Dodaj do ulubionych

skracanie szyjki

26.04.10, 10:18
dziewczyny byłam na usg prenatalnym i lekarz powiedział mi że szyjka się baaardzo rozwiera a poszłam do mojego lekarza 5 h później i szyjka sie wydłużyła nadmieniam, że jestem w drugiej ciąży a podczas pierwszego porodu strasznie popękałam bo ę się szwa bo słyszałam nieciekawe informacje na ten temat jak na razie mam się faszerować lekami sad
Obserwuj wątek
    • natha86 Re: skracanie szyjki 26.04.10, 12:39
      Witaj,
      ja jestem obecnie w 24 tc a już chyba od 18 tygodnia jestem na lekarstwach ( zazywam Fenoterol i Asmag Forte), które zatrzymały dalsze skracanie sie szyjki oraz skurcze ktore sie pojawiły, wiadomo ze jest to niebezpieczne ja cały czas leżakuje i duzo wypoczywam, jestem u gina co 2tyg, ale wyglada na to ze dzieki lekarstwom i wypoczynkowi córa urodzi sie zdrowa i w terminie, takze nie martw sie na zapas, bierz lekarstwa które przepisał Ci lekarz i duzo wypoczywaj - wysiłek teraz nie wskazany. Pozdrawiam
      • angelina1974 Re: skracanie szyjki 27.04.10, 09:41
        dziękuje bardzo, uspokoiłaś mnie, ja też mam chodzić do gina co 2 tyg, też mam leki, które mi rozluźniają brzuch. jeszcze jedno pytanie, Ty odczuwasz skurcze, i Cię boli, czy masz twardy brzuch, bo ja mam twardy brzuch i teraz zaczęło mi się ciężej oddychać, wtedy jak jest twardy, ale ogólnie czuję się oki
        ale masz fajnie córeczki są super, ja mam 11-letnią pannę a teraz będzie chłopczyk
        pozdrawiam
    • helaeasy Re: skracanie szyjki 29.04.10, 07:17
      Witam , ja mam zalozony pessar na skracającą sie szyjkę, dodatkowo biore fenoterol.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka