ona2010.net 01.05.10, 08:16 Witam czy test wykonany 8 dni przed spodziewana @ może dac wiarygodny wynik?? Zrobilam dzis rano i wyszedl negatywnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzek2007 Re: Test 01.05.10, 08:46 Test wykonany tak wczesnie nie jest wiarygodny, najlepiej poczekaj do dnia spodziewanej@ i wtedy zrób test. Odpowiedz Link Zgłoś
paniluna Re: Test 01.05.10, 10:30 Dokładnie, za wcześnie. Ja zrobiłam 2 dni przed spodziewana @ i było już widac, ale testowi i tak uwierzyłam jak zrobiłam 2 dni po spodziewanej @. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Test 01.05.10, 17:06 Zakładając, że faza lutealna trwa przeciętnie 14 dni, a do implantacji zarodka dochodzi najwcześniej 7 dni po zapłodnieniu- to wynik będzie ujemny. Ale to przecież powinnaś wiedzieć z biologii... Przy zaburzeniach fazy lutealnej- kiedy trwa zdecydowanie dłużej/krócej niż te 14 dni trudno jest wyrokować o losach zapłodnionego jaja- z reguły do implantacji nie dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś