Dodaj do ulubionych

Ciąża?? Proszę o poradę.

18.03.10, 13:49
Witam Mam wielkie zmartwienie. Otórz już ponad tydzień spóźnia mi sie
miesiączka. Mąż twierdzi że niemożliwe jest żebym była w ciązy ponieważ był
bardzo ostrożny wiec ciąże wyklucza. w poniedziałek robiłam test ciążowy który
wyszedł negatywnie, jedna kreska i żadnych wiecej cieni. Tylko ze ja sie cały
czas martwię czy przypadkiem test sie nie pomylił ... Co o tym sądzicie?? Czy
możliwe jest żebym była w ciąży mimo iż test wyszedł negatywnie. Dodam że od
kilku dni strasznie męczy mnie zgaga sad. Postanowiłam że jeśli do piniedziałku
miesiączka sie nie pojawi to udam sie do lekarza ... Strasznie sie boję bo nie
jestem jesezcze gotowa na drugie dziecko ...
Obserwuj wątek
    • kasiawwl Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 18.03.10, 13:54
      hej,
      mozesz być w ciązy pomimo negatywnego wynku testu. Znam osobiscie
      przypadek dziewczyny, której test dopiero po 8 dniach od spodziewanej
      miesiączki wyszedł pozytywnie. Dodam że testowala codziennie i zawsze
      testem innej firmy
    • 4sylwia Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 18.03.10, 13:59
      dodam jeszcze ze w ostatnim miesiącu brałam w dużej ilości leki zawierające
      efedrynę ... może to być powodem opóźnienia miesiączki ??
    • blanka_1982 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 18.03.10, 14:01
      "Mąż twierdzi że niemożliwe jest żebym była w ciązy ponieważ był
      bardzo ostrożny wiec ciąże wyklucza."

Uśmiałam się do łezsmile Nie ma to jak opinia fachowca. Nie robił, więc nie zrobiłsmilesmilesmile

A tak na poważnie. Jednym z podstawowych objawów ciąży jest brak miesiączki. Tak się składa, że jest to też objaw kilku innych rzeczy. To, że test wyszedł negatywnie, nie przesądza o braku ciąży. Czyli podsumowując, żeby się dowiedzieć, czy to ciąża, idź do lekarza, zrób test za kilka dni, zbadaj betę itp. W zapewnienia męża bym nie wierzyławink
      • blanka_1982 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 18.03.10, 14:04
        Co do leków, to tak, mogą one zaburzać miesiączkę. Opóźniź okres może stres, a nawet zmiana klimatu. Ja zawsze, jak jeździłam w jakieś ciepłe miejsca na wakacje, to nawet, jak na termin urlopowy wypadał mi termin @, to dostawałam ją dopiero po powrocie do kraju, nawet z dwutygodniowym opóźnieniem. Taka już moja naturasmile
    • memphis90 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 19.03.10, 20:04
      Mąż twierdzi że niemożliwe jest żebym była w ciązy ponieważ był
      > bardzo ostrożny wiec ciąże wyklucza
      A, jak wszyscy doskonale wiemy "będę pstrożny" to 100% pewna metoda
      antykoncepcji...uncertain

Tylko ze ja sie cały
      > czas martwię czy przypadkiem test sie nie pomylił ... Co o tym
      sądzicie??
      Że dorośli ludzie, którzy nie planują dzieci powinni zadbać o
      antykoncepcję.

Czy
      > możliwe jest żebym była w ciąży mimo iż test wyszedł negatywnie.
      Możliwe.

Strasznie sie boję bo nie
      > jestem jesezcze gotowa na drugie dziecko ...
      Było się zabezpieczyć.
      • emil-ia84 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 20.03.10, 12:33
        Oj, Memphis90, ostro, ale... prawdziwie...
        • memphis90 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 20.03.10, 20:06
          No ostro, ostro- ale to nie nastolatka, która się nie zabezpieczyła, tylko
          dorosła kobieta, która ma już dzieci i co nieco wiedzieć powinna... A już na
          pewno tyle, że od stosunku przerywanego można zajść w ciążę.
          • karolina.and Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 20.03.10, 20:08
            Zrób test z krwi beta hcg i będzie wiadomo na bank.
          • 4sylwia Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 20.03.10, 22:59
            Hmmm....to że dla Ciebie jedyną formą antykoncepcji jest prezerwatywa lub
            tabletki to nie znaczy że dla inni też tak uważają.

Ja nie nigdy nie zażywałam takich świństw jak tabletki antykoncepcyjne i miedzy
            innymi dlatego jestem teraz szczęśliwą mamą i nasze starania o dziecko
            przyniosły szybkie rezultaty. Podczas gdy wiele kobiet w tym moich bliskich
            koleżanek ma problemy z zajściem w ciąże właśnie z powodu tych tabletek. To po
            pierwsze.

Tak masz rajcję jestem osobą dorosłą, dlatego stosuję jako jedyną metodę
            antykoncepcji stosunek prerywany ... właśnie dlatego że w momencie jak
            zdecydujemy sie na drugie dziecko nie będę miała problemów z zajsciem w ciąże
            ponieważ nigdy w żaden farmakologiczny (chemiczy) sposób nie starałam sie tej
            ciąży zapobiec.
            A jeśli chodzi o stosunek przerywany to dla mnie metoda skuteczna w 99% a wiesz
            dlaczego ?? Bo mam 100% zaufanie do mojego męża. Zdziwiona?? Tak, istnieją
            jeszcze małżeństwa które bezgranicznie sobie ufają smilei bardzo sie kochają.
            Odnośnie dorosłości i stosunku przerywanego powiem Ci jeszcze jedno... Stosunek
            przerywany nie jest 100% środkiem antykoncepcji ale stosując tą metodę zawsze
            jest 1% (w przypadku gdy ma sie odpowiedzialnego i dojrzałego męża)szans na
            zajście w ciąże i na tym wlasnie polega dorosłość że mimo iż nie jest sie
            gotowym na drugie dziecko to jesli ono sie pojawi razem z nim pojawi sie radośc
            i szczęściesmile i człowiek wie Wtedy że wszystko będzie dobrze smile. Bo dzieci to
            radość i nadzieja smile.
            • roxana8881 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 21.03.10, 15:24
              4sylwia, a masz moze jeszcze inne dolegliwosci procz zgaga, np zmeczenie, uczucie ciepla i goraca ? Jak podejrzewałam ciaze u siebie, to nie mialam zgagi ale czulam sie strasznie zmeczona i oslabiona. Pozdrawiam cieplo smile
            • annajustyna Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 21.03.10, 21:31
              Skad takie bzdury wytrzasnelas, ze przy coitus interruptus jest 1% szans na
              wpadke? Kon by sie usmial...I co ma bezgraniczne zaufanie do wiatraka?
              • 4sylwia Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 21.03.10, 21:49
                Wiesz ja nie piszę ze to jest udowodnione naukowo że jest 1 % na wpadkę przy
                stosunku przerywanym ... Napisałam tak ponieważ niczego w życiu nie można być
                pewnym na 100 %. A chodziło mi raczej o moje doświadczenia... bo jeśli dłuższą
                chwilę przed wytryskiem mąż ze mnie wychodzi to jest najmiejsze
                prawdopodobieństwo że zajdę w ciąże ...Nieprawdaż ?? I to jest właśnie to
                bezgraniczne zafanie...

Apropo mojego postu ...jeszcze tego samego dnia co go napisałam byłam u lekarza
                ... i w ciąży nie jestem .
                • kozica111 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 22.03.10, 06:51
                  Autorko, tu zaufanie nie ma nic do rzeczy. Oczywiście nie zakładamy że mąż
                  zaplanował zapłodnienie bez Twojej woli i teraz kłamie, ale to że bez udziału
                  jego świadomości mogło dojść do wydostanie się prejakulatu.
                  Jeśli chcesz uniknąć na przyszłość stresu może rozważ dodatkowe metody
                  zabezpieczenia , choćby NPR skoro odrzucasz chemię.
                  • ladyann77 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 25.03.10, 09:43
                    Jedno mam pytanie: czy stosunek przerywany nie jest dla Was stresujący
                    (zdąży/nie zdąży, zaszłam/nie zaszłam)? Dla mnie (powtarzam: dla mnie) byłoby to
                    nie do przeskoczenia... i zero radości z seksu.
            • malgosiek2 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 21.03.10, 21:52
              Moja jedna para znajomych ze stosunku przerywanego ma dwie córeczkibig_grin
              Stosunek przerywany nie jest żadną metoda antykoncepcji.
              Ja brałam przez 6 lat tabl.anty i jakoś nie miałam problemów z
              zajściem w ciąże jak planowałam.
              Po pierwszym dziecku to samo po 6 latach używania spirali również
              bez przeszkód zaszłam w drugą planowaną ciążę.
              Nie można być pewnym,a w szczególności facet,że nie zostawił ciut
              plemników ponieważ jest coś takiego jak "kropelkowanie"czyli przed
              właściwym wytyskiem nasienia moze wydostać się trochę płynu
              zawierajacego plemniki.
              Ilość ciąż ze stosunku przerywanego jest wbrew pozorm dość duża.
              Więc ja bym nie była taka pewna tego 1%big_grin
              • aniatko Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 21.03.10, 22:07
                Miałam dzisiaj straszny dzień, ale ten topik mnie rozwalił smile Czyli nadal mamy w
                Polsce średniowiecze i teksty o "skuteczności" stosunku przerywanego, zaufaniu
                itd. Twój mąż też jest niezły
                Fajne... Od razu poprawił mi się humor, choć ręce opadły...

A co do tabletek. No cóż, nie wiem skąd masz te rewelacje... Ja zaszłam w ciążę
                w 2 cyklu, a odstawiłam po 10 latach brania tabletek. Zgodnie z tym co pisałaś -
                to raczej niemożliwe.A jednak...
                • agusiaer2008 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 21.03.10, 22:19
                  Do niedawna była to najczęściej w Polsce stosowana metoda antykoncepcji. Jednak ze względu na niską skuteczność i dostępność wielu nowoczesnych i bardziej pewnych metod antykoncepcji, nie poleca się stosowania tej metody. Skuteczność tej metody ograniczają następujące fakty:

u około 15% mężczyzn plemniki wydostają się na zewnątrz członka w czasie wzwodu, jeszcze przed wytryskiem nasienia (tzw. kropelkowanie);
                  po odbytym stosunku część plemników pozostaje w cewce moczowej. Mogą one podczas drugiego stosunku zostać wciśnięte do pochwy przed wytryskiem;

Skuteczność metody antykoncepcyjnej określa tzw. wskaźnik niepowodzeń (liczba ciąż) Wskaźnik Pearla.
                  Wskaźnik Pearla dla tej metody wynosi 12 - 36.

• malgosiek2 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 21.03.10, 22:23
                    Mnie też zastanawia naiwność dorosłych kobiet jak i mężczyzn co do
                    tej hmm..."metody"
                    • natalka21112 Re: Ciąża?? Proszę o poradę. 25.03.10, 11:48
                      Słuchajcie Kobiety!!!!! Sposób w jaki każdy z ans się zabiezpiecza jest sprawą indywidualna i autorka postu opisując nam swój problem jak każda z nas sie boi wię nie gaśmy jej jakąś "jazdą" tylko pomóżmy...tak kochana możesz być w ciąży poniewąż nie jest to skuteczna metoda ale żeby mieć pewnośc idz do lekarza i wszystko będzie jasne....
                      • 4sylwia do Natalka21112 25.03.10, 17:58
                        Dziekuję Ci za zrozumienie. Byłam u lekarza i narazie ciąży nie było widać i
                        pani doktor kazała mi przujśc za 2 tyg.

Jednak dziś dostałam miesiączkę wiec wszystko jest jasne. I musze przyznac że
                        głęboko sie zastanawiam nad dodatkowym zabezpieczeniem bo ten stres który
                        przeżyłam ostatnio ....ah....nie chce teo wiecej przeżywać....Chciałabym żeby
                        bylo tak ąbym była w ciąży wtedy kiedy tego chce żebym mogła w pełni sie cieszyć
                        z tego stanu...

Jaką doradzacie metodę antykoncepcji ...oprócz tabletek ... Proszę poradzcie.
                        • malgosiek2 Re: do Natalka21112 25.03.10, 18:24
                          Możesz założyć spiralę,ale też wątpię aby takie "świństwo"
                          zafundowała sobie.
                          Są prezerwatywy,jest "pierścień"Nuvaring,no ale on też ma hormonywink
                          www.kobiety.org/pierscien-dopochwowy.html
                          I pare innych metod antykoncepcji
    • malgosiek2 Re: Portal o antykoncepcji 25.03.10, 18:27
      może coś znajdziesz/znajdziecie dla siebie.
      www.antykoncepcja.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka