipiec 2004 24.02.04, 09:08
                          Czesc lipcóweczki. Troszke pomalutku toczy sie ten wątek, prawda? Powiedzcie
                          mi, czy moje niepewnosci kopniaczkowe sie wyjasnia? smile Czasem cos poczuje, ale
                          moze mi sie wydaje, ze mi sie wydaje.... Czekac cierpliwie. Wiem.. Ale usg
                          dopiero za tydzien, a ja mam tysiac mysli na minute.. Eh. Pozdrawiam Was
                          cieplo. Renia i dzidziuś
                          • carlascuzo Re: 03 Lipiec 2004 24.02.04, 09:39
                            hej, hej! Ja też będę mamą w lipcu, a dokładnie trzeciego (tak przynajmniej
                            wyszło z wyliczeń lekarzy). Mi wypada na 02.07. Ciekawe kto się pomylił? Ja i
                            mój mąż byliśmy "przeterminowanymi" dzieciakami równo o tydzień. Będziemy
                            rodzić na Żelaznej. Chodzę do Pani dr Beatki Sterlińskij, a na USG do dr
                            Rodzenia. Na szkołę rodzenia też wybieramy się na Żelazną. KTÓRA IDZIE ZE
                            MNĄ??? Karina i Dzidzia
                            P.S. Czuje, że to będzie chłopak...
                            • eenia Re: 03 Lipiec 2004 24.02.04, 12:03
                              Ja też chcę rodzić na żelaznej ale prowadzi mnie lekarz nie zwiazany z tym
                              szpitalem, ale do szkoły rodzenia idę właśnie przy szpitalu. Chyba już lada
                              moment trzeba sie zgłaszać co? Którą z aktedytowanych szkół wybierasz? Właśnie
                              sie nad tym zastanawiam....
                              • eenia Re: 03 Lipiec 2004 24.02.04, 12:05
                                jeszcze dodam ze mój termin to 5-7 lipca wiec może się spotkamy na porodówcesmile
                            • eenia Re: 03 Lipiec 2004 24.02.04, 12:05
                              Ja też chcę rodzić na żelaznej ale prowadzi mnie lekarz nie zwiazany z tym
                              szpitalem, ale do szkoły rodzenia idę właśnie przy szpitalu. Chyba już lada
                              moment trzeba sie zgłaszać co? Którą z aktedytowanych szkół wybierasz? Właśnie
                              sie nad tym zastanawiam....A i jeszcze mój termin: 5 lipca wiec moze sie
                              spotkamy na porodówce?smile
                              • carlascuzo Re: 03 Lipiec 2004 24.02.04, 12:41
                                Wybraliśmy szkołę Polskiego Centrum Edukacji (www.szkolarodzenia.pce.com.pl). W
                                poniedziałek idziemy do pani doktor i dowiemy sie kiedy mozemy sie zapisac. A
                                tak wogole to jak sie czujesz? Karina
    • joanna77r Re: Lipiec 2004 24.02.04, 13:50
      Cześć dziewczyny,
      macie rację że nasz wątek wygląda raczej marnie ale wydaje mi się że gdzieś
      podczas przeglądania forum znalazłam inne miejsce gdzie zbierają się lipcowe
      mamy. Jeszcze raz to sprawdzę. Moze uda się to jakoś połączyć....

A tak przy okazji to mam wrażenie że większość z Was pochodzi z Warszawy. Czy
      nie ma tu nikogo z Trójmiasta? Byłoby mi miło poznać jakąś pryszłą mamusię np z
      Gdańska. Termin mam na 9 lipca.

Serdecznie pozdrawiam Was wszystkie i Wasze brzuszki
      Asia i Kubuś ( o ile lekarz sie nie pomylił hi hi hi..... )
      • magda11111 Re: Lipiec 2004 25.02.04, 08:31
        cześć
        masz rację że ciężko jest znaleść kogoś z trójmiasta.
        Jestem z Gdańska mam termin na 22lipca. Właśnie jestem świeżo po wizycie i
        wszystko jest w jak najlepszym porządku. Ale z mężem nie decydowaliśmy sie na
        poznanie płci.
        Jestem ciekawa czy wiesz coś o szpitalu na klinicznej bo tam właśnie chće
        rodzić.
        pozdrawiam i czekam na informcje o jakich pisałaś
        pozdrawiam
        Magda i dzidzia
        • enusia Re: Lipiec 2004 25.02.04, 09:31
          Witajcie mamusie w kolejnym dniu.
          Nadal czekam na wyrazne kopniaczki - poki co, czasem cos zabulgota i wcale nie
          wiem, czy to kruszynka.. toczy sie 19 tydzien. Szukam jakiejs mamy z Krakowa,
          kotra chce isc do szkoly rodzenia. Ale to musze chyba stworzyc nowy wątek,
          prawda? Kukalam wczoraj na wozki w sklepie. Ceny straszne ale wybor duzy. Tak
          bym chciala zaczac juz kupowac ciuszki, pieluszki i cala reszte rozkosznych
          rzeczy. Eh. Ide na specer. trzymajcie sie cieplo, Enusia
          • strawberry5 Re: Lipiec 2004 25.02.04, 13:52
            Czesc Enusia,
            jestem z Krakowa a moja dzidzia ma prawie 21 tyg. Jesli chcesz isc do szkoly
            rodzenia to najpierw powinnas wiedziec w ktorym szpitalu masz zamiar rodzic. Ja
            wybralam Zeromski i tam tez zapisalam sie do szkoly rodzenia (od maja). o
            krakowskich szkolach rodzenia mozesz dowiedziec sie wiecej na stronie Fundacji
            Rodzic po Ludzku www.rodzicpoludzku.pl. jak masz ochote pogadac na ten temat to
            moj nr GG to: 5945832. zostaw mi wiadomosc bo net mam u rodzicow.
            Pozdrowionka
            Aga i Dzidzia
            • enusia Re: Lipiec 2004 26.02.04, 08:11
              Czesc Aga, dzieki za słówka! Tez chce rodzic w Zeromskim!, ale nie ma juz
              wolnych miejsc w szkole.. Dzwonilam kilka dni temu.. Musze poszukac jakiejs
              innej szkoly. Chetnie pogadu-gadam sobie z Toba. Zostawie Ci pare slow na gg, i
              na wszelki wypadek tutaj numer: 1620355. Pozdrawiam cieplutko.
        • joanna77r Re: Lipiec 2004 26.02.04, 10:39
          Cześć Magda,
          bardzo miło mi się zrobiło że odezwał się ktoś z Gdańska. Fajnie że
          znów "widziałaś się" ze swoim maleństwem smile Ja dopiero pod za tydzień idę na
          USG i już nie mogę się doczekać. Tym razem zabiorę ze soba kasetę video i
          nagramy maluszka to będzie co pokazywać zniecierpliwionym dziadkom.
          Niestety niewiele wiem o Klinicznej. Sama mam zamiar rodzić w Wojewódzkim bo
          słyszałam o nim chyba najlepsze opinie. Czytałam też gdzieś na stronach
          fundacji Rodzić po Ludzku. Tam było też coś o Klinicznej. Zapisałam sobie tę
          stronę ale na komputerze w domu więc Ci podeślę wieczorkiem.
          Przesyłam też stronę Szpitala Wojewódzkiego (fajnie pokazuje trakt porodowy
          itp) może Ci się przyda...
          www.szpital.alnet.pl/poloz.html
          Narazie tyle, pozdrawiam
          Asia i kopiący coraz wyraźniej Kubuś
          • viola48 Re: Lipiec 2004 26.02.04, 16:40
            Witam wszystkie lipcóweczki. Ja też mam termin na lipiec a dokładnie na 1.07.
            Fajnie. Właśnie dzisiaj z kruszynką skończyliśmy 22 tydzień od om. Już bardzo
            wyraźnie czuję kopniaczki i codziennie. Wizytę i usg mamy na 9.03. Może się
            dowiemy kto się rozgościł w miom brzuszku. Może jest ktoś jeszcze ze Śląska.
            Pozdrawiam.
            Wiola
            • nata136 Re: Lipiec 2004 26.02.04, 17:30
              Zapraszam wszystkie lipcowe Mamusie na forum Ciąża i poród, a dokładnie na
              temat Lipcowe Mamusie - Odezwijcie się, tam jest nas więcej.
              Pozdrowionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka